Kasvojen muoto, osa 2. Päärynä ja pyöreä.

 

Tällä kertaa käsittelen kasvojen muodoista päärynä ja pyöreä. Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö.

Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden valinnassa myös vartalotyyppisi ja mittasuhteesi.

PÄÄRYNÄ: Malliltaan kaareva. Leukalinja ja posket ovat leveämmät kuin otsa. Leukalinja on kaareva. Otsa kapeahko.woman-65061_1280

Tavoite on kaventaa leveää ja kaarevaa leukalinjaa sekä tuoda tasapainoa kasvoille leventämällä otsaa.

Hiusmalleissa suosi malleja, jossa volyymia ohimoilla sekä ohimoiden yläpuolelle. Hiusmallin tulisi kaventua alaspäin. Kasvoille hapsutetuilla hiuksilla saa myös häivytettyä ohimoiden aluetta.  Kerrostettu polkka sopii, kun ei pääty leukalinja leveimpään kohtaan. Rikottu tai epäsymmetrinen otsatukka häivyttää kapeaa otsaa. Pidemmissä hiuksissa pehmeät kiharat, pitkät hiukset pidentää kasvoja ja tuo leukalinjaan kaventavan vaikutelman. Sivujakaus.

Vältä sileitä ja litteitä kampauksia, liian lyhyttä mallia tai pituutta, joka päättyy leukalinjaan.

Silmälaseissa suosi malleja, joissa on yksityiskohtia sekä väriä yläosassa, alaosassa kehys voi olla kapeampi tai kehystämätön. Kehysten yläreuna suunnilleen samalla leveydellä kuin leuan levein kohta , jolloin ovat leveämmät kuin ohimot. Kulmikkaasti ylöspäin kaartuvat ” kissamaiset” sunglasses-178153_1280kehykset tasapainottavat leveää leukalinjaa ja on siten sopivin malli. Jos haluat toistaa kasvojen kaarevuutta, valitse silloin hieman kaarevampi malli, esim. ylöspäin kaartuvissa ” kissamaisissa” malleissa.  Vältä liian kapeita tai alaspäin laskevia malleja.

Koruissa suosi kaarevia, pyöristettyjä muotoja, pituutta enemmän kuin leveyttä. Pidemmät kaulakorut. Korvakoruissa malleja, jotka ovat ylhäältä leveämpiä esim. ylösalaisin käännetty pisara, kapea kärki voi ylettyä leukalinjan leveimpään kohtaan. larimar-665377_1280 Rintakoruissa kapeampia, pystysuoria ja kaarevia malleja, kaventavat leukalinjaa.agate-665463_1280

Vältä liian tiukkoja kaulakoruja, kuten pantoja, nauhoja tai muuten lyhyitä. Sido huivitkin kapeampaan v- muotoon kaventamaan leukalinjaa. Solmi huivit pehmeästi, vältä liian kulmikkaita tai tiukkaan sidottuja solmuja.

Parhaimmat pääntiet ovat kapeahkoja, syvempään uurtettuja päänteitä, kuten syvä U-malli, joka toistaa kasvojen kaarevuutta. Päänteissä vältä malleja, joissa on enemmän leveyttä, umpinaisia, tiukasti kaulan ympärillä olevia tai kulmikkaita malleja.  Kauluksissa pystysuora, kapeahko v- muoto kaventaa leukalinjaa, kaulukset pehmeälinjaisia kuten shaalikaulus tai herrainkaulus, jossa pyöristetyt kulmat. Vältä leveitä kauluskäänteitä sekä terävät kulmat esim. herrainkauluksessa korostaa leukalinjan täyteläisyyttä.

PYÖREÄ: Malliltaan kaareva. Kasvojen piirre on pehmeä, jopa lapsenomainen.girl-552471_1280

Kasvojen pituus on sama suhteessa leveyteen. Otsa usein matala. Tavoite on pidentää ja kaventaa kasvojen muotoa.

Hiusmalleissa suosi kampauksia, joilla saat kasvoihin korkeutta ja korostavat päälakea. Pidemmät mallit, jotka päättyvät reilummin leukalinjan alapuolelle pidentävät kasvoja. Hieman sivulla oleva jakaus sekä epäsymmetrisyys häivyttää pyöreyttä, vältä kuitenkin voimakkaasti sivulla olevia jakauksia. Pitkissä hiuksissa sivuilta kevennetty ja rikottu malli  keventää kasvojen pyöreyttä. Pidemmät hiusmallit tuo yleensä kasvoja pidentävän vaikutelman. Lyhyet hiukset sopii myös hyvin, kunhan malli tuo pituutta kasvoille, ei ole kypärämäinen eikä säkkäräisen kihara.

Vältä malleja, jotka päättyvät pyöreän leukalinja alueelle, katkaisee kasvojen pituuden ja lyhentää kasvoja. Vältä myös paksua, tasaiseksi leikattua otsatukkaa, kevyempi, kasvoille pituutta antava otsatukka parempi. Pehmeämmät hiusmallit korostavat kasvojen kaarevuutta, kun taas graafisemmat leikkaukset tuovat kulmikkuutta kasvoille.

Silmälaseissa suosi suorempia, kasvoja kapeampia ja kulmikkaampia kehyksiä. Hieman ylöspäin nouseva linja tuo kohotusta kasvoille ja kasvot näyttävät kapeammilta. Hieman paksummat sangat sekä värikkäämmät kehykset tuo ryhtiä ja särmää.Vältä soikeita, kasvoja leveämpiä, suuria tai pyöreitä malleja.

Koruissa valitse pidempiä malleja. Liian lyhyet kaulakorut tuovat lisää pyöreyttä kasvoille, toistaen kasvojen muotoa. Korvakorut pitkähköjä ja roikkuvia. Rintakorutkin pitkähköjä malliltaan. Luo koruilla pystysuoria linjoja kasvojen lähelle. Kulmikkaammat, pidemmät mallit häivyttävät pyöreyttä ja pidentävät. calcite-665301_1280Kasvojen kaarevuutta voi taas korostaa pidemmillä, roikkuvilla soikion muotoisilla koruilla. mystic-topaz-665358_1280Vältä pyöreitä, renkaanmallisia koruja. Myös raskaat ja liian suuret sekä pienet napit korostavat kasvojen pyöreyttä. Sido huivit väljästi ja avonaisesti, etäämmälle kaulan juuresta. Vältä liian muhkeita huiveja.

Päänteissä parhaimpia kapeat, syvempään uurretut, hieman pyöristetyt pääntiet, pidentävät kasvoja. Vältä pieniä, pyöreitä tai umpinaisia ja korkeita päänteitä. Kauluksissa myös kapeahko pystysuora v- muoto kaventaa, valitse kaulukseksi esim. shaalikaulus, joka jatkuu tarpeeksi alas, eikä kaulus käänne ole leveä vaan mieluummin kapeampi.

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.