Vartalotyypit, osa 3. Kärkikolmio ja tiimalasi

Tällä kertaa ovat vuorossa kulmikkaat kärkikolmio ja tiimalasit eli hoikempi ja uhkeampi versio.

KÄRKIKOLMIO: Hartiat ovat korostuneet, lantio on kapea ja litteä, samoin takamus litteä. Vyötärön ja lantion ero ei ole suuri. Vartalon täyteläisyys on ylävartalossa, suurempi kuin lantio. Hartialinja on ryhdikäs. Jalat usein hoikat. Kärkikolmioita on löytyy kahta tyyppiä. Toinen on yläpainotteinen, jossa leveiden hartioiden lisäksi rintojen ympärys on suurempi kuin lantion. Sitten on urheilullinen vartalo, jolloin leveät hartiat muodostuvat harjoittelun tuloksena, kuten uimareilla.thailand-735725_1280

Tavoitteesi on kaventaa hartialinjaa ja saada täyteläisyyttä lantioon ja jalkoihin.

Pukeutumisvinkkejä: Terävälinjaiset ja ryhdikkäät vaatteet ovat pukevia. Valitse niukkalinjaisia, pelkistettyjä vaatteita yläosaan. Kaulukset ja pääntiet yksinkertaisia. Älä korosta olkapäitä, joten vältä isoja huiveja, vaakalinjoja tai muita yksityiskohtia olkapäillä. Lantiolle yksityiskohtia, kuten taskuja, myös olkalaukulla saadaan lantion seudulle täyteläisyyttä sekä rannekoruilla.

Parhaimpia kankaita ovat ryhdikkäät, jäykähköt, tiukkaan kudotut kankaat, kuten ryhdikäs silkki; puuvilla- ja pellava, gabardiini, satiini ja ohkainen, mutta ryhdikäs villa. Kuvioista raidat, ruudut, geometriset ja abstraktit kuviot. Valitse selkeitä värejä.

Yläosassa, kuten jo aiemmin mainitsin valitse pelkistettyjä malleja, joissa on yksinkertainen, syvähkö pääntie esim. v- mallinen. Jos haluat pehmentää yläosan kulmikkuutta, pääntieksi sopii myös kapeahko, syvempään uurrettu kaarevampi pääntie. Poikkiraidat helmassa tuovat lantiota leventävän vaikutelman. Raglan- hiha kaventaa olkalinjaa. Kokeile myös halterneck- pääntietä. Vältä pörröisiä tai pehmeitä kankaita. Jos käytät huiveja, vältä muhkeita ja sido ne kapeasti eteen tai anna roikkua pitkänä, auki olevana, jolloin tuo kaventavan vaikutelman. Jakuissa hieman vyötäröltä muotoiltuja, ryhdikkäitä, yksinkertaisia. Pidempi malli, joka laskeutuu lantion päälle, tuo leventävän vaikutelman. Kaulukset kulmikkaat, kuten herrainkaulus.  Yksirivinapitus. Vältä rintojen kohdalla yksityiskohtia, varsinkin jo olet rintavampi versio kärkikolmiosta. Istutettu hiha.

Housuissa parhaita ovat suorat ja hyvin istuvat. Alaspäin levenevät ovat hyvä vaihtoehto ellet ole lyhytjalkainen. Yleensä kärkikolmioilla on kapeat ja pitkät jalat, jolloin vajaamittaiset housut sopivat myös hyvin. Alaspäin kapenevat housut korostavat vyötäröttömyyttä.  Tärkeää hyvä istuvuus, koska kärkikolmiolla on litteä takamus. Sivutaskut, reisitaskut, poimutukset, laskokset ym. muut yksityiskohdat tuovat muotoja. Hieman madallettu vyötärö. Taskulliset farkut tuo hyvin muotoa takamukselle, mutta vältä liian joustavia materiaaleja, housut alkaa roikkumaan litteän takamuksen kohdalta.

Alaosa voi olla hieman vaaleamman värinen kuin yläosa, vaaleampi väri tuo runsautta alaosaan, samoin kuosilliset, vaakaraidalliset ja värikkäät. Hameissa hyviä vastalaskoksellinen kaitalehameet, A- linjainen, ns. timatin mallinen ja pallohame. Helmassa voi olla yksityiskohtia. Kapea suora hame sopii linjakkaan yläosan kanssa. esim. hyvin istuva jakku tai kietaisuneule. Kotelomekko sopii hyvin, kangas ryhdikästä ja leikkaukset selkeitä. Vältä lantiolta ja helmasta tiukkaa/ kapeaa mallia. Useimmille sopii mekoissakin halterneck- pääntie sekä leveä A- linjainen helma.

TIIMALASI: Hartiat ja lantio ovat yhtä leveitä, vyötärö erottuu selvästi. Lantion ja vyötärönympäryksen ero on yli 25 cm. Takamus, vatsa ja rinnat erottuvat selvästi sivusta katsottuna.statue-724886_1280

Tavoite on tuoda esille vartalon muotoja, korostaen vyötäröä, povea ja lantiota.

Pukeutumisvinkkejä: Korosta vyötäröä hyvin istuvilla vaatteilla, vältä kuitenkin liikaa kireyttä vaan valitse vartalon linjoja seurailevia vaatteita. Korosta hoikkaa vyötäröä vyöllä. Vältä vaatteissa suoramallisia, laatikkomaisia ja telttamaisia malleja, liiallista kerroksellisuutta tai liian pitkiä yläosia, pitkä yläosa voi näyttää raskaalta. Kaksiosaiset vyötäröä korostavat puvut ovat toimivia. Leikkaukset pehmeitä ja kaarevia, kokeile myös pieniä poimutuksia olkapäillä hihan pyöriöllä.

