Kiitos veteraanit. Respect.

Tänään 27.4.2016 on kulunut seitsemänkymmentäyksi vuotta siitä, kun oli käsillä puolustusvoimiemme toistaiseksi viimeinen sotapäivä. Tuona kevätpäivänä päättyi lapin sota ja näin ollen Suomen osuus toisessa maailmansodassa.

Tänään meillä on jälleen mahdollisuus kunnioittaa noita urhoollisia sankareitamme, jotka uhrasivat vuosia nuoruudestaan sen vuoksi, että synnyinmaamme sai pitää itsenäisyytensä.

On muistettava sekin, että liian moni joutui luopumaan nuoresta elämästään lopullisesti, uhraamaan sen itsenäisyytemme alttarille. Kansamme on maksanut kalleimman mahdollisen hinnan itsenäisyydestämme. Muistakaamme kunnioittaen sankarihaudoissaan lepääviä taistelijoita, kuin myös taistelupaikoille jääneitä sankareitamme.

Kuitenkin tärkeintä on keskittyä pitämään huolta joukossamme vielä elävistä vajaasta 22000:sta sotaveteraanista joiden keski-ikä on jo yli 91:si vuotta. Jokainen heistä vammautui sotareissullaan, jos ei fyysisesti niin ainakin henkisesti. Monet palaavat vieläkin öisin takaisin noihin kauheuksiin. Muistimme on sellainen, että ikääntyessämme uudet asiat eivät jää muistiin, mutta vanhat asiat nousevat tuoreina mieleen, vaikka niitä ei haluaisi muistaa.

Painajaisiin emme valitettavasti voi paljonkaan vaikuttaa, mutta pitäkäämme huoli siitä, että yhdenkään veteraanin elämä ei muuttuisi painajaiseksi valveilla ollessa. Meidän täytyy yhdessä toimia niin, etteivät ihmiset jotka ovat meille nuoremmille tällaisen hyvinvointivaltion taistelleet joutuisi hetkeäkään lojumaan märissä vaipoissaan ilman hoivaa. Me olemme  heille niin paljosta velkaa, että vähintä mitä saatamme tehdä on huolehtia heistä hyvin ja antaa heille hyvä ja elämisenarvoinen elämä. Se on kuitenkin mitättömän pieni ponnistus meille, kun vertaamme sitä veteraaniemme  antamaan panokseen.

Otan lakin päästäni ja kumarran nöyrästi sanoen: ” Kiitos veteraanit ja suuri kunnioitukseni teille.”animal-1294936_1280

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.