Hyviä uutisia jälleen!


Lupasin muutama viikko takaperin, että ilmoitan virallisen syöpäkontrollin tuloksen kunhan koetulokset ja kuvat on tutkittu. Se ilonpäivä on tänään. Syöpälääkärini soitti ja kertoi kaiken olevan kunnossa, nyt voi taas huokaista helpotuksesta vaikka itse uumoilinkin aiemmin hyvää tulosta. Mutta se uumoilu perustui pelkästään omiin tuntemuksiini.

Nyt pääsimme vaimoni kanssa jo perinteeksi muodostuneelle kahvihetkelle, jonka olemme saaneet viettää kuluneen viiden vuoden aikana aina puolen vuoden välein. Paikka ei kuitenkaan ollut perinteinen kotikaupunkimme kahvila, josta olen aina liittänyt kuvan postaukseni yhteyteen. Munkitkin vaihtuivat tällä kertaa sultsinoiksi, koska olemme viettämässä kesäämme alkuperäisessä kotikunnassamme ja paikallisessa leipomon kahvilassa oli tarjolla munkkien lisäksi harvinaisempia herkkujakin.

Kirjoitan tätä iltakahdeksan jälkeen pukeutuneena pelkkiin shortseihin vaikka siirsin ”konttorini” ilta-auringolta suojaan varjoisaan paikkaan. Seinät eivät ahdista ja katto on korkealla. Ympärilläni on vanhoja agraarikulttuuriin kuuluvia välineitä, joilla ukkini on aikanaan viljellyt nyt jo metsittyneitä peltojaan. Lopetan kirjoitukseni rehellisesti lauseeseen, joka parhaiten kuvaa tämänhetkistä mielentilaani. Tunnen olevani todella onnellinen mies.

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

5 vastausta artikkeliin “Hyviä uutisia jälleen!”

  1. Ihana uutinen!!! Voi kuinka hyvälle tuulelle tulinkaan tästä postauksessa 😊 Ihanaa kesän aloitusta teille molemmille, onnellisessa merkeissä! Täällä kirjoittaa se tyttö, jonka äidillä rintasyöpä, mutta toivon kaiken menevän hyvin ja jatkan tiedon etsimistä ja vitamiinien ostoa sekä emäksisen ruokavalion suosittelemista äidilleni.

    1. Kiitos iloisesta kommentistasi. Minäkin toivon, että äidilläsi menee kaikki hyvin rintasyöpähoitojen jatkuessa. On hienoa kun jaksat olla äitisi tukena hänen sairastaessaan. Läheisen tuki ja läsnäolo ovat uskomattoman tärkeitä asioita toipumisen kannalta. Ihanaa kesän jatkoa myös teille molemmille.

  2. Onko teillä millaisia suunnitelmia kesäksi? Minusta olisi ihana reissusta enemmänkin mutta silloin ruoka puolesta nousee stressi pintaan. Vaikea syödä reissuilla samanlailla kuin arkena ja esim. Junassa ei ole mitään niin hyvää vaihtoehtoa tarjolla ja luontaistuotteitakin on vaikea kuljettaa mukana.. tai sitten kuvittelen vaan että olisi 😄. Olisi kiva myös kuulla oletteko kokeneet kasvisruokavalion haastavaksi? Mistä riittää ideoita ja käykö se koskaan tylsäksi tai onko nälkä kun ei syö lihaa?. Minusta olisi ihana jättää liha kokonaan pois, sillä eihän se terveellistä ole nykyisellään ja ilmeisesti happamoittaa elimistöä.. ainut ongelma on se että koen että lihatuotteet täyttää paremmin ja pitävät myös nälkää kurissa paremmin. Tämä on varmaankin vain tottumus kysymys ja ehkä minun pitäisi opetella paremmin valmistamaan herkullisia kasvisruokia. Onko teillä jotain hyvää kasvisruoka ideaa? 🙂

