Kasvojen muoto, osa 1. Suorakulmio ja neliö.

Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden valinnassa myös vartalotyyppisi ja mittasuhteesi.

Tulevissa tyyli ja pukeutuminen artikkeleissa käsittelen kasvojenmuotoja ja siihen miten ne vaikuttavat hiusmalleihin, päänteihin, silmälaseihin ja asusteisiin. Kasvojen muotoja on yhteensä kymmenen erilaista.

Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden valinnassa myös vartalotyyppisi ja mittasuhteesi.

Kasvot jaetaan kuten vartalotyypit kaareviin ja kulmikkaisiin.

Kun vartalotyypeissä puhutaan ihanteellisesta vartalosta, joka on tiimalasi, kasvoissa ihanteellinen kasvojenmalli on soikea.

Soikeat kasvot ovat mittasuhteiltaan tasapainoiset, levein kohta kasvoissa on poskipäillä ja kapenee kauniisti leukaa kohti. Poskipäät ovat myös hieman leveämmät kuin otsa. Kasvot ovat noin puolitoista kertaa pidemmät suhteessa kasvojen leveyteen.

Mittasuhteiltaan tasapainoiset kasvot voidaan jakaa osiin niin että otsasta nenänjuureen ja nenänjuuresta nenän alle sekä nenän alta leuan kärkeen on sama matka.

SUORAKULMIO: Malliltaan kulmikkaat. Kasvoilla on pituutta huomattavasti enemmän kuin leveyttä. Leuan, otsan ja poskipäiden leveys on lähes sama. Leukalinja on kulmikas.woman-603086_1280

Tavoite on lyhentää ja  leventää kasvojen pituutta sekä tuoda pehmeyttä leukalinjaan.

Vältä liian pitkiä hiusmalleja, tuovat kasvoihin pidentävän ja kaventavan vaikutelman, varsinkin malli, jossa jakaus keskellä. Otsatukalla saat katkaistua pituutta sekä lyhkäisellä hiusmallilla.  Kerrostettu leikkaus tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä kasvoihin. Jos pitkät hiukset, valitse malli  jossa korvien korkeudella runsaammin, kerrostettu, katkaisee pituutta. Tasamittainen latva korostaa leukalinja kulmikkuutta, rikottu latva pehmentää.

Valitse silmälaseiksi vahvempia ja voimakkaamman värisiä kehyksiä, jotka ovat hieman leveämmät kuin kasvojen levein kohta, näillä yksityiskohdilla saat katkaistua kasvojen pituutta. Valitse kaarevia muotoja kehyksissä. Vältä kulmikkaita, kasvoja kapeampia, ” hengettömiä” eli kepeitä, liian korkeita- tai kapeita malleja.

Koruissa suosi kaarevia ja lyhyempiä malleja. Kaulanjuuressa olevat korut sopii myös hyvin. Vältä pitkiä ja roikkuvia malleja. Sido myös huivit pehmeästi lähelle kaulaa ja kasvoja.

Päänteissä vältä syvään uurrettuja, neliömäisiä malleja tai liian leveää mallia, joka tuo leukalinjaa leventävän vaikutelman. Esim. lyhempi v- pääntie, joka ei ole syvään uurrettu sopii hyvin. Jakuissakin voi kokeilla umpinaisempia kaulusmalleja, joka tulee lähelle kaulanjuurta ja katkaisee myös kasvojen pituutta. Joissakin jakuissa on yhdistetty pystykaulus sekä kapeat kauluskäänteet, sopii hyvin, kun aluspaita ei ole syvään uurrettu. Leveät kauluskäänteet leventävät kasvoja, mutta eivät välttämättä ole paras valinta suorakulmiolle, koska leventää samalla myös kulmikasta ja leveää leukalinjaa.

NELIÖ: Malliltaan kulmikkaat. Lähes saman verran pituutta kuin leveyttä. Perusmalliltaan kasvot ovat lyhyet ja leveät. Leuan, otsan ja poskipäiden leveys on lähes sama. Leukalinja on kulmikas. Usein myös otsa matala.

Tavoite on pidentää ja kaventaa kasvoja sekä tuoda pehmeyttä leukalinjaan.

Hiusmalleissa vältä terävään leikattua graafista polkkatukkaa, varsinkin sellaista joka päättyy leukalinjaan, muutenkin tasainen otsatukka madaltaa kasvojen pituutta. Pidemmät, kerrostetut mallit sopii, samoin pehmeät, loivat kiharat. hair-490403_1280Epäsymmetriset mallit. Pitkät, suorat hiukset sopii myös, joissa hieman kerrostetut latvat leukalinjan alueelta alaspäin tuo keventävän vaikutelman, pitkä malli, jota ei ole kerrostettu ja kevennetty korostaa helposti leukalinja neliskulmaisuutta. Älä sido tiukasti pitkiä hiuksia kiinni taakse, jätä suortuvia pehmentämään kasvoja, muutenkin yksittäiset loivat kiharat pehmentävät leukalinjaa samoin sivujakaus, mutta keskijakauksella saa kavennettua leveää otsaa.

Silmälaseissa suosi kaarevia muotoja, kokeile myös pyöreähköjä malleja. Leveähköt kehykset sekä vahvempi yläosa vie huomion pois leukalinjasta. Vältä neliömäisiä, kulmikkaita tai alaosastaan suoria malleja sekä värin painottumista alaosaan.sunglasses-384567_1280

Korut malliltaan kaarevia. Pitkiä malliltaan, myös korvakorut pitkähköjä. Vältä nauha- tai panta tyyppisiä kaulakoruja, koska lyhentää kaulaa ja saa kasvotkin näyttämän leveämmiltä ja lyhemmiltä. Myös epäsymmetriset, koukeroiset sopii, tuo saman lailla keventävän vaikutelman kuin yksittäiset hiussuortuvat.jewelry-701949_1280 Sido myös huivit avarasti, ja pehmeästi etäämmälle kaulanympäriltä/ kaulanjuuresta. Asettele huivit pitkämalliseksi eteen enemmän kuin vaakatasoon hartioille.

Pääntiet syvempään uurrettuja. Esim.V- pääntie sopii, mutta kasvoja pehmentämään sopii lisäksi kaarevammat ja kapeat. Vältä lyhyitä, leveitä, umpinaisia tai neliömäisiä malleja, mutta myös liian syvään uurrettuja ja avonaisia. Kauluksissa ei liikaa leveyttä, kapeat kaulukset jakuissakin pukevimpia.fashion-771572_1280

 

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.