Eläimien itseisarvo on kiistämätön.

Luin aamulla Keskisuomalaisesta Teppo Koskisen kirjoittaman artikkelin: ”Eläinsuojelujärjestöt vaativat eläimille itseisarvoa lainsäädäntöön: ” Eläimellä on arvo riippumatta sen arvosta ihmisille.”.”baby-cat-1168535_1280

Heti luettuani jutun menin allekirjoittamaan eläinlaki-vetoomuksen. Vetoomuksen on jutun mukaan allekirjoittanut melkein 50 000 ihmistä ja toivoisin, että te lukijamme, jotka kannatte huolta eläinten hyvinvoinnista kävisitte myös laittamassa nimenne hyvän asian puolesta. Allekirjoitus onnistuu mainiosti esimerkiksi osoitteessa: www.elainpolitiikka.fi/vetoomus. Edellä mainitussa osoitteessa voit lukea, ennen allekirjoittamistasi, mitä parannuksia eläinten hyvinvointiin vetoomuksella vaaditaan.

goat-44332_1920Eläinsuojelujärjestöt SEY ja Animalia ovat hankkeen järjestäneet. Tarkoituksena olisi saada parhaillaan uudistettavana olevaan eläinsuojelulakiin muutoksia, jotka ottaisivat huomioon nimenomaan eläinten tarpeet, eikä lainuudistusta tehtäisi pelkästään tuottajien etujen nimissä, kuten nyt on ollut pahoin pelättävissä politikoiden puheenvuoroja kuunnellessa.

dog-287420_1280Kaikilla eläimillä, myös lemmikeillä täytyy olla oikeus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja kivunhoitoon, eikä lemmikkejä saa jalostaa siten, että jalostus tekee eläimet sairaiksi eli aiheuttaa jalostetuille eläimille jopa kivuliaita terveyshaittoja, kuten esimerkiksi lonkkavikoja ja aivojen puristumista liian ahtaan kallon sisälle ym.

Tuotantoeläinten kasvatuksen täytyisi olla läpinäkyvämpää, sitä täytyisi seurata riippumattomien valvontaeläinlääkäreiden toimesta riittävästi,  koskascottish-highlanders-1201718_1280 tuotantotiloilla usein vierailevat ”tavalliset” eläinlääkärit saavat elantonsa lähinnä suurten tuotantotilojen isänniltä ja eivät näin ollen pure kättä, joka heitä ruokkii. Voisi sanoa leikkisästi: eivät paskanna omaan leipäänsä tai kuse omiin muroihinsa.

chick-929566_1920Muistattehan ystävämme, jotka suunnittelette kesäkissan, kesälampaan tai vaikka kesäkanan ottamista. Eläimet eivät ole onnellisia yksin, varsinkaan laumaeläimet. mother-hen-374128_1920 Syksy saapuu jälleen liiankin pian ja vastuu lemmikistä jatkuu siitä huolimatta. Etenkin kissojen kohdalla ongelma kärjistyy siksi, että kissoja ei vaivauduta leikkauttamaan, joten epätoivottuja poikueita syntyy ja kissanpentuja jaetaan ilmaiseksi kaikille halukkaille. Kissanpennut ovat todella hellyttäviä ja suloisia. Kukapa lapsi ei sellaista haluaisi. Vastuu eläimen ottamisesta ja hoidosta kuuluu kuitenkin täysi-ikäiselle huoltajalle, lapsi ei tällaista vastuuta lemmikkikuumeen kourissa ymmärrettävästi tajua. Opettakaamme lapsillemme, että kissanpentu ei ole lelu vaan tunteva, elävä eläin, jolla on oikeus hyvään elämään hyvässä hoidossa.

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.