Kasvojen muoto, osa 3. Pitkät ja kapeat sekä timantti

Tällä kertaa pääsee kasvojenmuodoista käsittelyyn pitkät ja kapeat sekä vinoneliön muotoiset kasvot.

Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö. Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden käytössä myös vartalotyyppisi sekä mittasuhteesi.

PITKÄT KASVOT: Kaarevat. Pitkissä kasvoissa on enemmän pituutta kuin leveyttä. Pituutta on enemmän suhteessa kasvojen leveimpään kohtaan. Kasvot ovat kapeat ja otsan, poskipäiden ja leukalinjan leveys lähes sama. Usein pitkissä kasvoissa on pitkähkö leuka sekä pitkä nenä. Poskipäät voi olla hieman korkeammalla kuin otsa ja leukalinja.sexy-woman-408472_1280

Tavoite on lyhentää ja leventää kasvojen muotoa.

Hiusmalleissa suosi malleja, jotka tuo kasvoihin leveyttä ja katkaisevat kasvojen pituutta. Otsatukalla saat lyhennettyä kasvoja, voi olla tasainen tai rikottu. Myös sivujakaus lyhentää kasvoja, keskijakaus tuo pystysuoran linjan, joten kannattaa välttää. Hiustenpituuksissa malli joka päättyy leukalinjaan, katkaisee pituutta. Jos haluat käyttää pitkää kampausta, mallin pitäisi olla kerrostettu sivuilta, suunnilleen nenän korkeudelta. Lyhemmätkin mallit käy, vältä kuitenkin liian lyhyttä, joka korostaa kasvojen muotoa. Runsaammat mallit eli kerrostetut, tyvestä koholla olevat sekä laineet tuo leveyttä. Hiuksissa volyymiä enemmän sivuilla kuin päälaella.

Vältä pitkiä, suoria malleja, otsatukkaa pois kasvoilta, keskijakausta sekä tiukkaa ja sileää kiinni olevia kampausta.

Silmälasi malleissakin kannattaa suosia malleja, jotka katkaisevat kasvojen pituutta sekä jos nenä on pitkä myös nenän pituutta. Vahvat, paksut sekä voimakkaamman väriset ovat hyvä valinta. Leveähkö, matala tai kaksinkertainen ”nenänsilta” katkaisee nenän pituutta. Sangoissa voi olla koristeellisuutta tai kontrasteja värejä, näillä saat leveyttä kasvoihin. Malliltaan leveämmät kuin kasvojen levein kohta. Kehykset voi olla hieman kulmikkaat, niillä saat pyöreyttä kasvoihin, myös pilottimalliset sopii .sunglasses-94813_1280 glasses-789836_1280 Vältä liian kapeita tai kehyksettömiä malleja, sekä malleja joissa on korkeutta enemmän kuin leveyttä. Huomioi myös ettei sangat lähde kehyksistä liian matalalta, tuovat painopistettä alaspäin ja pidentävät kasvoja.

Koruissa suosi lyhempiä malleja, joissa on leveyttä ja tarpeeksi kokoa. necklace-693079_1280Kaulakoruissa lyhyet mallit katkaisevat kasvojen pituutta.chain-590773_1280 Esim. lyhyet, suurehkot helmet sopivat hyvin sekä lyhyehköt statement tyyppiset kaulakorut tai korut yleensä, joissa on yksityiskohtia. Korvakoruissa esim. suurehkot, kaarevat napit hyvä valinta, kun niissä on leveyttä, muutkin mallit kuten renkaat, kiemuraiset ym. sopii, kunhan malli on sellainen että tuo korvien alueelle volyymia.

Vältä pitkiä, kapeana riippuvaa korumallia, pystysuorat linjat tuovat kaventavan ja pidentävän vaikutelman. Sama ohje pätee rintakoruihin, valitse leveämpiä malleja.

Huivit sidotaan pehmeästi kaulanjuureen tai enemmän vaakatasoisesti olkapäille kuin pystysuoraan kapeasti. Vältä liian pieniä ja kapeita huiveja.

Päänteissä parhaita mallit, jotka eivät ole syvään uurrettuja. Jos kaula ei ole lyhyt kilpikonnatyyppinen kaulus sopii, pyöreä pääntie sekä venepääntietyyppiset. Pääntiellä voi olla myös laskoksia tai muita yksityiskohtia. Vältä kuitenkin terävää v-tyyppistä pääntietä, korostaa leuan kapeutta. Kokeile paidoissa mallia, jossa rusetti solmitaan eteen pääntielle.

