Mustat joutsenet taivaalla.

Ajattelin laittaa muutamia sanoja jonoon pitkästä aikaa. Olen saanut viettää pari kaunista kevätpäivää täällä maalla, joka on ehdoton suosikkipaikkani keväisin. Tähän aikaan täällä luonnon keskellä aistii parhaiten uuden elämän syntymisen ja varmuuden siitä että elämä jatkuu varmasti vaikka joku meistä aina vuorollaan poistuukin estradilta. Luonnon lainalaisuudet toteutuvat.

Syövästäni ei ole muuta kerrottavaa kuin se, että menen 9.5.2018 kotikaupunkini sairaalaan kuvauksiin ja verikokeisiin ja 15.5.2018 lääkärini ilmoittaa taas tuomionsa. Kyseessä on virallinen viisivuotistarkastus . En jännitä asiaa, koska tuntemukseni ovat hyvät. Palaan tuloksiin kunhan niiden aika on.

Tämän jutun on tarkoitus olla positiivinen ja iloinen, vaikka taikauskoisimmat mieltävät jo otsikon pahaenteiseksi onhan musta joutsen ollut monessa mytologiassa surun lintu, kun taas valkoinen joutsen on ollut päinvastoin kaiken hyvän alku ja juuri. Tämän verran uskomuksista, jatkossa mennään faktatiedoilla.

Ajanlaskumme mittapuulla ei ole kuin ”hetki” aikaa, kun oltiin aivan varmoja että joutsen on aina valkoinen, koska kukaan ei ollut nähnyt muuta. Syntyi absoluuttinen totuus asiasta. Kuitenkin tässäkin oli kyse vain siitä, että tieto ei kulkenut tuolloin niin kuin tänä päivänä. Sellaisille asioille joiden ajateltiin olevan mahdottomia tapahtua annettiin nimi musta joutsen. Pörssimaailmassa on aina tapahtunut sellaisia romahduksia, joita ei ole osattu ennakoida ne ovat saaneet nimen musta joutsen.

Tänään tiedetään että jos mennään linnuntietä n.15000 kilometriä niin mustia joutsenia on ihan haitaksi asti. Australiassa viljelijät pitävät kyseisiä lintuja haittaeläiminä, jotka satoja yksilöitä käsittävissä parvissaan laskeutuvat pelloille ja tuhoavat koko sadon. Heille musta joutsen on todellinen pahan ilman lintu, eikä tämä perustu heillä uskomuksiin vaan silkkaan realismiin.

Suomessakin on tavattu muutamia mustia joutsenia kaksituhatta-luvulla yleensä yksi musta joutsen on ollut valkoisten joutsenien parven mukana. Minä joka olen usein sanonutkin olevani luojan lempilapsi ja onnetarten ottopoika satuin tuurillani näkemään kokonaisen pariskunnan pari viikkoa sitten, kun viimeksi olin täällä maalla.

Tapani mukaan menin silloinkin katselemaan auringon nousua ja kuuntelemaan lintujen laulua ulos. Katselin itään josta ensimmäiset auringon säteet jo kultasivat puiden latvoja ja kuuntelin silloin vielä vaimeampaa lintujen konserttia kuin tänään. Kuulin takavasemmalta joutsenten ääntelyn, jota ne harrastavat lentäessään yhdessä. On taianomainen näky kun nouseva aurinko valaisee yli lentävät joutsenet, niiden valkoisuus korostuu ja ne näyttävät aivan hohtavan valkoista väriä.

Yllätykseni oli todella suuri kun nostin katseeni taivaalle, joutsenpari lensi ylitseni luritellen ja molemmat olivat täysin mustia paitsi siivenalus sulat olivat valkeita. Seurasin katseellani tuota kummallista näkyä niin kauan kun ne katosivat pihapiiriämme ympäröivän metsän taakse kaakkoon. Valkoiset joutsenet lentävät yleensä lähes päinvastaiseen suuntaan pihamme yli. Varmasti moni muukin on nähnyt tämän mustan parin, mutta onkohan niin ettei ole uskaltanut puhua kenellekään peläten että leimautuu näkörajoitteiseksi tai ainakin ajatellaan, että tuolta on viimeinenkin järjen valo alkanut himmentyä. Minä en tunnetusti pelkää tuota viimeistä vaihtoehtoa, joskus epäilen itsekin samaa omalta kohdaltani. Olen ihmetellyt, kun missään mediassa en ole huomannut mainittavan kyseistä paria onhan se kuitenkin harvinainen näillä korkeuksilla.

Loppukaneetiksi lisään tänä päivänä ottamani kuvan takapihamme narsisseista, jotka ovat myöhässä tänä keväänä. kuvassa taustalla näkyvät punainen aurausviitta ja musta rautakanki evät vielä kolme viikkoa sitten näkyneet lainkaan hangen alta. lunta oli silloin vielä yli metrin. Nyt näyttää jo paljon keväisemmältä. Oikein riemuisaa kevättä teille kaikille.

 

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

6 vastausta artikkeliin “Mustat joutsenet taivaalla.”