    1. Hei.
      Reissusuunnitelmia on meilläkin kesäksi. Kesäkuun alkupuolella lähdemme taas pariksi päiväksi Helsinkiin ja silloin otamme luontaistuotteita mukaan vain lähinnä kapselimuodossa olevat, sekä muut helposti mukana kulkevat. Tällaisella parin päivän junareissulla voi hyvällä omallatunnolla vähän löysätä ruokavaliostakin ja syödä vapaammin, koska kuten sanoit pelkän kasvisruokavalion noudattaminen on haasteellisempaa. Reissuamme omalla autolla koko ajan noin kolmensadan kilometrin matkaa kesät talvet. Olemme maalla noin viikon ja palaamme kaupunkikotiimme jälleen noin viikoksi. Näillä matkoilla koko luomulääkitysarsenaali kulkee kätevästi mukana isossa marketin kestokassissa. Emme enää koe kasvisruokavaliotamme niin haastavaksi kuin alussa. Tarjonta on kasvanut huomattavasti viimeisen viiden vuoden aikana ja tämä buumi näyttää jatkuvan. Elimistö myös tottuu nopeasti kasvisruokaan. Aluksi kun vähensin lihan syömistä tuntui, että koko ajan oli nälkä. Nyt kun olen joskus syönyt lihaisan aterian tuntuu, että ruoka ei sula millään ja suolikaan ei toimi moneen päivään. Punainen liha ei pelkästään happamoita elimistöä vaan lisää syöpäriskiä monella eri tavalla. Löydät blogi-sivustoltamme kirjoittamani artikkelin punaisen lihan vaarallisuudesta. Tuossa artikkelissa avasin laajemmin lihankäytön haittoja ja kerroin kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n nostaneen punaisen lihan syöpää aiheuttavien aineiden listalla samalle tasolle kuin esim. Asbesti ja tupakka. Kasvisruoka ohjeita löydät joitakin blogimme osiosta: Kasvisruokaa. Laitan tähän loppuun yhden helpon ja nopean ohjeen, jota valmistimme pari päivää sitten useamman ison folio vuoallisen kerralla. Keväällä maalla on niin paljon touhua, että on helpointa ja nopeinta heittää jääkaapista mikroon valmista ruokaa kun nälkä yllättää. Ohje on todella yksinkertainen Isoon vuokaan laitetaan pussillinen peruna-sipuli sekoitusta, pussillinen vihannes-sekoitusta paketillinen härkäpapusekoitusta(Härkis) kaksi desiä kasviskermaa johon sekoitetaan suola ja pippuri, sekä kasvisliemikuutio. kerma käytetään mikrossa kuumaksi, että kuutio sulaa jonka jälkeen kerma valellaan vuoassa olevien aineiden päälle, sitten vuoka uuniin 225 asteeseen noin tunniksi. Sisältää proteiinia saman verran kuin jos olisi käyttänyt jauhelihaa härkiksen tilalla ja on vähintäänkin yhtä hyvää, mutta huomattavasti terveellisempää. Yksi vuoka jäi tähteeksi ja kuljetin sen kylmälaukussa tänne kaupunkiin, kun iltamyöhällä jälleen ajelimme tänne. Harmi että tähän vastaukseen ei voi liittää kuvaa siitä. Hyvää kesää sinulle äläkä stressaa jos reissuilla ei aina voi noudattaa tiukkaa ruokavaliota. Kunhan muistat syödä riittävän usein. Henkinen puoli on tärkein nauti kesästä ja grillaa vaikka lihaa välillä niin mekin joskus teemme.

  3. Kiitos ruokaohjeesta! 😊 Joo nykyään elimistö ikään kuin ”hylkii” lihaa, ettei sitä tee enään nii paljoa mieli ja maha tulee kipeäksi pelkästä ajatuksesta. Kasvisruoka on kyllä hyvän makuista,mutta vielä koen ettei se täytä tarpeeksi, mutta eiköhän elimistö totu myös lihattomuuteen!. Ja joo liikaa ei kannattaisi stressata ja siitä joitakin päästä kovasti eroon, sillä siinä olen aika mestari valitettavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.