Pintaraapaisu kevään 2016 muotiin

guess-attic-837156_1920 (1)Tänään aurinko paistoi niin keväisesti, että on hyvä aika jo miettiä ja katsastaa pintaraapaisu tulevan kevään muotiin.

Tämän kevään muodissa on lempeyttä, hempeyttä, naisellisuutta ja romanttisuutta. Vaaleita, kevyen pastellisia värejä, sekä valkoista. fashion-821506_1920 (1)Koko valkoinenkin sopii keveän ja viattoman kokonaisuuden luomiseen. Klassinen musta-valkoinen raita on myös muotia samoin ruudut.

Saat kokonaisuudesta naisellisen ja romanttisen, kun yhdistät pehmeitä värejä- ja kuvioita, röyhelöä, pitsiä ym.woman-593134_1920

Jos haluaa kuitenkin pirteyttä vaatteisiin talven jälkeen niin vastakohtana hempeydelle ovat värikkäät ja huomiota herättävän näyttävät kuosit. Iloisen värikkäitä kuvioita ja brodeerauksia. Kuviot eivät ole ns. yksityiskohtia vaan myös isoina pintoina.flowers-221714_1920

Samoin värit, väriyhdistelmät, asusteet ja kuosit, sekä näiden yhdistelmät voivat olla hyvinkin sykähdyttäviä ja ennakkoluulottomia.

Vaatteiden yksityiskohdissakin on romanttisuutta; röyhelöä, pitsiä myös neulottua pitsiä. Pitsiä käytetään isoinakin pintoina.wedding-dress-1174168_1920 (1)

Kukkakuosit ovat edelleen suosiossa, mutta suurempina ja näyttävämpinä versioina kuin viime vuonna. Viime vuonna kukkakuosit toivat mieleen mummolan verhot ja kukkia oli paljon, nyt kukkien suurentumisen ja näyttävyyden myötä kukkien määrä kankaassa on harventunut ja vähentynyt.flowers-342532_1280

Kankaissa suosittuja ovat myös keveät- ja läpinäkyvät  sekä verkkomaiset kankaat. Jos pitsi on liian romanttista tyylillesi kokeile verkkomaista kangasta. Kankaiden keveyden ja pitsisten yksityiskohtien vuoksi mekoissa löytyy yöpaitamaisia malleja. Pitkät helmat kevyestä kankaasta.

Pliseerattuja kankaita. Pliseeraus korostaa kankaan keveyttä ja ilmavuutta. Korostaa myös ja tuo ilmettä kankaassa olevaan kuviointiin sekä sävyihin. Esim. Pliseerattu mekko sopii materiaalista riippuen näyttäväksi juhlamekoksi tai rennompaan käyttöön arkena.

Kaulus voi olla mm. korkea pitsinen, epäsymmetrinen kaula-aukko tai yksiolkaiminen.woman-918614_1920 (1) Vahvana pukeutumisessa tulee keväälle ja kesälle paljaat olkapäät, joko osittain tai kokonaan. Juuri epäsymmetrisillä kaula-aukoilla ja yksiolkaimisilla malleilla saat vilautettua ”sopivasti” olkapäitä.

Tänäkin keväänä matalakantaisten kenkien ystävät voivat tassutella huoletta mukavissa lenkkareissa ja olla muodissa mukana. Parhaimpia sävyjä ovat vaaleat ja pehmeät sävyt. Kuten vaatteissakin nähdään hopeaa, lenkkaritkin voi olla hopeat tai kultaiset. Mukavan vaatteen ystävä voi vetäistä päälleen myös muodikkaan pyjamatyyppisen asun.

Bomber-takkeja on edelleen, mielellään näyttävän värikkäänä.

Farkkuakaan ei ole jätetty pois. Farkut malliltaan rentoja ja nilkat kauniisti paljastavat.

 

 

Kesän 2015 muoti

Kesä 2015 alkaa olla ajankohtainen!

