Pienisoluinen keuhkosyöpä ja elämä jatkuu

Kun syöpäni toteamisesta on nyt kulunut lähes kaksi vuotta ja elinaikaennusteet ovat tulleet, täyttyneet ja menneet menojaan. Rohkenen katsoa velvollisuudekseni tarttua aiheeseen ja kertoa kohtalotovereilleni rohkaisevia totuuksia pienisoluisesta keuhkosyövästä. Ja etenkin suhtautumiserosta, joka koululääketieteen edustajien ja itseni välillä vallitsee. Minulla on ollut itse sairastuneena mahdollisuus suorittaa empiiristä tutkimusta kahden vuoden ajan tästä pahamaineisesta vekkulista.

Muistan ikuisesti sen kauniin kevättalvisen päivän, kun pääsin viimeinkin kuulemaan diagnoosiani. ”Sinulla on pienisoluinen laajalle levinnyt keuhkosyöpä. Kyseessä on pahanlaatuinen kasvain, eikä lääketiede ole pystynyt kehittämään siihen parantavaa hoitokeinoa.” Näin koruttomasti kertoi syöpäsairaalan lääkäri ja jatkoi empaattiseen tyyliinsä. ”Leikkaaminen ei tule kysymykseen, koska kasvain on ehtinyt kasvaa niin suureksi, että se täyttää jo välikarsinan ja ympäröi jo esimerkiksi aortan. Meillä on kyllä käytettävissä rankat sytostaatti-  ja sädehoidot, joilla pyritään nostamaan elinajanodotettasi.” Kun katsoin häntä epäuskoisena, huuli pyöreänä, kuin nahkiaisella ja silmät levällään, kuin vauhkolla pakojäniksellä. Muistutin varmasti teurastamolle eksynyttä lammasta. Hän katsoi vielä asiakseen potkaista  kerran vyön alle sanomalla. ”Tuntuuko nyt, ettei olisi kannattanut aloittaa tupakointia?” Vastasin hänelle, etten suinkaan tuhlaa tällä hetkellä energiaani neljäkymmentä vuotta sitten tekemäni päätöksen oikeellisuuden pohtimiseen. Vaan mieleni täyttää ajatus henkiriepuni puolesta taistelemisesta kaikin mahdollisin keinoin. Lääkärin alentuva katse yritti vakuuttaa minulle, että taistelustani ei tulisi pitkä.

Taistelukeinoina mieleeni nousivat ensimmäisinä ja ainoina. Elämäntapojen muutos ja luonnon lääkkeet. Luonnonlääkkeiden käytöstä tiedustelin seuraavaksi tapaamaltani onkologilta. Onkologi kertoi ystävällisesti, mutta päättäväisesti, että syöpäsairaalan kaikkien lääkäreiden kanta on se, ettei minkäänlaisia lisäravinteita, vitamiinilisiä eikä luonnonrohtoja saa käyttää, koska vaarallisen voimakkaat syöpälääkkeet rasittavat munuaisia ja maksaa, sekä muita tärkeitä sisäelimiä. En saisi käyttää luonnonlääkkeitä, jotka monien kansainvälisten tutkimusten mukaan ovat lähes ainoita vaikuttavia lääkkeitä kyseiseen syöpätyyppiin. Koululääketiede nosti kuvaannollisesti kädet pystyyn, jo diagnoosin ilmoitustilaisuudessa. Lääkärin kertoessa, ettei lääketiede ole pystynyt kehittämään parantavaa hoitomuotoa. Vain rankat hoidot, jotka parhaimmillaankin jatkavat elinaikaa muutamilla kuukausilla.

Kuten alkukappaleessa mainitsin. Lääkäreiden ja itseni suhtautumisessa pahanlaatuisen syövän hoitoon on olemassa näkemyseroja. On kuitenkin annettava kiitos sinne minne se kuuluu. Se kuuluu osaltaan myös koululääketieteelle. En missään tapauksessa vähättele syöpäsairaalasta saamiani hoitoja. Vaikka ne rankkoja olivatkin, täytyy muistaa, että rankka on tautikin ja oli agressiivisena ehtinyt levitä laajalle. Myös hoitoja suorittaneet ja valvoneet onkolgit ansaitsevat sydämelliset kiitokset. He tekevät arvokasta työtä positiivisella asenteella ja jaksavat aina olla ihanan ystävällisiä.