Valitse materiaaleiksi joustavia, laskeutuvia, pehmeitä, löyhään kudottuja, kevyitä tai keskivahvoja kankaita. Hyviä materiaaleja ovat mm.  neulokset, jerseyt, villakreppi, polyesteri, silkki, puuvilla ja pellava. Pellavasta sopii kauniisti vinoon leikattu. Parhaimmat kuviot  ovat kukat, pilkut, kašmir kuviot ja kaarevat kuviot. Koska vartalosi on tasapainoinen voit käyttää myös muitakin kuvioita kuten hillittyjä ruutuja tai abstrakteja kuvioita.

Parhaimpia päänteitä ovat pyöreät ja kaarevat. Jos et ole lyhytkaulainen, kokeile kilpikonna kaulusta, samoin v-pääntie, joka tulee kietaisupaitoihin-ja mekkoihin muotoutuu ja asettuu hyvin muodokkaammallekin ylävartalolle. Muutenkin kietaisumallit pukevat kauniisti tiimalasi vartaloa. Pääntielle saat lisä pehmeyttä pitseillä, poimutuksissa, pienehköillä laskoksilla sekä frilloilla.Kaulukset ja kauluskäänteet kaarevia, kuten herrainkauluksessa pyöristyt kulmat tai shaalikaulus. Muotoillut twinsetit. Jakuissa vältä etutaskuja jos olet vatsakas. Jakun pituus mieluummin lyhyehkö, asettuu parhaiten, koska lantio kaartuu jyrkästi.

Hameissa kaitalehame, liehuva-tai kellohelmainen, laskos- ja salsahame. Hoikemmille tiimalaseille myös suora ja kapea, huomioi yläosan vaatteen hyvä istuvuus. Lisäksi tulppaanimallinen asettuu kauniisti kaarevalle lantiolle. Joustava tai säädettävä vyötärökaitale tuo hyvän istuvuuden. Kietaisuhameet sopii hyvin. Vinoon leikatut. Vyötäröllä voi olla poimutusta tai pehmeitä laskoksia, ei kuitenkaan kokonaan vyötärön ympäri, koska se tuo leventävän vaikutelman.

Mekoissa sopivat useammat mallit, jotka ovat muotoiltuja tai vyöllisiä. Juhlavimpiin mekkoihin kauniita ja näyttäviä koristeellisempia vöitä. Kietaisumekot on kuin tehty tiimalasi vartalolle. Kotelomekoissakin voi olla leveähkö helma, korostaa hoikkaa vyötäröä. Vinoon leikattu.

Housuissa korkeampivyötäröiset ovat parhaimpia, jotka istuvat hyvin lantiolle ja vyötärölle, toki hieman madallettu vyötärökin käy. Hyvin istuvilla housuilla saa korostettua lantion kaarevuutta. Lahkeet suorat tai hieman kapenevat. Jos jalat ei ole lyhyet, hieman alaspäin levenevät, reidestä hyvin istuvat kapeahkot housut tuovat lisäkaaria vartaloon. Pitkäjalkaiselle tai korkojen kanssa sopivat korkeavyötäröiset, leveät housut, jotka ovat ohkaista ja laskeutuvaa kangasta. Laskeutuvissa kankaissa voi olla muotolaskokset tai pehmeät laskokset vatsan sivuilla, vältä kuitenkin poimutusta, tuo leventävän vaikutelman.

Tiimalasista on myös uhkeampi versio, josta käytetään nimitystä pyöreä tiimalasi. Pyöreällä tiimalasilla suhteessa hoikempaan tiimalasiin on täyteläisempi povi ja lanteet sekä takamus ovat pyöreämpiä. Täyteläisen poven vuoksi yläosan koko voi olla numeroa suurempi kuin alaosan. Pukeutumislinjat ovat pääpiirteittäin samanlaisia kuin hoikemmalla versiolla, mutta kankaissa joustavammat materiaalit ovat parhaimpia, kuten neulokset, lycrat ja polyesterit.  Jos käytät joustamatonta kangasta, kuten pellavaa, on suositeltavaa varsinkin mekoissa ja hameissa että olisi vinoon leikattu. Laskeutuu paremmin muodokkaalla vartalolla. Ohuemmista kankaista esim. silkki laskeutuu hyvin. Kuvioissa suosi kaarevia, naisellisia kuten ympyröitä, pilkkuja, kukkia ja kašmir kuvioita. Vältä liian tiukkoja vaatteita sekä suoria vaatemalleja, hameissakin leveähelmaiset parhaimpia.

Jakuissa kokeile piilonapitettuja ja housuissa lantion pyöreyden vuoksi laskokseton etumus, jossa voi olla vetoketju sivussa. Pyöreämmälle tiimalasille onkin yleensä hankala löytää paitapusero tai jakkutyyppistä vaatetta joustamattomasta kankaasta, varsinkin niin että se kiinnipidettynä istuu hyvin, koska rintojen kohdalta sopiva on yleensä vyötäröltä löysä ja taas vyötäröltä istuva malli on rintojen kohdalta tiukka ja napitus ei asetu hyvin. Piilonapituksella saat etukappaleesta yksinkertaisemman näköisen, koska rintavan pitäisi välttää yksityiskohtia rintojen kohdalla. Pyöreämmillä ja uhkeilla tiimalaseilla on yleensä hieman ” alavatsaa”, joten vältä myös taskuja/ läppätaskuja tai muita yksityiskohtia.

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.