Kehopositiivisuudesta. Minä kelpaan, Sinä kelpaat.


Sohaisempa kepillä tätä muurahaispesää, joka herättää monenlaisia tunteita.

Liian lihava, liian laiha, paksut reidet, pienet tissit, isot tissit, selluliittia, maha pullottaa, iso takamus, pieni takamus ym. lista on loputon, joilla arvostelemme muiden ulkonäköä, mutta myös itseämme.

Paine on kova miltä pitäisi näyttää tai teemme paineen ja vaatimustason miltä itsemme pitäisi näyttää ja huolehdimme myös miltä muiden pitäisi näyttää.

Luomme myös mielikuvan mitä sairauksia plus- kokoisella ihmisellä on jo varmasti tai tulossa ainakin. Ja kauhistus jos hän on SYÖMÄSSÄ vielä hampurilaista tai pizzaa.

Sama kohtalo kovin hoikalla eli arvostellaan hän laihuuttaan, kun ei ole laaksoa ei kukkulaa ei näytä naiselliselta. Ei näytä miehekkäältä, kun ei ole harteikas.

Kyllä, se on totta, että riski sairauksiin nousee, mutta usein ihminen itse tietää sen ja terveydenhoitopuolikin on sen hänelle sanonut. Se on kuitenkin hänen oma kehonsa, jota meidän muiden ei tulisi arvostella ja tuomita. Tilanne ei ole välttämättä hänen itse aiheuttamansa vaan voi olla myös mm. sairaudesta tai muusta johtuvaa.

Tai hän kertakaikkisesti viihtyy siinä koossa missä on ja rakastaa kokoaan.

Oli miten vain niin se on hänen valintansa.

Kehopositiivisuus on mielestäni välillä ymmärretty väärin, kun usein sanotaan, että ihannoidaan esim. ylipainoa, kun plus- kokoisia ihmisiä on kuvattu tai he itse kuvaavat itseään vähissä vaatteissa tai tyköistuvissa vaatteissa. Jestas, siinä tulee juuri se eriarvoisuus, kun ajattelemme, että jos joku ei sovi meidän normistoon niin kuviakaan ei saisi olla.

Minun mielestäni kehopositiivisuus on sitä, että ajattelee itse omasta kehostaan positiivisesti ja viihtyy siinä eikä muokkaa vartaloaan ympäristön paineen tai muiden vuoksi. Ja jos muokkaa kehoaan niin tekee sen itsensä vuoksi.

Minusta on ihana nähdä ihminen, joka rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on ja viihtyy kehossaan.

Puhuimme juuri pari viikkoa sitten siskoni luona hänen ja hänen lapsiensa kanssa ” kahvipöytä ” keskusteluna siitä, että pitäisi hyväksyä itsensä ja muut sellaisena kuin he ovat. Ihmisen koko tai selluliitti reisissä tai takamuksessa ei vähennä hänen arvoaan tai anna lupaa meidän muiden arvostella häntä.

Valitettavasti olen huomannut pukeutumisneuvojan työssäni kysyessäni ihmisiltä heidän parhaimmat puolensa vartalosta niin moni ei oikein osaa sanoa, mutta huonoja puolia tulee iso liuta.

Itse olen nyt aikuisena ja ehkäpä henkisesti kasvaneena ymmärtänyt, että maailma ei kaadu siihen tai kenenkään juhlat ei mene pilalle jos minulla maha pullottaa juhlaleningin alla tai allit roikkuu hieman käsivarsista. Iloinen asenne ja hymyä huulille.

Olen itsekin ehtinyt olla isompana ja pienempänä. Mutta ulkoliikunta on pysynyt rakkaimpana harrastuksena kaiken kokoisena. Yritän puhua liikunnan positiivisista vaikutuksista sekä itsensä hyväksymisestä. Yhtä tärkeää on myös hyväksyä toiset ja kannustaa heitä olemaan tyytyväisiä itseensä. Puolihuolimattomasti lausuttu arvostelu lähimmäiselle painoindeksistä voi olla hänelle elämässä suurempi taakka kuin osaamme ajatellakaan.

N. 20- vuotta sitten olin hoikka ja se ei tuonut onnea ja autuutta sen kummemmin elämääni.  Silloin yleensä harmittelin pieniä tissejäni, litteää takamusta, ohuita käsivarsia ym. Nyt joskus sanon, että noista kohdista saisin nykyisin päinvastaisen ongelman paitapuseron napit ei ylety tissien kohdalta kiinni, käsivarsissa on jo hieman alleja ja takamus on leveä.

Olen nyt yhtä onnellinen ja ehkäpä vielä onnellisempi ” muodokkaampana” enkä stressaa joka muhkuraa. Ja toivon, että ne jotka pitivät minusta hoikkana pitävät myös nyt muodokkaampana.  Enkä kahvilassakaan tarvitse aina kieltäytyä kahvileivästä.

Syön paljon terveellisemmin nyt kuin silloin jokaista suupalaa laskiessani. Ja stressi on vähentynyt ruoan suhteen, kun ruokailun nautinto ei mene kalorien miettimiseen vaan mieluummin mietin terveellisyyden ja hyvän maun kautta.  Hoikimmillani ollessani laskin pullasiivun syödessäni mitä jätän seuraavasta ruoka- annoksesta pois.