Omasta elämästä taisteleminen on ihmisen sisäänrakennetuista vieteistä voimakkain, joten en tarvinnut miettiä hetkeäkään, kuinka jatkaisin. Odottaisinko tumput suorina kuukausimäärän, jonka lääkäri elinajanodotteekseni ennustaisi? En suinkaan odottaisi, vaan aloittaisin kovan taistelun kaikin mahdollisin keinoin ja ainein, joista vähänkin olisi apua. Luojan kiitos olen saanut aivan ihanan ihmisen vaimokseni ja  hänen ansiotaan on, että olen tänään näin loistavassa kunnossa. Hän on tehnyt valtavan urakan hakemalla kaiken sen tarvittavan tiedon ja tutkimukset aineista, joista on hyötyä syöpää vastaan taistellessa. Hän on hankkinut myös itse aineet, joilla yhdessä taistelemme joka päivä syöpää vastaan. Olen kestänyt myös raskaat solumyrkkyhoidot ja sädehoidot hyvin, koska aloitin luomulääkinnän ennen raskaiden hoitojen alkamista.

Sytostaatti- ja sädehoidot loppuivat reilu vuosi sitten, mutta omat luomuhoidot jatkuvat edelleen monipuolisina. Monipuolinen luonnonlääkinnällisten aineiden saanti pitää immuunipuolustuksen kunnossa, eivätkä flunssatkaan ihan helposti pääse tulemaan.

Kokemuksesta tiedän, että syöpädiagnoosin saanut ihminen jää synkkine ajatuksineen ja kipuineen valitettavan yksin. Poissaolollaan loistavat ennen niin läheiset ystävät, kuin hiukan etäisemmät kaveritkin. Puhelinkin hiljenee. Ymmärrettävää. Lähes kukaan terve ihminen ei halua puhua niin kiusallisesta ja vastenmielisestä aiheesta, kuin syöpä. Aivan kuin pelättäisiin sen tarttuvan. Ainakin se vastenmielinen asia tulee liian lähelle ja siitä puhuttaessa joutuu poistumaan omalta mukavuusalueeltaan. Osaltaan syöpään sairastuneen ihmisen kohtaamisen vastenmielisyys selittyy sillä, että ihmiset tietävät syöpäsairauksista hyvin vähän. Kun aihe on vieras ja tietämys siitä ohut, on parempi kiertää sairastunut kaukaa.  Muun muassa näillä tekosyillä olen lohduttanut itseäni, kaivatessani entisiä läheisiä ystäviäni. Onneksi aiemmin mainitsemani rakas vaimoni sen lisäksi, että on täyttänyt oman paikkansa rinnallani moninkertaisesti. On myöskin korvannut ympäriltäni kaikonneet ystävät ja läheiset paremmin kuin hyvin.

 

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

12 vastausta artikkeliin “Pienisoluinen keuhkosyöpä ja elämä jatkuu”

 1. Hei.
  Onko tietoa josko graviola on syypää maksa-arvojen kohoamiseen.? En löydä mistään tuohon vastausta. Tai olisiko tietoa mistä voisi tarkemmin tiedustella kun näm’ä suomen lääkrit ovat nini vastaan luontaishoitoja eikä moni muutenkaan tunne koko graviolaa. Kiitos jo etukäteen.

  1. Hei Milla,
   Omalla kohdallani ei ainakaan maksa arvot ole nousseet, vaikka olen käyttänyt graviolaa yli kaksi ja puoli vuotta. Viimeisin mittaus tehtiin 26.11.2015 ja maksaentsyymini olivat: p-alat 18 (viitearvo: 10-70), p-afos 64 (viitearvo: 35-105). Koska lääketieteellisen koulukunnan lääkäreiden tietämys on ohuehko, sekä suhtautuminen luontaishoitoihin vähintäänkin arveluttava, neuvoisin kysymään graviolasta fytonomeilta. Koulutetun fytonomin löydät helpoimmin esim. luontaistuotekaupan tiskin takaa. he palvelevat sinua asiantuntemuksella. Kiitos asiallisesta kysymyksestäsi ja oikein hyvää jatkoa sinulle Milla.

