”Lääkitys” kohdallaan osa2

Jatketaan siitä mihin eilisessä ykkösosassa jäätiin. Mikäli joku tulee mukaan nyt, lukematta osa 1:tä, kerron varoitukseksi saman, kuin eilen. Minä en edelleenkään ole onkologian ammattilainen ja pienisoluinen keuhkosyöpäni ei ole pätevöittänyt minua antamaan suoranaisia ohjeita kenellekään syöpädiagnoosin saaneelle tai terveelle ihmiselle. Luettelen vain aineet, joita itse olen käyttänyt yli kaksi vuotta, erittäin hyvällä menestyksellä. Jos joku syövän kanssa taisteleva saa kirjoituksistani rohkeutta kokeilla vaihtoehtoisia luomuhoitoja, vaikka lääketieteellisen koulukunnan antamien hoitojen tukihoitoina ja saa niistä apua sairauteensa. En ole kirjoittanut turhaan.

Kotoisen pakurin jälkeen hyppäämme Amazonin sademetsiin, Graviola puun kautta. Graviolan vaikuttava aine on nimeltään triamazon, joka tappaa syöpäsoluja, säästäen terveet solut. Mekanismi on verrattavissa aprikoosin siemeniin, joista kerroin aiemmin. Tutkimuksia graviolasta löytyy paljon 70- luvulta lähtien. Itse käytän graviolanlehtijauhetta, joko kapseleina tai jauheena suoraan terveysjuomani joukossa, annostus 1000mg aamulla ja 1000mg illalla.

Seuraavana vuoron saa toinen sademetsän syöpälääke, nimeltään cat’s claw tutummin kissankynsi. Kissankynsi rohdoksesta uutettu AC11- valmiste aktivoi elimistöä korjaamaan jo vaurioitunutta DNA:ta. Se on vesiliukoinen ja näin ollen erittäin hyvin imeytyvä solutasolla. Vahva kissankynsi-uute aktivoi kateenkorvan muodostamaan uusia aktiivisia T-soluja, jotka ovat kehon luontaisia immuunipuolustajia syöpäsairauksia vastaan. Käytän cat’s claw:ia, joko tippoina terveysjuoman joukossa tai kapseleina, annostus 1000mg aamulla ja 1000mg illalla.

Mausteena tunnettu kurkuma on yllättäen syöpää ehkäisevä aine. Vaikuttava aine siinä on kurkumiini, joka pystyy estämään syövän kasvua edistävien verisuonten syntyä eli angiogeneesiä. Kurkumiini on kemopreventiivinen eli sillä on syöpäkasvainten ja etäpesäkkeiden kasvua estävä vaikutus. Mustapippurin sisältämä piperiini moninkertaistaa kurkumiinin imeytymisen ja näin ollen myös terveysvaikutuksen. Itse käytän Bioteekin, kauppanimellä Cibusine TSE forte myytävää kurkumiinivalmistetta, jossa on lisäpotkua antamassa beetasyklodekstriinikompleksi. Niinpä yksi 33mg:n tabletti vastaa 4800mg:aa kurkumiinia. Otan yhden 33mg:n tabletin aamulla ja yhden 33mg:n tabletin myös illalla.

Seuraavaksi Resveratroli, joka on kurkumiinin tavoin vahvasti antikarsinogeeninen eli syöpää estävä biomolekyyli. Resveratroli on viiniköynnöksen puolustusjärjestelmän erittämä hormoni jota erittyy kasvin stressitilanteessa, esimerkiksi silloin kun viiniköynnöstä leikataan. Resveratrolin syöpäsoluja tappava vaikutus perustuu siihen, että se estää tietyn proteiinin kiinnittymisen DNA-molekyyliin solun sisällä. Resveratroli lisää myös syöpäsolujen apoptoosia eli solukuolemaa. Punaviini sisältää resveratrolia, mutta sitä ei voi juoda niin valtavia määriä, että saavuttaisi terveysvaikutuksia. Pikemminkin sillä saavuttaa haimatulehduksen ja muita epätoivottuja yhteiskunnallisia vaikutuksia. Itse käytän eri valmistajien uutteita tai tabletteja noin. 100mg aamuisin ja 100mg iltaisin. Kun käytän samanaikaisesti sekä kurkumiinia, että resveratrolia saan hiukan synergiaetua, koska ne vahvistavat toistensa tehoa.