Enkä halua tuomita tai vähätellä jos joku haluaa tehdä noin ja laskea kaloreita, mutta minun mielenrauhalleni se ei sopinut.

Koko jutun pointtini tähän kehopositiivisuus aiheeseen on se, että ei arvostella muita olipa heidän kokonsa mikä vain eikä katsota itseämme peilistä liian ankaralla silmällä.

Halataan itseämme ja vedetään kauniit vaatteet päälle.

 

 

 

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

4 vastausta artikkeliin “Kehopositiivisuudesta. Minä kelpaan, Sinä kelpaat.”

 1. Voi ompa ihania kuvia 😊 ihanalle näytät! Ja tuo mekko sopii täydellisesti! Millä värjäät hiuksia vai onko tuo oma värisi? 😊 Tosi sievä sekin. Mietin itse kasvivärillä värjäämistä mutten ole vielä uskaltautunut. Marketti väri sai minulle näppyjä päänahkaan ja sen jälkeen olen vältellyt hiustenvärjäystä, mutta juurikasvu kaipaisi fiksausta sillä se on tällä hetkellä aika näkyvä ja antaa epäsiistin lookin,mitä en halua. Toisaalta oman värin kasvatus kiinnostaisi mutta se taas veisi aikaa ja olen aika malttamaton 😄. Ja olet kyllä oikeassa tuossa paino asiassa! Sitä on turha liikaa stressata ja itse olenkin laihtunut kasvissyöjäksi ryhtyessäni ja se jopa harmittaa vaikka stressata ei saisikaan 😉. Harmittaa ajatella että laihdun tästä vielä kovasti sillä kaikki vaatteet pitäisi ostaa pian uusiksi ja olen aina ollut hoikka joten enempää en laihtua haluaisi. Olenkin miettinyt että pitäisikö minun oikeasti lisätä liha ruokavalioon takaisin mutta sittenhän meniisn ulkonäkö edellä enkä terveys…

  1. Tervehdys ja kiitos viestistäsi sekä kauniista sanoistasi.

   Tällä hetkellä hiuksissani on aika lähelle oma sävy, koska marraskuulla olen viimeksi sävyttänyt kampaamossa.
   Olen sellainen ” pisamainen punapää”. 😊
   Minulla on hiuksissa ollut monet sävyt mustasta valkoiseen ja oli siten oma projekti saada oma väri takaisin.
   En ole enää vuosiin itse uskaltanut värjätä hiuksiani muutaman katastrofaalisen lopputuloksen jälkeen, kun tukka loisti milloin vaaleanpunaisella ja milloin kirkkaanpunaisena.
   Kasvivärit olisi kiinnostavia kokeilla, mutta en luota omaan osaamiseeni vaan kävisin ekokampaajalla.

   Ihan oikeassa olet, että ei pidä liikaa stressata painoasiaa.
   Käytätkö minkä verran kasvisruokavaliossa ” lihan korvikkeita” tai muita tuhdimpia raaka- aineita? Itse tykkään käyttää mm. härkistä, nyhtökauraa, hernerouhetta, hamppuproteiinia, sieniä, avokadoa, pähkinöitä ym.

   Tässä sen huomaa miten me ihmiset olemme erilaisia. Toisilla paino meinaa laskea väkisin ja itselläni, kun katsonkin herkkuja niin paino jo mielellään nousisi hieman. 😁

   Oikein mukavia kesä- päiviä.

 2. Olen kokeillut kikherneitä ja ne olivat ihan hyviä mutten silti syttynyt täysillä…härkistä tai nyhtökauraa en olekkaan kokeillut, joten ne pitää ehdottomasti laittaa testiin, kiitos vinkistä! Saako niitä ihan tavallisesta Citymarketista? Ja miten leivän suhteen menettelette? Itse olen hirveän perso ruisleivälle ja en sitä tohtisi jättää pois ruokavaliosta ja syönnin sitä vain pari tai kolme palaa päivässä mutta silti siitä tulee huono omatunto kun leivästä nykyään varoitellaan niin kovasti. Paino minulla saisikin nousta mutta ruisleivän epäterveellisyyttä mietin… Vehnäleipää en ole syönyt enään moniin vuosiin. Käytättekö muuten purkista lisäravinteita? 😊 Ja jos käytätte niin mitkä koette tarpeellisimmiksi? Itsellä käytössä vain d vitamiini ja joskus magnesium.

  1. Heippis, suosittelen kokeilemaan härkistä ja nyhtökauraa. Niitä löytyy ihan tavallisista ruokakaupoista.
   Pavut ovat myös hyviä lisäkkeitä esim. salaatteihin.
   Voi ei.. minun herkkuani on myös varsinkin juureen tehty lämmin ruisleipä. Onneksi niitä löytyy jo monesta kaupasta. Puolisoni ei niinkään syö leipää, mutta minä olen sen herkuttelun sallinut. Tietenkin kohtuudella, koska ruisleipä närästää helposti niin en uskalla paljon syödä kerralla.
   Vitamiineista käytämme koko ajan ainakin d- vitamiinia ja b-12 ja osaa vitamiineista käytämme kuureittain.
   Käytämme lisäksi muita ” lisäravinteita” runsaasti ja osa niistä on syövän tukihoitona, joita aloimme käyttämään puolisoni syöpään sairastumisen jälkeen.
   Oikein mukavaa viikonloppua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.