 2. Hei. Kiinnostaa, että käytitkö havupuu uutejuomaa ja pakurikääpäuutetta sytohoitojen aikanakin? Kiitos etukäteen, jos voit vastata:)

  1. Hei Satumarjatta. Kiitos kysymyksestäsi. Käytin havupuu uutejuomaa sekä pakuriteetä kaikkien hoitojen aikana ja käytän edelleen. Aloitin luomulääkinnän ennen sytostaattien tiputusta. Kysy vapaasti, jos mieltäsi askarruttaa jokin asia syövän, luomulääkinnän tai minkä tahansa näihin liittyvän asian parissa. Vastaan mielelläni.

   1. Hei,

    Millaista luomulääkintää käytät? Äidilläni todettiin pienisoluinen keuhkosyöpä ja etäpesäkettä löytyy mm. reisiluusta. Yleiskunto ei ole mikään loistava joten uskoisin luomulääkkeiden tukevan myös paremmin hoitojen kestämisessä. Hoidot eivät ole vielä alkaneet, joten luomut voisi aloittaa ennen sitä. Tosin kilpparin vajaatoimintanon myös todettu joten sekin rajoittaa kenties luomulääkkeiden käyttöä?

    1. Hei vaan ja lämmin kiitos viestistäsi.

     Olemme todella pahoillamme äitisi sairastumisesta. Ainakin meille se oli kauhea tilanne, josta piti vain jotenkin lähteä ylöspäin nousemaan.
     Puolisoni alkoi lähes heti sinnikkäästi etsimään tietoa luontaistuotteista sekä luomulääkinnästä kuultuamme ennusteen paranemisen suhteen.

     Käyttämiämme luontaistuotteita sekä luomulääkkeitä on lueteltu tarkkaan blogissamme, joka löytyy Kategoria- osion alta kohdasta Luontaislääkintä. Siellä on kaksi artikkelia, Lääkityskohdallaan osa 1 ja Lääkitys kohdallaan osa 2.

     Käytämme edelleen ahkerasti luontaistuotteita sekä luomulääkkeitä, mutta osassa pidämme myös lyhyehköjä taukoja nyt, kun syöpä on remissiossa.
     Emmekä toki aloittaneet heti syövän toteamisen jälkeen käyttämään kaikkia luomulääkkeitä ja luontaistuotteita vaan pikku hiljaa samalla, kun etsimme tietoa.
     Ensimmäisten joukossa ( jos ihan oikein muistan ) tuli havupuu uutejuoma, viherjauheet, pakuritee sekä kurkumiinivalmisteet.
     Sen muistan, että ensimmäinen ostos oli havupuu uutejuoma.

     Sitten aloimme koko ajan pikku hiljaa lisäämään esim. aprikoosinsiemeniä, graviola, cat´s claw, resveratroli ym.
     Viimeisimpänä tuli artemisia annua sekä voikukanjuuritee.

     Toki aina painotamme, että jokainen kokeilee luomulääkkeitä ja luontaistuotteita omien tuntemusten mukaan. Ja kuulostellen oloaan.
     Varsinkin, kun äidilläsi on kilpparin vajaatoiminta.
     Saat myös asiantuntevaa neuvoa luontaistuotekaupoista myyjiltä juuri siihen mitkä on turvallisia käyttää, kun äidilläsi on kilpirauhasen vajaatoiminta.

     Itsellämme ei ole ollut ongelmia käytön suhteen, mutta jokainen ihminen on yksilö.

     Lueskelen edelleen paljon artikkeleita luontaistuotteista, luomulääkkeistä sekä ruoka-aineista ja ruokavalioista, joilla on todettu olevan positiivisia vaikutuksia syövänhoidossa sekä syövän ennaltaehkäisyssä.