Muoti ilostuttaa monipuolisuudellaan armeija tyylistä, mummolan verhoja muistuttaviin romanttisiin kukkakuoseihin, värit ovat tummasta ja valkoisesta sekä auringon paahtamista kirkkaisiin, eloisiin väreihin. Tässä muutamia vinkkejä ja esimerkkejä tämän kesän muodista, millä piristät tämän kesän pukeutumista.

*Valikoi näistä mitkä värit pukee omia värejäsi, sopivat tyylipersoonaasi sekä parhaimmat mallit vartalotyypillesi, näin saat päivitettyä vaatekaappiasi.

Muodissa näkyy 70- luku, hippimäisiä mekkoja ja boheemia tyyliä, tosin kankaat ovat keventyneet. Voimakkaita kuvioita, yksityiskohtia, leveitä, liehuvia pitkiä helmoja,WP_001504, pitkä mekko jopa maata viistäviä, leveitä lahkeita, rohkeasti hapsuja ym. Viimeistele hippityyli leveälierisellä punoshatulla.

Värikkäät kukkakuosit, eniten näkyy pieniä ja siroja kukkia, mummolan verhoja muistuttavat kuosit, myös housuissa.

Gingham- ruutua, isoina ja pieninä ruutuina on paljon. Housuissa, paidoissa, mekoissa, shortseissa sekä kengissä jne. Värejä pehmeistä beige-valkoisesta musta- valkoiseen.

Maalaukselliset, voimakkaan väriset kuviot.

Raitoja on eri leveyksissä raikkaina väriyhdistelminä. Raitaa on jakuissa, mekoissa, paidoissa, hameissa ym.WP_001535, kopio 2

Pallokuoseja kaikissa koossa.

Valkoista väriä isoina pintoina päästä varpaisiin. Jos haluat romanttisen, keveän asun, valitse pitseillä tai röyhelöillä somistettu valkoinen vaate.ACER - WP_001522 (3)ACER - WP_001515

 

 

 

Keltainen, varsinkin pirteä sitruunankeltainen myös isoinakin pintoina, esim. pitkinä mekkoina, liehuvalla helmalla, housuina. Tummansinistä on paljon mustan korvaajana, se on muodikkain tummista perusväreistä. Tummansinistä voit piristää kirkkailla väreillä. Esim. Sitruunankeltainen sopii upeasti tummansinisen kanssa, samoin valkoisen sävyt.fashion-300337_1280

Metalli. Metalleissa kaikki sävyt. Kulta, hopea ym..mutta varsinkin kulta on ylellisen näköinen valkoiseenkin yhdistettynä samoin juhlakengissä kultaisia. Kokeile myös lämpimämpää punakultaa.

Värejä löytyy runsaasti varmasti jokaisen makuun ja jokaisen omiin sävyihin, tässä muutamia esimerkkejä:ACER - WP_001520 (4)WP_001509, kopio koralli mekko

valkoinen, myös pehmeämmät sävyt kuten vanilja, puuteriset ja utuiset sävyt, musta, laivastonsininen, harmaan sävyt, tiili, kupari, oranssin sävyt/ myös voimakkaat värit, koralli, persikka, vadelma, unikko, laventeli, turkoosi, vedenvihreä, vedensininen, WP_001544, turkoosi huivioliivinvihreä ( armeijanvihreä ), khaki, mintunvihreä, keltainen, varsinkin sitruunankeltainen. Kirkkaita värejä voit käyttää myös piristeväreinä asusteissa kuten huiveissa ja koruissa.

Armeija on kova sana ja tuo pukeutumiseen hieman maskuliinisen säväyksen. Värit ovat pääasiassa ruskean ja khakin vihreän sävyisiä. Taskullisia hameita, istuvia reisitaskuhousuja, isoja nappeja, suoria kauluspaitoja, takkeja. Maskuliinisuutta saat pehmennettyä esim. vyöllä.