Sitten kotoinen katajanmarja, jonka on havaittu jo pieninä pitoisuuksina olevan hyvin tappava syöpäsoluille. Se nostaa p53 proteiinin määrää soluissa, tämä proteiini säätelee useita solun sisäisiä tapahtumia esimerkiksi solusykliä ja apoptoosia eli ohjelmoitua solukuolemaa. Sillä on merkittävä tehtävä erityisesti syöpäsairauksissa, joista yli 50%:sa p53 ei toimi odotetusti ja solu pääsee jakaantumaan muodostaen syöpäkasvaimen. Katajanmarjojen käytössä on muistettava käyttörajoitukset ja kuuriluonteisuus. Vain 4-8 marjaa päivässä ja vain muutaman päivän ajan, jonka jälkeen pitempi tauko. Munuaissairauksista kärsiville ja raskaana oleville ei suositella ollenkaan. Minä jauhan 4 marjaa morttelilla aamujuomaan ja saman määrän iltajuomaan, kolmen päivän jaksoissa. Välillä pidän parin viikon tauon. Katajanmarja on voimakas diureetti, joten ei kannata ottaa silloin kun tietää, että virtsaamaan pääsy on hankalaa. Olen tilannut juniper- kapseleita iherb:istä joskus aikoinaan, mutta suomestakin katajanmarjoja saa hyvin luontaistuotekaupoista, itse ostin viime kerralla purkin city-marketin maustehyllystä 1,90€:n hintaan ja vaikutus oli aivan sama, kuin kalliimmissakin. Jokamiehen marjanpoiminta oikeuksilla marjoja saa kerätä myös metsistä, vaikka tarkkaan ottaen kysymyksessä ei ole marja, vaan käpy.

Heti perään toinen kotimainen ruoka-aine joka ehkäisee syöpää. Raakaa valkosipulia päivittäin nauttivat sairastuvat, tutkimusten mukaan, viisikymmentä prosenttia harvemmin syöpätauteihin, kuin valkosipulia käyttämättömät. Valkosipulin sisältämiä syöpäsolujen kasvua estäviä aineita ovat mm. diallyysisulfidi, S-allyylimerkaptokysteiini, S-allyylikysteiini ja ajoeeni. Käytän silloin, kun en halua levittää ympärilleni ihanaa valkosipulin tuoksua, hajuttomia puristeita tai kapseleita. Normaalisti käytän päivittäin runsaasti tuoretta valkosipulia ruoissa ja ilman ruokaakin. Huomion arvoista tässä on se, että kuumentaminen huonontaa valkosipulin lääkinnällisiä vaikutuksia.

Propolis eli mehiläiskittivaha on mehiläisten havupuiden silmuista keräämä ja sitten jalostama pihkamainen aine, sitä käytetään mehiläisyhdyskunnan terveyden ylläpitämiseen. Se sisältää yli neljääkymmentä erilaista flavonoidia, kuten pinosembriini, galangiini, pinobanksiini ja pinobanksiini-3-asetaatti. Sillä on sytostaattinen vaikutus, joten se estää solujen jakautumista. Propolista saa luontaistuotekaupoista tippapulloissa. Laitan sitä tippoina terveysjuomani joukkoon aamuin illoin.

Tämä riittäköön tällä erää, kun lisään vielä tohtori Johanna Budwigin kehittämän syöpää estävän ruokayhdistelmän, joka koostuu raejuustosta ja pellavansiemenöljystä. Tämä yhdistelmä aiheuttaa kemiallisen reaktion, joka muuttaa öljyn vesiliukoiseksi ja helposti solukalvoihin imeytyväksi. Pellavansiemenöljy sisältää mm. alfalinoleenihappoa ja lignaaneja, joilla on merkitystä syövän ehkäisyssä. Otan aamuin illoin 1dl:n raejuustoa ja lisään siihen ruokalusikallisen pellavansiemenöljyä.

Loppukaneettina mainittakoon, että pyrin pitämään elimistöni emäksisenä, koska syöpä tykkää happamasta ympäristöstä. Sanotaan, että jos elimistön ph pysyy n. 7,4 paikkeilla syöpä ei enää viihdy sellaisessa ympäristössä. Mikäli elimistöni alkaa muuttua liian happamaksi, otan muutaman ison lasin vettä, johon lisään ruokasoodaa 1rkl/tuoppi. Terveysmyymälästä ja apteekista saat hankittua edullisesti paperisia liuskavihkoja joilla saat helposti ja nopeasti mitattua elimistösi ph-arvon.