  1. kiva päivitys 🙂 Vaikkakin otsikko saikin kun saikin epäilemään muuta. Luonnossa oleminen on kyllä erittäin terapeuttista ja välillä mieli oikeen halajaa sinne. Olen myös huomannut saunomisen olevan luonnon lisäksi yksi asia joka rauhoittaa ja rentouttaa. Saunotteko te usein?. Oli kiva lukea käyttämistänne luonnonlääkkeistä. Käytettekö edelleen päivittäin niitä kaikkia? Oletteko kenties lisänneet joitain uusia tuotteita mukaan? Erityisesti kiinnostaa tuo MSM. Onko siitä ollut apua? Terveyden takia noita kaikkia olisi mukava kokeilla mutten tiedä oikein mistä aloittaa ja pitääkö kaikki hankkia kerrallaan. Ajattelin aloittaa kuitenkin tuosta MSM valmisteesta.

    1. Hei. Mukava kun tykkäsit päivityksestäni. Kysymyksiisi vastaan, että saunomme usein koska se todellakin rentouttaa. Käytämme edelleen kaikkia luonnonlääkkeitä, mutta emme kaikkia päivittäin. Vuorottelemme välillä niin, että toiset ovat tauolla ja toiset käytössä. Joillekin aineille on hyväksi tauottaa välillä sillä tavalla niistä saa kaiken tehon irti. Jotkin tuotteet kuten katajanmarjat ovat sellaisia joita ei saa käyttää kuin viikon kerrallaan ja sitten saman verran taukoa rasittaa muuten munuaisia. Jos on munuaisissa vikaa tai jos on raskaana niiden käyttöä tulisi välttää. Emme ole lisänneet uusia tuotteita, MSM-jauheen otimme käyttöön aikanaan nivelkipujen vuoksi, koska molemmat olkapääni on leikattu rispaantuneiden kiertäjäkalvosinten vuoksi ja ne toisinaan vihoittelevat kovastikin. Nivelvaivoihin siitä on ollut apua ja se hoitaa samalla myös sydänterveyttä ja verisuonia. Ei todellakaan kaikkia tarvitse hankkia kerrallaan. MSM-jauhe on varmasti hyvä aloitustuote. Oikein hyvää alkavaa kesää sinulle ja terveyttä.

  2. Hei! Kauhealta tuntuu katsoa vierestä rankkoja hoitoja. Tuntuu että läheinen on kokoajan väsynyt.. liekkö rankat hoidot väsyttää taikka se ettei yöllä saa nukuttua joka kostautuu sitten päivällä. Jaksoitko mielestäsi hyvin sytostaatteja? Entä väsymys, oliko sitä?Ja saitko öisin nukuttua kunnolla?. Tuntuu pahalta kun läheinen tuntuu voivan huonommin ja olevan ”sairaampi” nyt hoitojen aikana kuin ennen niitä.. vaikka hoidot pitäisikin parantaa. Olette kyllä joutuneet koville molemmat ja se alku shokki on varmasti ollut mielettömän kova. Minä olin itse se joka alaikäisestä asti pelkäsin syöpää ja juuri sitä että se tulee omalle tai jonkun tuttavan kohdalle. Ahdistun joka kerta koko sanasta syöpä ja varsinkin kun tuntuu että se on nykyään jo niin yleinen. Ei auta kun jatkaa ja jaksaa ja toivoa parasta!

    1. Hei! Olet aivan oikeilla jäljillä. Sytostaattihoitojen aikana todellakin voi paljon huonommin, kuin ennen niitä. Näin kuuluukin olla. tervekin ihminen voisi huonosti noiden karmeiden solumyrkkyjen käytön aikana saati sitten syöpäsairas. On vain niin, että syöpä on niin karmea tauti, että se vaatii karmeat lääkkeet talttuakseen. Olin todella kuoleman väsynyt enkä saanut öisin nukuttua kunnolla. Joinakin päivinä sytostaatti tiputusten välillä en jaksanut nousta sängystä lainkaan vain itkeä kurjaa oloani. Olet myös oikeassa viimeisessä lauseessasi on vain jaksettava niin potilaan, kuin läheistenkin. Omia sanojasi lainaten: ”Ei auta kun jatkaa ja jaksaa ja toivoa parasta.” Kyllä se lopulta iloksi muuttuu. Uskoa toivoa ja jaksamista potilaalle ja teille läheisille.

  3. vielä yksi kysymys, kuinka usein sait sytostaatteja? Ja oliko niiden välillä ns saamattomutta tai jälkeenpäin hoitoväsymystä vai vaan sytokuurin aikana? Juurikin tuo tuttava tuntuu olevan vieläkin väsynyt vaikka viimeviikolla sai sytostaatteja. Kiitos jo etukäteen vastauksista 🙂

    1. Hei. Sain sytostaatteja kolmena päivänä peräkkäin, välillä oli aina kolmen viikon tauko, laskettuna aloituspäivästä aloituspäivään. Neljä jaksoa eli yhteensä kaksitoista viikkoa. Viimeisellä viikolla ennen seuraavien tiputusten alkua olin aina vähän virkeämpi. Saamattomuutta oli kaksi viikkoa aina sytojen tiputuksen jälkeen. Kaiken kaikkiaan sytostaatti hoitojen aika on potilaalle rankkaa aikaa. Hoidoissa on sen verran taukoa välillä että pysyy juuri ja juuri hengissä. Aina kun alkaa juuri toipua edellisestä hoitojaksosta alkaa uusi sytostaattien tiputus. Varmaankin aivan tarkoituksella niin, ettei syöpä vain saa mahdollisuutta levitä lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.