Kauluksissa leveämmät, kaarevat mallit parhaita, kuten shaali eli huivikaulus sekä herrainkaulus, jossa pyöristetyt kulmat. Lisäksi kimonotyyppinen kaulus sekä pystykaulus, kaarevat kulmat. Kokeile shaalikauluksissa mallia, jossa pieniä laskoksia, tuo pehmeyttä kasvojen alueelle. Jakunkaan pääntie edestä ei pitäisi jäädä liian syvään uurretuksi.

Vältä liian kapeita, pitkiä malleja kauluskäänteissä, toistaa kasvojen muotoa ja korostaa siten pituutta. Paitapuseroissa sopii pyöristetyt kulmat, pehmentää terävää leukaa.

VINONELIÖ ELI TIMANTTI: Kulmikkaat. Kasvojen levein kohta on poskipäissä, otsa ja leuka ovat suunnilleen yhtä leveät, mutta ovat siis kapeammalla kun poskipäät. Tämä on harvinaisempia kasvojen muotoja. Kasvot ovat muuten tasapainoiset, mutta poskipäät on leveämmät, siksi vinoneliöille käy useanlaiset asusteet ja pääntiet.woman-751235_1280

Tavoite on tuoda leveyttä otsan seudulle, pehmentää ja leventää leuanlinjaa, saaden kasvot näyttämään kapeammilta.

Hiusmalleissa hyvä pituus leuan tasalla tai hieman leuan alle, pehmentää ja häivyttää terävää sekä kapeaa leukaa, mutta pidemmätkin mallit sopii, kun eivät ole ns. yhdenpituuden vaan mieluummin kerrostetut. Hiusten volyymia kannattaa tuoda juuri kapean leuan sekä ohimoiden alueelle. Latvojen taivuttaminen ulospäin, mutta myös sisäänpäin tuo muhkeutta latvoihin. Pehmeät malliset ja kiharat pehmentävät ja tuovat kaarevuutta kasvoille. Otsatukka voi olla vinoon kammattu, sivulle laskeutuva tai suorana kevyehkö, paksu otsatukka korostaa kapeaa ja pientä leukaa. Sivujakaus pehmentää kasvoja.

Vältä liian korkeita kampauksia, kulmikkaita leikkauksia, paksua ja raskasta otsatukkaa, leveyttä poskipäiden kohdalla, sileästi taaksepäin kammattua mallia tai tiukkaan kiinni sidottua kampausta.

Silmälaseissa kevyet ja kapeahkot kehykset, jotka ovat kasvojen leveintä kohtaa kapeammat, näin eivät korosta kasvojen leveintä kohtaa sekä sangat mielellään kehysten yläosassa. Malliltaan kaarevat, saa pehmennettyä kulmikkuutta. Hyvä malli kaarevissa, ylhäältä suorat ja alhaalta pyöreämmät. Kokeile myös kehyksettömiä malleja sekä kissansilmänmuotoisia. Vältä malleja, joissa on sangoissa koristeellisia yksityiskohtia, kasvoja leveämmät tai kulmikkuutta.

Koruissa sopii useammanlaiset, kunhan korut tuovat pehmeyttä tai kaarevuutta terävään ja kulmikkaaseen leukaan. Korvakoruissa suosi malleja, joissa on painopiste alhaalla ja roikkuvat sopii ellei kaulasi ole lyhyt.  Esim. kaarevat ylösalaisin käännetyn kolmion tai pisaran muotoiset.glass-665380_1280 Suurehkot renkaat sopii myös hyvin, pehmentävät leukaa. hello-kitty-668157_1280Jos haluat korostaa kauniita korkeita poskipäitä, voit valita silloin kulmikkaamman korun. Kaulakoruissa lyhkäisemmät kiemuraiset sopii hyvin. Kokeile myös useamman ketjun kaulakoruja, jotka eivät ole liian pitkiä. Sido huivit pehmeästi laskeutuvaksi eteen ( pidentää hieman kasvoja, joten kasvot näyttää sopusuhtaiselta ) tai hieman vaakatasoon ( pehmentää leuan seutua ), liian kapeasti eteen solmittu toistaa terävää leukaa.

Päänteissä kaarevammat mallit pehmentää. Venepääntie tyyppiset tuo hieman leveyttä leukaan. Hieman syvempään uurretulla pääntiellä saat kasvoihin pituutta, tasapainottaa korkeita poskipäitä. Kauluksissa pehmeämmät kauluskäänteet pehmentää kulmikkuutta, kuten herrainkauluksessa tai paitapuserossa pyöristetyt. Jos haluaa korostaa korkeita poskipäitä, silloin valitaan kulmikkaammat kauluskäänteet eli terävämmät kulmat kauluksiin. Vältä kapeita, syvään uurrettuja teräviä päänteitä, kuten v- pääntietä tai liian leveitä kauluskäänteitä, lyhentää kasvoja.

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.