Uhkea Plus-koko

Tässä postauksessa käsittelen plus- kokoisia, uhkeita naisia. Useasta kivijalka kaupasta ja verkkokaupasta löytyy jo kauniita, trendikkäitä ja värikkäitä plus- kokoja, jotka alkavat yleensä koosta 42 tai 44 ja päättyvät kokoon 58, 60, 62 tai 64. Mikä on todella hieno juttu. Vaikka kokoa on ja muotoja  niin voi kauniisti pukeutua.

*Muutamia asioita, joita kannattaa huomioida pukeutumisessa, on tietenkin  vartalotyypit, joita on käsitelty aiemmissa postauksissa sekä mittasuhteet ja vartalon tasapainottaminen.

Pienikokoiset saa halutessaan pidentävän vaikutelman sävy sävyyn pukeutumisella ja pitkät lyhentävän vaikutelman käyttämällä erisävyä ylä- ja alaosassa, katkaisee pituutta.

*Vaikka tässä puhutaan kaventavasta ja pidentävästä illuusio pukeutumisessa, painotan että pukeutumisvinkit ovat sellaisia että toisit vartalon parhaita puolia esille ja vartalosi ei näyttä kookkaammalta, mutta ei ole tarkoitus että XL- kokoiset häpeää omaa kokoaan ja yrittävät pienentää, vaan ovat ylpeitä muodoistaan ja koostaan. Plus- kokoisilta ei ole myöskään kielletty naiselliset, näyttävät tai muuten yksityiskohtia olevat vaatteet, niillä saat korostettua omaa persoonallisuuttasi.

Satsaa sopiviin ja hyvin istuviin alusvaatteisiin. Plus- kokoisilla tärkeintä pukeutumisessa on sopivat alusvaatteet. Päärynä vartaloiselle tai muutenkin jos takamuksessa on selluliittia, bokserimalliset sileät alushousut on kokeilemisen arvoinen vaatekappale.

Käytä huiveissa pitkänä laskeutuvaa mallia sekä koruissa, näin saat luotua illuusion pidemmästä ja kapeammasta vartalosta, samoin pystyleikkaukset vaatteissa. Koruilla ja huiveilla saa huomion kasvoihin.  Rintavat huomioi ettei koru pääty rintojen korkeimmalle kohdalle. Päärynä vartaloiset välttää kaventavia yläosia.

Mittasuhteilla saa luotua tasapainoisemman vaikutelman. Kapeat housut tai vajaamittaiset housut, jotka jättää nilkan näkyviin tuo korkokenkien kanssa jalkoja pidentävän vaikutelman. Jos pidät matalakantaisista kengistä, valitse kenkiin yksityiskohtia, näin saat huomion alaosaa.  Nilkkaremmit ei suositeltavia, lyhentää jalkoja. Yksityiskohdat, jotka lyhentää lyhyttä alle 160 cm  ja keskimittaista, tuo helposti leventävän vaikutelman. Pitkät yli 170 cm, voi enemmän käyttää katkaisevia yksityiskohtia.

Jos olet ohut säärinen kärkikolmio, suorat housut myös pukevia. Leveät, suorat, laskeutuvat housut sopii pidempijalkaisille. Valitse vajaamittaisten housujen kanssa yläosaan vaate, joka päättyy lantion leveimmän kohdan yläpuolelle, pitkä yläosa lyhentää jalkoja. Vatsakkaille sopii korkeampi vyötäröiset alaosat, joustava vyötärö, matalavyötäröiset housut valuu helposti ja vatsa nousee vyötärökaitaleen yli.

Hameissa ja mekoissa paras pituus hieman polven ylä- tai alapuolelle. Jos sääret ovat paksuhkot, käytä neutraaleja sukkahousuja, vältä kiiltäviä vaaleita tai kovin kuviollisia, ohut sääriset voi valita kuviollisia, vaaleita ja kiiltäviä. Suositeltavaa että tummien sukkahousujen- ja housujen kanssa tummat kengät ja vaaleiden vaaleat.  Mekoissa hyvä istuvuus ja laskeutuva kangas. Pitkien hameiden ystävät valitsee  hyvin laskeutuvan kankaan, myös vinoon leikattu asettuu kauniisti. Liian paksut, raskaat kankaat tuo raskaan vaikutelman.  Voit käyttää ohuiden kankaiden alla esim. silottavaa bodya. Mekoissa pukeva malli on esim. kahta väriä oleva, keskiosa toista väriä  ja sivut kappaleet eriväriä. Toinen väri tummempi. Keskikappale muotoiltu niin että rintojen kohdalta kaarevasti leveämpi sivulle päin, vyötärön kohdalta kapenee ja lantoin kohdalla taas levenee taas kaarevasti sivulle päin. Vyötärölle voi laittaa vyön, jos kapeahko vyötärö. Mekoissa myös keskietusauma tuo kaventavan vaikutelman, samoin halkio, vaikka edessäkin. Tumma väri tuo hoikentavan illuusion, mutta käytä piristevärejä kirkastamaan ja raikastamaan pukeutumista sekä kevyet, valkoiset sopii kesä pukeutumiseen.

Suosi avarampia pääntie- malleja esim. v- pääntie sekä muita syvempään uurrettuja päänteitä. Vältä kuitenkin liian avaria malleja. Pyöreät, pienet pääntiet saavat yläosan näyttämään täyteläisemmältä ja pyöreämmältä. Päärynävartaloisille sopii avara pääntie, joka on leveähkö malliltaan esim. venepääntie.

Telttamaiset vaatteet kannattaa unohtaa, ne tuovat leveyttä ja muhkeutta lisää, sama liian tiukissa vaatteissa. Omena vartaloiset käyttää suorempia, hyvin laskeutuvia malleja.  Muille sopii mallit, joissa on vyötäröllä muotoa sekä kaarevaselkäisille myös takaosassa muotoa joko muotolaskoksilla tai keskitakasaumalla.Kietaisumalliset vaatteet tuo kaventavan vaikutelman ja pääntiekin on kietaisumallisissa ihanteellinen.  Kokeile myös ryhdikkäästä, joustavasta kankaasta valmistettua peplum- puseroa, sopii parhaiten pehmeälle suorallle ja tiimalasille.

Kerrospukeutumisessa kankaat ohuita ja hyvin laskeutuvia. Muutenkin kankaat taipuisia ja päälle helposti muotoutuvia, jotka eivät tuo muhkeampaa vaikutelmaa.

Vältä kuvioissa liian pieniä,  valitse kuviot oman koon mukaan. Kauluskäänteet vartalotyypin mukaan. Kaareville pehmeä linjaiset kaulukset, kuten shaali- ja pyöristetty herrainkaulus, kulmikkaille terävämpi linjaisia kuten herrainkaulus.