Vartalotyypit, osa 2. Suora ja pehmeä suora

Edellisessä postauksessa kävin läpi kaarevan päärynän ja omena. Nyt ruoditaan suora ja suorasta kurvikkaampi versio eli pehmeä suora.

SUORA: Hartiat ja lantio ovat yhtä leveitä, vyötärö ei erotu ja takapuoli litteä. Yleensä pieni povinen, mutta povessa voi olla täyteläisyyttä. Suorissa vartaloissa löytyy hyvin hoikkia, poikamaisia vartaloita että täyteläisempiä vartaloita. Vyötärön ja lantionympäryksen ero on yleensä alle 15 cm.tryptic-462952_1280

Tavoitteesi pukeutumisessa on luoda illuusio vyötäröstä ja saada täyteläisyyttä olkapäihin, poveen, lantiolle ja takamukseen.

Pukeutumisvinkkejä: Valitse suoralinjaisia vaatteita, kuitenkin leikkaus ja malli niin että vyötärö näyttää kapeammalta. Valitse lantion peittävä yläosa, peitä vyötärö jakulla, avonaisella paidalla tai neuletakilla. Kaksiosaiset asut suositeltavia, hoikalle ja suoralle sopii myös kerrospukeutuminen. Älä korosta vyötäröä vyöllä, jos haluat kuitenkin käyttää vöitä, valitse asun värinen vyö. Voit kokeilla myös avonaisen jakun tai neuletakin alta näkyvää vyötä tai lantiovyötä ( välillä tulevat muotiin ). Lantiovyöt ja juhlavat ketjumaiset lantiokorut leventävät lantiota ja vyötärö näyttää kapeammalta. Älä käytä liian tiukkoja vaatteita. Jos olet pieni povinen, voit käyttää yksityiskohtia poven kohdalla. ( rintakorut, taskunläpät ym. )

Valitse materiaaleiksi ryhdikkäitä ja kohokuvioisia kankaita. Jos olet rintava, valitse pehmeämpiä ja sileämpiä . Suosi myös kankaita, joita voit kerrostaa. Ryppykankaat, kevyet tweedit, pellava, gabardiini, puuvilla, ohut villa, satiini ja silkki. Täyteläisimmille, rintavimmille käy pehmeistä kankaista villaneulokset, jerseyt sekä ohuet neulokset. Kuvioista hyviä esim. Ruudut, geometriset kuviot, pilkut ja kiemurat. Muodokkaammille sopii raidat pystysuorassa ja hoikalle, poikamaiselle raidat vaakasuorassa. Hoikalle muotoja tuo lisää myös kashmirkuviot sekä neutraali kukkakuosi.

Valitse yläosiin pyöreänmallisia, naisellisia päänteitä, tuovat olkapäitä leventävän vaikutelma. Kauluksissa suosi tereäväkulmaisia, kuten herrainkaulus. Jakuissa lantion päälle kaareutuva malli tuo täyteläisyyttä lantiolle samoin istuvat leikkaukset. Istutettu hiha.

Alaosaan valitse housuihin muotoillut, myös laskokselliset. Lahjemalleista parhaimmat suora-tai bootcut, kapeat housut, jossa kapeneva lahje korostaa vyötäröttömyyttä, jos kuitenkin haluat käyttää kapeita, huomioi se yläosan vaatteissa sekä hyvä istuvuus lantiolla.Käytä taskullisia housuja, tuo muotoa lantiolle ja pepulle. Prässihousut sopii myös hyvin. Hieman madallettu vyötärölinja housuissa tuo lantioon pyöreyttä. Muodokkaammille joustava vyötärö istuu paremmin.

Hameissa laskoksellinen, tulppaani, vinoonleikattu sekä kaitale hame. Kietaisuhame sopii useammalle vartalotyypille. Laskoshameessa sopii hyvin jos laskokset ommeltu kiinni vyötäröltä lantiolle, jossa vasta avautuvat. Hoikalle suoralle sopii A-linjainen, samoin vaaleat sävyt tuo leventävän vaikutelman lantiolle. Muodokkaammat voi valita tummemman sävyn. Muodokkaille myös suora mallinen sekä vastalaskoksellinen.

