Keväisen keltainen appelsiinismoothie

Pitkästä aikaa laitan taas smoothie ohjeen, joka on keväisen aurinkoinen väriltään.

Olen tehnyt viimeaikoina smoothieta muunnellen niin, että ne ovat miellyttäneet myös puolisoni äitiä eli olen lisännyt sekaan hieman hedelmää kuten omenaa, mangoa, banaania ym. makeutta antamaan. Myös Carob- jauhe tuo smoothieen miellyttävää pehmeää makua. Sekä tietenkin siemeniä, pähkinöitä, ituja ja villivihanneksia sekä ” superfoodeja”. Toivotaan, että se toisi apua hänelle myös toipumisessa, kun hänen sairauden laatu selviää.

Parhaillaan valmistui tänään kaksi lasipurkillista linssin ituja.

Tänään tein ” kvinoarisoton” lisäksi jälkiruoksi appelsiininmakuisen smoothien, joka taipui hyvin smoothiekulhoksi. Piristääkseni puolisoa, joka tämän hetkisen elämäntilanteemme vuoksi kaiken paineen, huolien ja hädän keskellä on ollut varsinkin eilen ja tänään alakuloinen, stressaantunut ja väsynyt. Ja itkuiltakaan ei ole vältytty. Ja nämä yhtälöt, kun lasken yhteen niin paniikin sekaisin tuntein odotan puolivuotis kontrollia, joka lähenee kovaa vauhtia. Mutta toivotaan kädet ristissä, että saisimme positiivisia ja hyviä uutisia.

Kvinoarisottoon laitoin lehtikaalia, broccolinia, paprikaa, sipulia, valkosipulia sekä tofua.

QuinoaPehmeän pähkinäisen makuiset ja terveelliset pikkuruiset kvinoan siemenet on monikäyttöisiä ja luontaisesti gluteenittomia.

Broccolini (2)Broccolini on uusi tuttavuus. Olemme käyttäneet sitä smoothiessa, salaateissa sekä lämpimissä ruoissa. Broccolini on parsakaalista ja härmekaalista risteytetty kasvis. Hyvin miellyttävän makuinen ja on kasvisvalikoimaamme tullut jäädäkseen.

Smoothien nesteeksi tuli 1½ dl appelsiinimehua, 1 dl kauramaitoa, ½ mango, ½ omena ( keskikokoinen omena ), 1 banaani, ½ rkl kurkumajauhetta, pieni pala tuoretta inkivääriä, hieman jauhettua mustapippuria, pieni loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä sekä 3 rkl talkkunaa.

Mustapippuria laitoin sen vuoksi, koska mustapippurin piperiini tehostaa kurkumiinin imeytymistä, jota kurkuma sisältää. Samoin öljyä suositellaan käytettäväksi samaan aikaan, jolloin parantaa  imeytymistä.

Saadakseni viileän, paksuhkon ja raikkaan lopputuloksen laitoin pieneksi paloitellut banaanin ja mangon palaset pakastimeen vajaaksi tunniksi.

Aivan ihanan raikkaan makuista, mutta esim. aamu smoothieksi minun mielestäni liian makea, mutta jälkiruoaksi sopiva. Yleensäkin käytän aika vähän hedelmiä smoothiessa, vaan pääasiassa marjoja, avocadoa sekä erilaisia vihreitä kasviksia.

Smoothiekulhot ovat mielestäni ihania, koska niistä saa kaunista silmänruokaa, kun koristelee herkulliseksi ja kauniiksi.Smoothiekulho

Tällä kertaa laitoin päälle koristeeksi avocadoa, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä rouhittuna hyvien rasvojen turvaamiseksi, appelsiinin paloja, jäisiä variksenmarjoja ja olipa muutama puolukkakin karannut sekaan sekä kookoshiutaleita.

Viime syksynä saimmekin hyvän sadon myös variksenmarjoja. Samoin pakastimessa on vielä monta pussillista kuusenkerkkiä sekä tummissa lasipurkeissa kuivattuja villivihanneksia. Innolla toki odotamme jo kevättä, että pääsemme hortoilemaan.

Lisäksi sienetkin taidamme saada riittämään kesäksi saakka. Pakastimessa on vielä suppilovahveroita runsaasti. Koivunpunikkitatit olemme jo herkutelleet kaikki.

Ihania ja terveellisiä kevät- päiviä kaikille! Muistetaan nauttia keväisen raittiista ulkoilmasta. Itselleni ainakin ulkoilu ja liikkuminen päivittäin ympärivuoden tuo energisyyttä ja jaksamista niin paljon, että tingin jopa yöunien pituudesta, että ehdin reippailla aamusta tai illasta kunnolla. Huonoa säätä ei olekaan ulkoilun kannalta! Mieluummin, vaikka tuiskussa lenkille kuin sohvalle makaamaan.Talvi oksa

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.