 

”Lääkitys” kohdallaan osa1

Koska monet kohtalotoverit ja vielä terveenäkin säilyneet ihmiset ovat olleet valtavan kiinnostuneita, käyttämistäni luonnontuotteista ja usein kysyneet niistä ja niiden vaikutuksista. Kerron nyt käytössäni olevat aineet ja avaan samalla eri aineiden vaikutusmekanismeja.

Tämän julkaisun ei ole tarkoitus olla, millään muotoa, luontaistuotteiden käyttöohje. Eikä minun statukseni syöpäpotilaana oikeuta minua antamaan kenellekään lääkinnällisiä ohjeita. Oma lääkinnällisten aineiden käyttöni perustuu itseni ja vaimoni kaivamiin tutkimustietoihin. Hoitojen vaikutusten arvioiminen taas perustuu omiin empiirisiin kokemuksiini, sekä kontrollitutkimusten dokumentoituihin tuloksiin.

Aloitan päiväni isolla lasillisella raakaravinto smoothieta ja kyytipoikana vetäisen kitusiini pari pienempää lasillista, erilaisia lääkinnällisiä aineita sisältäviä juomia, joihin sekoitellaan kohta kertomiani jauheita ja tippoja. Osan vitamiineista otan suihkeena tai imeskelytabletteina suoraan suun limakalvojen kautta, koska jotkut aineet, kuten esimerkiksi D-vitamiinit eivät imeydy suolistoni kautta niin tehokkaasti, kuin suun limakalvoilta. Osa aineista menee perinteisinä puristeina ja kapseleina. Illalla sama ohjelma toistetaan.

Aloitan aprikoosin siemenistä, joita jauhan morttelilla kymmenen kappaletta aamuin ja illoin terveysjuomaani. Aprikoosin siemenet eli sydämet löytyvät aprikoosihedelmän sisällä olevan kovan siemenkuoren sisältä ja muistuttavat paljon manteleita. Löydät aprikoosin siemenet helpommin luontaistuotekaupoista valmiiksi pusseihin pakattuna. Ne sisältävät hyvien rasvahappojen lisäksi B17-vitamiinia, jota myös amygdaliiniksi kutsutaan. Amygdaliini on nitrilosidi, joka koostuu neljästä ainesosasta, joista kaksi on glukooseja, yksi bentzaldehydi ja yksi syanidi.

Nyt varmasti suurin osa lukijoista epäilee mielenterveyttäni, koska benzaldehydi ja varsinkin syanidi ovat kaikkien tuntemia vaarallisia myrkkyjä. Totta se on, jos ne pääsevät elimistöömme puhtaina molekyyleinä ne tappavat, mutta samassa virkkeessä on hyvä todeta, että siemenissä myrkyt ovat sitoutuneina muihin yhdisteisiin, eivätkä vahingoita terveitä soluja. Normaaleissa soluissa on olemassa entsyymi, joka nappaa vapaat syanidimolekyylit ja tekee ne vaarattomiksi muodostamalla rikkiyhdisteen, joka poistuu virtsan mukana elimistöstä aiheuttamatta vahinkoa terveille soluille.

Syöpäsolut sisältävät sen sijaan entsyymin, beeta-glukosidaasin, joka toimii amygdaliinimolekyylien vapauttajaentsyyminä. Se vapauttaa amygdaliinista benzaldehydin ja syanidin, jotka yhdessä muodostavat synergisen myrkyllisen reaktion, joka on voimakkaampi, kuin yhdisteiden erilliset myrkyllisyydet yhteenlaskettuna. Tämä on beeta-glukosidaasin aiheuttama itsetuhomekanismi. Amygdaliini yhdistettynä terveiden solujen suojaaviin entsyymeihin ja syöpäsoluissa oleviin itsetuhoentsyymeihin mahdollistaa syöpäsolujen tuhoamisen vaarantamatta terveitä soluja.

Kaikissa terveissä soluissamme on olemassa ”ohjelmoituna” solukuolema, jonka avulla solumme kuolevat, uusiutuakseen tasaisin väliajoin. Päivittäin solujamme uusiutuu miljardeittain. Näin elimistömme pysyy terveenä ja toimivana. Terveet solut eivät koskaan jakaudu, niiden ei kuulu toimia niin.  Syöpäsolut ovat kavalia sen vuoksi, että syöpäsoluista puuttuu täysin tämä solukuolemamekanismi.

