Kasvojen muodot, osa 4. Sydän

Tällä kertaa kasvojenmuodoista käsittelen sydämenmuotoiset.

Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö. Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden käytössä myös vartalotyyppisi sekä mittasuhteesi.

SYDÄN: Kaarevat. Sydämen muotoisissa kasvoissa on leveä otsa, poskipäät korkeat sekä kapea leuka. Silmät voi olla etäällä toisistaan. Leukalinja on kapeampi kuin otsa.girl-798500_1280

Tavoite on kaventaa otsaa ja leventää leuan aluetta.

Hiusmalleissa suosi malleja, jotka tuovat volyymia leuan alueelle. Pehmeä polkka mallinen leikkaus sopii hyvin, jossa on runsautta latvoissa, voi olla taivutettu ulos- tai sisäänpäin, päältä litteähkö. Hiusten pituus  korvien alapuolelle, liian lyhyet mallit korostaa poskipäitä ja leuka näyttää kapeammalta ja terävämmältä. Pidemmissä malleissa suosi kerrostettua leikkausta sekä esim. latvoista kiharampia hiuksia. Kevyt otsatukka tai sivulle laskeutuva malli häivyttää leveää otsaa. Keskijakausta käytettäessä, käytä myös otsatukkaa.

Vältä malleja, joissa runsautta päälaella tai ohimoilla, liian lyhyttä, kulmikkaita ja terävälinjaisia sekä sileitä, taakse kammattuja kampauksia.

Silmälaseissa kehyksien olisi hyvä tuoda leveyttä poskipäihin, jolloin otsa näyttää kapeammalta. Alaosa voi olla hieman leveämpi kuin yläosa. Kehysten ei pitäisi mennä ohimojen yli. Sangat voi olla alempana, jolloin leuka näyttää leveämmältä. Suosi kevyitä kehyksiä, myös kehyksettömät sopii. Kokeile pilottimallisia. Kaarevat ja vaakalinjaiset. Vältä malleja, jotka korostavat otsan leveyttä kuten leveät, kulmikkaat, liikaa ylöspäin kaartuvat tai yläosassa yksityiskohtia olevia. Vältä myös voimakkaita värejä.

Koruissa parhaimpia malleja sellaiset, jotka tuovat leveyttä leuan alueelle eli korujen alaosa voi olla leveämpi kuin yläosa.  Korvakoruissa korun levein kohta pitäisi olla leuan alueella. Pisaran- sekä kaarevat pyramidin muotoiset korvakorut, suurehkot renkaat tai epäsymmetriset kiemuraiset sopii. earrings-684168_1280glass-665376_1280Vältä liian pitkiä- tai lyhyitä sekä alaspäin kapenevia malleja. Kaulakoruissa lyhkäisemmät mallit sopii paremmin, pitkät mallit pidentää ja kaventaa jo ennestään kapeaa leukaa. Epäsymmetriset, kiemuraiset pehmentää leuan aluetta. Kokeile useamman ketjun kaulakoruja, jotka eivät ole liian pitkiä eikä massiivisia. Korujen mallit kaarevia. Sido huivit pehmeästi laskeutuvasti, enemmän vaakatasoon. Liian kapealle eteen sidottu malli kaventaa leukaa.

Päänteissä  leveämmät, kaarevat pääntiet leventävät leukaa ja otsa näyttää kapeammalta.fashion-771560_1280 Neuleissa suurehko kaulus sopii kauniisti ( löysä savupiippukaulus ). Venepääntietyyppiset. Vältä kapeita, syvään uurretuja päänteitä, kuten v-pääntie. Kauluksissa kaarevat, pyöristetyt kulmat sopivat, toistavat kasvojen kaarevuutta. Eli herrainkauluksissa ja paitapuseroissa kaulusten kulmat pyöristetyt. Kokeile jakuissa peruspaitapuseron tyyppistä kaulusta. ( pyöristetyt kulmat ) Vältä huivikaulusta, toistaa liikaa kasvojen mallia eli alhaalta kapeampi kuin ylhäältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.