Mekoissa esim. muunneltu kotelomekko, jossa yksityiskohtia decolteen alueelle sekä lantiolla, esim. tulppaanimallinen. Hoikalle enemmän muotoiltuja, kaarevia sekä yksityiskohtia, muotolaskoksia ja leveähelmainen. Muodokkaammalle suorempilinjaisia.

Valitse olkapäille ja rintojen kohdalle yksityiskohtia, pidä vyötärön kohta neutraalina ja  lantiolle muotoa antavia yksityiskohtia. Näin vyötärö näyttää kapeammalta suhteessa olkapäiden, rintojen- ja lantion ympärykseen.

PEHMEÄ SUORA: Hartiat ja lantio ovat yhtä leveitä, vyötärö selvästi erottuva. Lantion ja vyötärönympäryksen ero yli 18 cm. Vatsa, takamus ja rinnat erottuvat melko selvästi sivusta katsottuna. Pehmeä suora on kaarevampi ja kurvikkaampi versio suorasta.concert-583946_1280

Tavoitteesi on korostaa vyötäröä ja saada täyteläisyyttä olkapäille ja lantioon.

Pukeutumisvinkkejä: Korosta vyötäröä hyvin istuvilla vaatteilla, vältä kuitenkin kireitä vaatteita. Jos pidät vöistä, käytä vain hieman vyötäröltä pudotettuja leveähköjä vöitä, jotka korostavat lantiota ja vyötärö näyttää kapeammalta, vyötärön kohdalle sopii sirommat vyöt. Kaksiosaiset vyötäröä korostavat puvut ovat toimivia.

Valitse materiaaleiksi selkeitä, pehmeitä, ryhdikkäitä ja hyvin laskeutuvia kankaita esim. villakreppi, jersey, neulokset, silkki, laskeutuva pellava, pellavassa myös vinoonleikattu. Parhaita kuvioita ovat raidat ( himmeä liituraitainen jakkupuku sopii kauniisti ), ruudut, pilkut, abstraktit kuviot, selkeät kuviot sekä kalanruoto.

Valitse yläosaan pyöreitä-ja venepäänteitä, lisäävät naisellisia muotoja. Istutettu hiha tuo ryhtiä olkapäille. Vartalonmyötäisiä, kevyesti vyötäröltä kavennettuja. Väljät, vyötetyt ja auki jätettävät tuo kauniisti vyötärön esille. Kauluksissa saat pehmeyttä pehmeälinjaisilla malleilla, herrainkauluksessa pyöristetyt kulmat, shaalikaulus. Jos kaulasi ei ole lyhyt ja kasvojen mallille sopii, kilpikonna kaulus on kokeilemisen arvoinen. Vältä etutaskuja, jos olet vatsakas. Hoikille pyöristetyt läppätaskut ja rintaskut pienirintaisille tuo muotoja. Kietaisuneuleet sopii kauniisti sekä muotoillut twinsetit.

Housuissa parhaimpia suorat tai leveämpi lahkeiset. Jos olet lyhytjalkainen, valitse suoremmat lahkeet, koska leveät lahkeet lyhentää jalkoja. Pidempijalkaiselle alaspäin levenevät housut sopivat ja tuovat kaaria vartaloon.

Pehmeissä, laskeutuvissa kankaissa sopii pehmeät laskokset tai muotolaskokset vatsan sivuilla, vältä kuitenkin poimutusta. Farkut tuovat kauniisti esille takamuksen kaarevuuden.

Hameissa kietaisuhameet tuovat vyötärön esille. Lyhyempi, kapea hame sopii jakun kanssa, kun taas pidemmät, leveämmät hameet kevyemmän yläosan kanssa. Myös hameissa muotolaskokset ja laskokset parantavat istuvuutta. Jos olet vatsakkaampi, vyötärökaitale voi olla joustava. Vinoonleikatut kankaat tuo kauniisti muotoja esiin ja suurempikokoiselle antaa muodoille tilaa ja laskeutuu hyvin.

Mekoissa sopii useat mallit esim. kietaisumekot, perus-ja muunnellut kotelomekot, muodokkaammalle vinoonleikatut. Kotelomekoissa, jossa vyö saa korostettua vyötäröä kauniisti. Hyvin muotoiltuja, vyötäröä korostavia malleja. Kokeile vyötettyjä paitamekkoja.

 

 

 

 

 

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.