Syöpäsolut vain jakaantuvat hallitsemattomasti. Syöpäkasvain aiheutuu pelkistettynä siitä, että ihmisen oma kantasolu jakautuu esimerkiksi, jonkun elimistölle vaarallisen aineen aiheuttaman geenivirheen takia. Mitä pienempisoluinen syöpäkasvain on sitä agressiivisemmin se kasvaa, koska jokainen syöpäsolu jakautuu. Edellisessä kappaleessa selviää syy siihen, miksi käytän päivittäin B17-vitamiinia eli amygdaliinia. Se herättää syöpäsoluissa niistä puuttuvan solukuolemamekanismin.
Amygdaliini ei suinkaan ole ainoa tällä mekanismilla toimiva syövän tuhoaja. Käsittelen kuitenkin vaihtelun vuoksi seuraavaksi käyttämäni aineen, joka toimii hieman eri tavalla.
Kesämaruna (artemisia annua) sisältää vaikuttavana aineena artemisiinia, joka tappaa syöpäsoluja tehokkaasti. Syöpäsolut keräävät itseensä rautaa, mikä vaikuttaa osaltaan myös syöpäsolujen kasvua lisäävästi. Syöpäsoluissa on  näin enemmän rautaa, kuin terveissä soluissa ja kudoksissa. Esimerkiksi rintasyöpäsoluissa on 15 kertaa enemmän rautaa, kuin terveessä rintakudoksessa ja leukemiaa sairastavan soluissa noin tuhat kertaa enemmän jne.

Kun artemisiini pääsee kosketuksiin raudan kanssa, tapahtuu tutkitusti jotakin hyvin erikoista. Silloin vapautuu kaksi happimolekyyliä, joista muodostuu vapaita radikaaleja. Nämä vapaat radikaalit ovat niin vahvoja, että ne tappavat solun. Näin ei kuitenkaan käy terveille soluille vaan ainoastaan paljon rautaa sisältäville soluille. Artemisiinin on todettu toimivan kaikkien syöpien kohdalla. Siitä on ollut apua rintasyövän, eturauhassyövän, keuhkosyövän ja jopa sarkooman (tukikudossyöpä) kohdalla, mikä on perinteisesti vaikea hoidettava.

Käytän artemisiinia siten, että lisään terveysjuomaani artemisiiniuutetta tippoina noin 1-2ml aamuin illoin muutaman päivän ajan ja sitten saman pituinen tauko. Artemisiinia täytyy käyttää jaksoittain, koska suolisto ei imeytä artemisiinia kovin hyvin, mikäli sitä ottaa pitkään yhtäjaksoisesti. Artemisiinia saa myös kapseleina. Suomen kaupoista sitä ei valitettavasti saa, mutta itse tilaan mm. artemisiinini osoitteesta www.iherb.com siellä on valtava valikoima ravintolisiä muun muassa puhdasta artemisiinia eri muodoissa. Tilaaminen on netissä vaivatonta ja edullista.

Tähän väliin lisään pari perinteisempää ja tutumpaa ainetta suoraan suomen luonnosta. Ensimmäisenä havupuu uutejuoma joka vahvalla antioksidanttisuudellaan korjaa kehon puolustusjärjestelmän ja näin elimistö pystyy itse parantamaan itsensä. Saat sitä pullotettuna luontaistuotekaupoista. Käytän havupuu uutejuomaa terveysjuomani pohjana 1dl:n aamuin ja illoin.

Seuraavaksi pakuritee joka valmistetaan lehtipuiden mm. koivun loisena kasvavasta pakurikäävästä. Käytämme pakuriteetä raakaravintoa sisältävän smoothiemme pohjana n. 3dl. aamuin ja illoin. Pakuri on erittäin voimakas adaptogeeni joka korjaa elimistömme puolustuskykyä. Se tasapainottaa elimistömme toimintaa ilman haittavaikutuksia. Antioksidanttista vahvuutta kuvaava ORAC-luku on pakurikäävällä n. 55000, kun se esimerkiksi toisella suomalaisella superfoodilla, eli mustikalla on n. 4700. Pakurikääpää on käytetty luonnonlääkinnässä satoja vuosia ja siitä on tehty paljon tutkimuksia. Tietoa sen yli kahdestasadasta hyödyllisestä aineesta ja parantavista vaikutuksista on saatavilla valtavasti. En ala luettelemaan niitä tässä, mutta googlaamalla ja vaikkapa wikipediasta löytyy tietoa, jos kiinnostaa.

Teen tähän välipään ja jatkan huomenna samasta teemasta. Pääsimme tänään hyvään alkuun ja vielä jäi paljon vakituisessa käytössäni olevia aineita käsittelemättä.