Värien viestit, osa 2

Viime postauksessa Tyyli ja pukeutuminen kategoriassa kävin läpi värien viestiä neutraaleista perusväreistä. Nyt käyn läpi ns. piriste- ja korostusvärejä. Jotkut näiden tummimmat värit sopii myös neutraaleiksi perusväreiksi.

Nämä värit ovat niitä, joilla elävöität ja päivität vaatekaappia esim. kunkin sesongin muotiväreillä. Se voi jakku, neule, trikoopaita, mekko, hame, asusteita, värikkäät kevät- tai kesähousut ym..

PUNAINEN: Korostaa ihon hehkua. Tuo romanttisen ja naisellinen sekä energisen ilmeen pukeutumisessa. Isoina pintana voimakas punainen on niin dominoiva väri, että voi hallita voimakkuudellaan pienen tilan. Punaisen sävyt sopivat arki- ja vapaa-ajanvaatteisiin, juhlavaatteisiin ja alusvaatteisiin. Voimakkaammat, kirkkaammat punaiset sopivat hyvin korostus- ja piristeväriksi sekä asusteisiin. Huomioi huulipunan sävy sopivaksi vaatteessa olevan punaisen kanssa. Tummimmat punaiset (esim. tumma viini ) sopivat myös neutraaliksi perusväriksi. Punainen väri jakaa yleensä mielipiteitä, se joko viehättää tai vihastuttaa.rose-266611_1280

Mielleyhtymä on energinen, voimakas, elämänhaluinen, lämmittävä, rakkaus, viha, intohimoinen, iloinen ja ärsyttävä. Rakkauden, mutta myös vihan väri. Onhan sanontakin, kun näkee tai kuulee jonkin negatiivisen asian, että näin punaista siitä asiasta tai se asia on kuin punainen vaate minulle. Eli paljon puhuttava, mutta kaunis väri.

VIOLETTI: On hienostunut ja rauhoittava väri. Korostaa vaaleiden hiusten väriä sekä korostaa ruskeita silmiä, jos käytät esim. huivina kasvojen lähellä. Voit käyttää tumma violettia vaihteluksi perusvärinä hiilenharmaan, mustan tai tummansinisen korvaajaksi. Suurina pintoina käytettynä huomioi kankaan laatu ja sävy, saattaa muuten tuoda raskaan kokonaisuuden. Violetti yhdistetään usein uskonnollisuuteen, jonka vuoksi violetti väri viestii monelle rauhaa ja hiljentymistä. Vaaleat violetit tuovat valoisuutta ja pehmeyttä asuun ja sopivat lähes kaikkien neutraalien perusvärien kanssa käytettäväksi.jewellery-509337_1280

Mielleyhtymä on arvoituksellinen, dramaattinen, muodollinen, mystinen, juhlava, toivo, henkinen, uskonnollinen, hiljentyminen, rauhoittava ja intohimoinen. Tunteita herättävä väri.

VIHREÄ: Korostavat ihon sävyä. Sinivihreät korostavat myös ihon sävyä ja tuovat hehkua ihoon. Kirkkaammat, voimakkaammat vihreät värit huomataan positiivisessä mielessä. Neutraalit värit ovat rauhoittavia. Sopivat käytettäväksi koko asuun tai korostus- ja piristeväriksi sekä ilta- ja päivä käyttöön. Tummimmat vihreät käy perusväriksi sekä asusteisiin ( kengät ja laukut ym. ). Vihreissäkin löytyy paljon eri sävyjä, huomioi mikä sävy sopii sinulle. Varsinkin oliivinvihreä sopii vain syksy vuodenajalle, muut vuodenajat näyttää kellertävältä ja tunkkaiselta käyttäessään tätä väriä.grass-724014_1280

Mielleyhtymä on antoisa, tasapainoinen, rauhoittava, luonnollinen, varakas, parantuminen, terveys, luotettava, hoivaaja, toivo, hyväntahtoinen ja kasvu. Vihreä mielletään usein uudestisyntymisen värinä, vaikean elämän vaiheen jälkeen voi tulla vihreän ” nälkä ”.

KELTAINEN: Tämä väri on sellainen katseenvangitsija, jossa sinut huomataan ja muistetaan. Tuo myönteisen, iloisen ja eloisan ilmeen. Sopii parhaiten korostus- ja piristeväriksi sekä asusteisiin, mutta vaaleat keltaiset myös isoihin pintoihin. Kirkkaammat keltaiset sopii esim. kesämekkoihin. Iloisena ja myötätuntoisena värinä sopii käytettäväksi lasten kanssa, silloin myös isompina pintoina.fashion-300337_1280

Mielleyhtymä on valoisa, aurinkoinen, virkistävä, raikas, huikenteleva, onnellinen, puhdas, optimistinen, myötätuntoinen, eloisa ja huomiota herättävä.

 

ORANSSI: Nuorekas, ilonen ja eloisa väri. Sopii hyvin piriste/ korostusväriksi sekä asusteisiin. Kesävaatteisiin sopii myös isoihin pintoihin, mutta liiallisena käytettynä voi luoda levottoman ilmeen. Liike-elämän huono väri valinta, ainakin voimakkaimmat, kirkkaimmat värit. Elinvoimaisena ja iloisena värinä sopii lasten alalle työskenteleville.foliage-578662_1280

Mielleyhtymä on aktiivinen, uskalias, iloinen, nuorekas, lämmittävä, elinvoimainen, kuohuva, ylellinen ja eloisa.

PINKKI: Naisellinen ja romanttinen väri, mutta jotkut vaaleanpunaiset sävyt tuovat pikkuisen tytön mieleen, vältä siis käyttämästä varsinkin liike-elämässä isoina pintoina, koska mielleyhtymä voi olla avuton, tyttömäinen ja naiivi. Mutta esim. syklaami, fuxia ja pehmeä pinkki puserona, huivina tai koruna sopii hyvin liike-elämään elävöittämään, pehmentämään ja raikastamaan  neutraalia perusvärejä. Voimakkaammat pinkit sopii laukkuihin ja kenkiin, varsinkin kesällä.  Pinkit avokkaat huomataan aina!vintage-635259_1280

Mielleyhtymä on avuton, herkkä, naisellinen, viaton, helposti lähestyttävä, romanttinen, myötätuntoinen, tyyni, lämpö ja hieno.

TURKOOSI:  Väri, joka raikastaa ja nuorentaa ilmettä. Saa raikastettua neutraaleja perusvärejä. Sopii siis upeasti mustan, hiilen harmaan ja tummansinisen seuraksi sekä ruskean, joka yksin käytettynä on usein ankean värinen, turkoosilla saat väriä ja raikkautta . Parhaimmillaan korostus- ja piristevärinä sekä asusteissa, mutta keväällä ja kesällä raikas väri myös isompiin pintoihin.cuba-575287_1280

Mielleyhtymä on nuorentava, ystävällinen, raikas, viilentävä ( mielleyhtymä veteen ), rauhoittava ja rentouttava.

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.