Luonnonkosmetiikkaa

Olen ollut pienestä lähtien valtavan eläinrakas, olipa sitten kyseessä luonnoneläin tai elämääni ilostuttanut kotonani asunut eläin. Pihallamme on vietetty, kun olimme lapsia, monet hautajaiset linnuille ja hiirille. Ja aikuisenakin itketty monet itkut lemmikkien nukuttua pois. Tällä hetkellä meillä ei ole eläintä. Moni ihmetteleekin miksi meillä ei ole, tietäen meidän molempien eläinrakkauden. Vastaan, että siksi juuri. Osoitan suurinta eläinrakkautta, kun en ota sellaiseen elämäntilanteeseen eläintä etten voi tarjota sille hyvää ja lajityypillistä elämää.

Artikkelikuvassa oleva pieni kääpiöluppa on yksi kolmesta edesmenneestä kanistani. Tämä pieni nappisilmä toi elämääni naurua ja iloa, mutta myös äksöniä iskiessään talttahampaansa listoihin, säkkituoleihin sekä tuhoten muutaman päiväpeiton ym.. Siksipä olisinkin hyvä miettiä ennen kuin hankkii eläimen että, onko sinulla aikaa ja ymmärrystä kodin ”pienille” tuhoille.

Ja voinhan ihailla vapaana luonnossa eläviä eläimiä, viimeksi maalla näin pellolla neljä hirveä kävelevän ja ikkunan takana puussa ilostuttaa oravien juoksentelu.

Juuri siksi, että eläimet ovat lähellä sydäntä, olen lukenut tietoa kosmetiikassa käytetyistä eläinkokeista. Teini-iässä, jolloin meikkaus alkoi innostamaan, käytin toki alkuun ihan normaaleja meikkejä, mutta iän tuoman viisauden mukana, aloin käyttämään kosmetiikkaa, joita ei ollut testattu eläimillä.

Käytettyäni pitkään eläinystävällistä normaalia kosmetiikkaa, kiinnostuin samalla kun rupesimme käyttämään luomuruokaa myös luonnonkosmetiikasta. Halusin käyttämäni kosmetiikankin olevan mahdollisimman luonnollista ja vielä jos luomua niin siitä tuli lisä plussaa. Mitä enemmän luin tietoa sen enemmän se vei mukanaan. Täytyy myöntää että minä superinnokas ihonhoitaja olin hieman epäileväinen aluksi ennen kokeilua. Moni ystäväni nauroikin aina runsaalle rasvavarastolleni. Mutta tuo epäileväisyys huvittaa näin jälkeen päin. Olen ollut luomu- ja luonnonkosmetiikkaan tyytyväinen käyttäjä jo 10-vuotta ja ihoni voi oikein hyvin. Olen käyttänyt useita merkkejä ja toiset ovat sopineet ihotyypille paremmin tai miellyttäneet enemmän tuoksujen vuoksi. Luonnonkosmetiikasta löytyy myös laadukkaita tuoksuttomia tuotteita.Talvisin käytän puhtaita öljyjä kuten argan- ja porkkanaöljyä.

Suosikit aurinkovoiteissa
Suosikit aurinkovoiteissa

Nyt kevään tullen toivottavasti muistatte käyttää aurinkosuojaa. Olen punapigmenttinen, punertavat hiukset ja pisamia, joten pelkkä aurinko-sanan kuuleminen saa melkein ihoni palamaan. Käytämme aurinkovoiteissakin luonnonkosmetiikkaa, joissa suojakerroin 50 ja yleensä vielä vältän oleilemasta suorassa auringonpaisteessa. Suosikki on ollut jo usean vuoden ajan Lovea Bio- aurinkovoide. Iho ei jää vaaleaksi eikä tahmaisen tuntuiseksi. Kasvoilla käytän kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa, jossa tuoksuu lempeä monoiöljyn tuoksu ja muualle vartaloon laitan lapsille tarkoitettua aurinkovoidetta, joka on lähes tuoksuton.Luonnonlliset aurinkosuojat kesään

Sain muutama vuosi sitten uuden innostuksen, halusin kokeilla, aitoja mineraalimeikkejä ja sitten se oli taas menoa.  Alun perin se lähti siitä, että iho tuntuisi meikattunakin meikittömältä. Meikkivoiteissa iholla meikki tuntui meikatulta. Muutamia kertoja kokeilin mineraalimeikkipohjia ja ihastuin oitis. Iho ei näyttänyt eikä tuntunut meikatulta, vaikka pohjat peittävätkin hyvin ja pysyvät siistinä koko päivän. Olen myös huomannut, että ihossa on vähemmän epäpuhtauksia ja onpa pari kertaa kosmetologilla mennyt ettei ole tarvinnut mustapäitä poistaa, kun niitä ei ole ollut.

Naamioissa olen löytänyt tehokkaita ja hoitavia tuotteita luonnollisista tuotteista, joissa ei ole pitkää inci-listaa: savi, turve, Kuolleenmeren muta ja hunaja. Alla olevassa kuvassa onkin kotimaista turvetta, jossa mieto rosmariinin tuoksu sekä yrttistä hunajaa.

MEIDÄNNOKIA - WIN_20150419_185532 (4)

Varsinkin vihreä savi ja muta ovat suosikkeja, ihosta tulee kirkas ja heleä.  Talvisin, kun iho on kuivempi valitsen naamioksi hellävaraisemman valkoisen saven.

Hemmotteluhetkeen teen välillä ihanan suklaanaamion. Laitan siihen raakakaakaojauhetta, vettä ja kookosöljyä tai kaakaovoita. Tuoksu on herkullinen ja sitä voi tarvittaessa vaikka syödä. Kaakaovoi on ihanan kermaisan makuista myös smoothien seassa.

Tekijä: meida360

Olemme onnellinen, toisistamme sydämestämme välittävä aviopari. Taistelemme Ilon ja onnellisuuden kautta kaikin keinoin. Elämäämme ilmestynyttä pienisoluista keuhkosyöpää vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.