Sporttisuus. Osassa tyylit ovat graafisia, jopa 80-luvun mieleen tuovia. Sporttisia neulosmekkoja, jossa yhdistetty raikkaita perusvärejä.ACER - WP_001518 (3)

 

Farkkua, farkkua ja farkkua…monessa sävyssä- ja muodossa, myös perinteinen tummansininen. Haalareina, housuina, paitoina, takkeina ym. Levikset tekee paluun. Farkuissa muodikkaimmat kunnon 70-luvun tyyppiset leveät lahkeet tai hieman maltillisemmin levenevät bootcut- malliset, pillilahjettakin näkyy.WP_001530, farkku tyttö Farkkuhameissa erityisen muodikas on pitkä farkkuhame, osassa farkkuhame malleissa on napit edessä ylhäältä alas.. Tupla deminiä, ylä- ja alaosassa, erisävyjä. Farkuissa nähdään jonkin verran kirjailuja.

Mokkanahkaa. Myös värillisenä. Isoina pintoina sekä yksityiskohtana. Hapsullisena. Nahkaa ( myös keinonahka ) mustana, valkoisena ja ruskean sävyissä, mutta myös värillisenä. Jopa hyvinkin voimakkaissa väreissä kuten punainen ja oranssi. Myös kiiltonahkana.

Kerrosta kevyitä sekä pitsi kankaita.

Halkiot hameessa ja mekoissa, nyt voi reisi vilahtaa ylempääkin.WP_001507, kopio

 

Nyöritettyjä yksityiskohtia, esim. lahkeissa ja yläosien päänteillä edessä.

Pyöreät aurinkolasit.

Olkapäät paljaaksi jättävä pääntie malli, ns. off shoulder.

Ylisuuret vaatteet. Suoralinjaisia, ylisuuren näköisiä vaatteita.WP_001519, väljä paita Paidoissa ja takeissakin muotoilemattomia, helmasta kapenevia, suoria malleja.

Leveät, housuhame tyyppiset alaosat laskeutuvasta kankaasta.

Vajaamittaiset housut: Culottes- housut. Housut ylettyvät hieman polven yli ja housut ovat väljät ylhäältä alas. Culottes- housuja on yksivärisinä, kuviollisina sekä romanttisille pitsilliset. Myös hieman vajaat 7/8 osa, nilkat paljastavat housut.

Lyhyet paidat yhdistetään korkea vyötäröisiin housuihin ja hameisiin. Lyhyissä paidoissa on näyttäviä yksityiskohtia.

Bermuna- shortisit. Kokeile rohkeita värejä.

Japanilaiset, kimonotyyppiset vaatteet, paksulla vyöllä sekä leveällä hihalla.

Kengissä perinteisten korkojen vierelle on tulleet matalat, sirot korot. Ns. kitten heel-korot. Suosittuja kenkiä mm. Matalat korot, paksut pohjat, kiilakorot, tolppakorot, tennarit, kudottu pinta, terveyssandaalityyppiset kengät ja ballerina, joissa voi näyttävästi olla glitteriä. Värejä on nude, kiiltonahka, pehmeät sävyt, vaalea sävyt, tummansininen, musta, metallisävyt, voimakkaita sävyjä kuten punainenwomens-shoes-178162_1280 sekä kuvioidut. Kenkien kärjet ovat enemmänkin teräviä kuin pyöreitä. Gladiaattorisandaalit.

Laukuissa on pyöreänmuotoisia sekä pussukkamaisia laukkuja sekä it-laukkuja. Värejä löytyy tummien lisäksi vaaleita, mutta voimakkaimmissa väreissä mm. punaista ja keltaista ( myös sinapinkeltainen ).  Laukuissakin näkyy hapsullisia, hapsullinen ”ämpärilaukku” on todella kätevä ja muodikas.

Takeissa löytyy moneen makuun: pitkää trenssityyliä ja jakkumaista, aamutakkimainen pitkä, väljä ja vyötetty, pilottitakki, lyhkäinen, laatikkomalli sekä ns. munanmuotoinen, joka on väljä malliltaan, mutta kapenee helmaa kohden. Väreistä perusväreistä kirkkaisiin kuten valkoinen ja keltainen sekä kauniita kuviollisia.WP_001546, kopio 2

Kaulakoruja kerroksittain, korut voi olla myös siroja, samaa settiä tai yhteensopivat mielikorusi. Pantamaiset kaulakorut. Suuret ja näyttävät korut sopii tämän kesän muotiin.