Kasvojen muodot, osa 5. Ovaali

Tässä osiossa käsittelen kasvojenmuodoista ovaalit.

Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö. Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden käytössä myös vartalotyyppisi sekä mittasuhteesi.

OVAALI: Kaarevat. Ovaalinmuotoiset kasvot ovat kasvojenmalleista mittasuhteitaan sopusuhtaisemmat. Otsan ja leuan leveys on lähes sama, poskipäät hieman otsaa leveämmät. Ovaalit kasvot ovat n.1 ½ kertaa pidemmät suhteessa leveyteen.art-739658_1280

Koska kasvojenmalli on mittasuhteiltaan sopusuhtainen se tuo valinnan vapautta, ovaalille sopiikin monenlaiset hiusmallit, silmälasit ja asusteet.

Hiusmalleissa sopii hyvin mm. klassinen polkka otsatukalla ( vältä paksua otsatukkaa jos otsa on matala ). Pidemmissä hiuksissa pitkät/ pitkähköt loivat kiharat korostavat kasvojen kaarevuutta. Malleissa leveyttä enemmän kuin korkeutta. Myös lyhyillä, pehmeillä malleilla saat kauniisti esille kasvojenmuodon.

Vältä suoria, pitkiä malleja, samoin korkeita kampauksia, koska ne tuovat kasvoja pidentävän vaikutelman.

Silmälaseissa sopii useat mallit, kunhan kehysten leveys sama kuin kasvojen leveys tai hieman leveämmät, jolloin eivät tuo kasvoille pidentävää vaikutelmaa. Kokeile myös geometrisiä muotoja sekä näyttäviäkin värejä sekä malleja.sunglasses-384567_1280

Vältä malleissa korkeita, sekä kapeita malleja.

Koruissa voi valita joko kaarevat tai kulmikkaammat, mutta kaarevilla sekä soikionmuotoisilla saat toistettua parhaiten kasvojesi muotoa esim. helmet, renkaat ja pisaranmuotoiset. Valitse korut kuitenkin oman kokosi mukaan.jewelry-420018_1280amethyst-401994_1280

Vältä koruissa pitkiä malleja, koska ne tuovat kasvoja pidentävän vaikutelman.Rustokorut Savannin verkkokaupasta

Sido huivit pehmeästi laskeutuvasti. Kokeile useita eri sidontamalleja. Vältä kuitenkin kovin kapealle, alas eteen sidottua mallia.

Päänteissäkin ovaalia kasvojenmallia pukevat useammanlaiset, kaarevammat ovat kuitenkin parempia. Kuten koruissa vältä kuitenkin kovin kapeaa, syvään uurrettua pääntietä kuten syvä v- ja u-pääntie. Kauluksissa kauniita, naisellisia malleja esim. löysähkö savupiippu- ja huivikauluspusero. Jos haluat toistaa kasvojesi kaarevuutta, kaulusten kulmat voi olla pyöristetyt paitapuseroissa ja herrainkauluksissa.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.