Voimaa ja energiaa vihreästä

Tämä aamu alkoi ihanan raikkaalla ja ravitsevalla vihreällä orasmehulla. Orasmehua emme juo tyhjään vatsaan vaan juomme vettä ensin.

Mehua juomme n. 1 desin kerrallaan, koska isommasta määrästä tulee pahoinvointia muutamaksi tunniksi. Orasmehun käyttö kannattakin aloittaa pienillä määrillä ja lisätä pikku hiljaa.

Talvisin käytämme enemmän valmiita kaupan viherjauheita, koska emme kasvata niin paljon itse, mutta nyt kevään tullen olemme taas aloittaneet kasvattamaan ohran– ja vehnänoraita parvekkeella ja tänä kesänä laitamme myös maalle kasvatusastiat. Oraat ovat valmiita käytettäväksi, kun ne ovat n. 15-20 cm mittaisia. Oraista teen mehua, koska ravintoaineet imeytyvät paremmin mehun muodossa. Teen mehua sauvasekoittimella, koska käytössä ei ole mehukonetta, mutta sauvasekoittimellakin kyllä onnistuu. Silppuan sauvasekoittimen mukana tulleeseen kulhoon oraita ja lisään vettä. Sekoitan sauvasekoittimella niin kauan, että juoma on vihreää. Sen jälkeen kaadan juoman lasiin teesiivilän läpi, jolloin oraan kuituosa jää teesiivilään. Oraiden määrää en tarkalleen osaa sanoa, mutta leikkaan oraita käteen pienehkön puskan ja vettä laitan n. 2 dl . Mehu kannattaa käyttää heti valmistamisen jälkeen. Ravintorikkaat oraat sisältävät paljon lehtivihreää, joka emäksisöi ja puhdistaa elimistöä.

Vehnänoras on valittu Vuoden 2014 rohdoskasviksi.

W8_20160606140624

Kevään tullen olemme lisänneet myös versotusastioiden määrää. Olemme kasvattaneet versoja mm. lehti- ja parsakaalista, vihannes- ja vesikrassista. Tällä hetkellä on parsakaalin ja vihanneskrassin versoja. Versot sisältävä enemmän ravintoaineita kuin aikuiset, täysikasvuiset. Parsakaalia käytämme paljon versoina, mutta myös täysikasvuisena raakana että miedosti kypsennettynä, koska silloin kuin puolisoni sairastui syöpään, etsin valtavasti tietoa myös ruoista, joilla on syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia ja parsakaali oli mainittu useissa tutkimuksissa. Versoja käytämme monipuolisesti esim. salaateissa, smoothieissa ja leivän päällä.

Jos olet vähänkään ” viherpeukalo” niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan ravintorikkaiden oraiden ja versojen kasvattamista.W8_20160521100458

 

 

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.