     Muutimme myös ruokavaliomme silloin kasvispainotteiseksi, jossa suurin osa eli n. 70 % on raakaravintoa.
     Smoothiet tulivat silloin joka päiväiseksi ruokavaliotamme, koska niihin uppoaa runsaasti erilaisia kasviksia ja marjoja, joita ei tulisi välttämättä niin runsaasti päivittäin nautittua.
     Ruokavaliollakin on mielestäni suuri merkitys juuri jaksamisen kannalta.

     Toivotamme teille paljon jaksamista sairauden keskellä sekä parempaa huomista.

 3. Hyvät neuvot ja artikkelit,itsellä todettu ei pienisoluinen keuhkosyöpä ei leikkattavissa samat luonnonlääkkeet varmaan käy?Pitkäänkö on ollut sinun syömäsi remussiossa? ja miten pitkään

  1. Hei Pertti ja kiitos yhteydenotostasi.
   Surullista, että olet sairastunut syöpään. Olemme kohtalotovereita.
   Minunkaan kohdalla leikkaus ei ollut mahdollista.
   Itse olen käyttänyt luonnonlääkkeitä koko ajan ja käyttäisin samoja luonnonlääkkeitä syöpätyypistä riippumatta. Ovat sopineet itselleni ilman haittavaikutuksia. Ja osaa luonnontuotteista käytän kuureittain, kuten artemisiaa ja voikukanjuurta. Graviolan tilaus ei ole onnistunut iHerbiltä muutamaan vuoteen, joten tilasimme satsin inkanat.com nettikaupasta.
   Graviolan kohdalla kapselit ovat olleet parempia, koska jauheena oleva aiheutti pahoinvointia.
   Syöpäni on on ollut remissiossa 2014 loppuvuodesta lähtien, jolloin sädehoidot loppuivat.
   Nyt alkuvuodesta on kontrolli ja jatkossakin aina vuoden välein omalla terveysasemalla.
   Toivomme sinulle paljon hyvää vointia ja pikaista paranemista.
   PS. Anteeksi, että vastauksemme viivähti

   1. kiitos,Minäkin nyt yritän käydä töissä olotilan mukaan.Luontaistuotteita käytän paljon kun on tullut sydämmen rytmihäiriöitä sädetyksestä.Mitä mieltä olet ubikinonista olen käyttänyt sitä noin viikon

    1. Hei Pertti ja kiitos viestistäsi.
     Sädehoidosta tulee valitettavasti myös haittavaikutuksia, vaikka muuten on mahdottoman hieno juttu ja minunkin tilanteessani siitä oli suuri apu elämän jatkumisen kannalta.
     Minulle annettiin myös aivoihin profylaktisesti sädehoitoa, jonka seurauksena aivot rupesivat turpoamaan.
     Olen käyttänyt ubikinonia jo vuosia siis ennen kuin sairastuin syöpään.
     Alunperin aloin käyttämään niitä, kun olen jo pitkään käyttänyt statiineja ja puolisoni käyttää myös, vaikka hänellä ei ole statiineja käytössä, mutta hän käyttää, koska tuo virkeyttä päivään.
     Toivomme, että jaksat hoidot hyvin ja rytmihäiriöt loppuisivat. Muutenkin toivomme sinulle hyvää vointia.
     Ystävällisin terv. Meidänvalintamme.com

     1. Hei edelleen töissä ilman hoitoja,kesäkuussa taas TT kuvaus jännää,sydän ei oikein jaksa toimia normaalista en tiedä miksi.Olen ollut sydän tutkimuksissa ei löydy vikaa,epäilen itse että ei pumppaa tarpeeksi mutta kun ei löydy vikaa?

     2. Hei Pertti ja lämmin kiitos viestistäsi.
      Anteeksi, kun vastaus viivähtänyt, mutta omaisemme sairastavat niin he tarvitsevat apua paljon ja aika hurahtaa mennä nopeasti.
      Toivottavasti olet saanut TT kuvauksesta hyviä uutisia. Kurja juttu, että sydämesi ei toimi normaalisti. Sydän oireetkin vaikuttavat normaaleihin arjen touhuihin. Jospa kuitenkin syy selviäisi sydän oireisiin. Aina epävarmuus on stressaavaa.
      Toivomme sinulle oikein hyvää vointia sekä hyvää ja aurinkoista kesää.
      Yst.terv. Meidänvalintamme.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.