Kasvojen muodot, osa 5. Ovaali

Tässä osiossa käsittelen kasvojenmuodoista ovaalit.

Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö. Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden käytössä myös vartalotyyppisi sekä mittasuhteesi.

OVAALI: Kaarevat. Ovaalinmuotoiset kasvot ovat kasvojenmalleista mittasuhteitaan sopusuhtaisemmat. Otsan ja leuan leveys on lähes sama, poskipäät hieman otsaa leveämmät. Ovaalit kasvot ovat n.1 ½ kertaa pidemmät suhteessa leveyteen.art-739658_1280

Koska kasvojenmalli on mittasuhteiltaan sopusuhtainen se tuo valinnan vapautta, ovaalille sopiikin monenlaiset hiusmallit, silmälasit ja asusteet.

Hiusmalleissa sopii hyvin mm. klassinen polkka otsatukalla ( vältä paksua otsatukkaa jos otsa on matala ). Pidemmissä hiuksissa pitkät/ pitkähköt loivat kiharat korostavat kasvojen kaarevuutta. Malleissa leveyttä enemmän kuin korkeutta. Myös lyhyillä, pehmeillä malleilla saat kauniisti esille kasvojenmuodon.

Vältä suoria, pitkiä malleja, samoin korkeita kampauksia, koska ne tuovat kasvoja pidentävän vaikutelman.

Silmälaseissa sopii useat mallit, kunhan kehysten leveys sama kuin kasvojen leveys tai hieman leveämmät, jolloin eivät tuo kasvoille pidentävää vaikutelmaa. Kokeile myös geometrisiä muotoja sekä näyttäviäkin värejä sekä malleja.sunglasses-384567_1280

Vältä malleissa korkeita, sekä kapeita malleja.

Koruissa voi valita joko kaarevat tai kulmikkaammat, mutta kaarevilla sekä soikionmuotoisilla saat toistettua parhaiten kasvojesi muotoa esim. helmet, renkaat ja pisaranmuotoiset. Valitse korut kuitenkin oman kokosi mukaan.jewelry-420018_1280amethyst-401994_1280

Vältä koruissa pitkiä malleja, koska ne tuovat kasvoja pidentävän vaikutelman.Rustokorut Savannin verkkokaupasta

Sido huivit pehmeästi laskeutuvasti. Kokeile useita eri sidontamalleja. Vältä kuitenkin kovin kapealle, alas eteen sidottua mallia.

Päänteissäkin ovaalia kasvojenmallia pukevat useammanlaiset, kaarevammat ovat kuitenkin parempia. Kuten koruissa vältä kuitenkin kovin kapeaa, syvään uurrettua pääntietä kuten syvä v- ja u-pääntie. Kauluksissa kauniita, naisellisia malleja esim. löysähkö savupiippu- ja huivikauluspusero. Jos haluat toistaa kasvojesi kaarevuutta, kaulusten kulmat voi olla pyöristetyt paitapuseroissa ja herrainkauluksissa.

 

 

 

Kasvojen muodot, osa 4. Sydän

Tällä kertaa kasvojenmuodoista käsittelen sydämenmuotoiset.

Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö. Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden käytössä myös vartalotyyppisi sekä mittasuhteesi.

SYDÄN: Kaarevat. Sydämen muotoisissa kasvoissa on leveä otsa, poskipäät korkeat sekä kapea leuka. Silmät voi olla etäällä toisistaan. Leukalinja on kapeampi kuin otsa.girl-798500_1280

Tavoite on kaventaa otsaa ja leventää leuan aluetta.

Hiusmalleissa suosi malleja, jotka tuovat volyymia leuan alueelle. Pehmeä polkka mallinen leikkaus sopii hyvin, jossa on runsautta latvoissa, voi olla taivutettu ulos- tai sisäänpäin, päältä litteähkö. Hiusten pituus  korvien alapuolelle, liian lyhyet mallit korostaa poskipäitä ja leuka näyttää kapeammalta ja terävämmältä. Pidemmissä malleissa suosi kerrostettua leikkausta sekä esim. latvoista kiharampia hiuksia. Kevyt otsatukka tai sivulle laskeutuva malli häivyttää leveää otsaa. Keskijakausta käytettäessä, käytä myös otsatukkaa.

Vältä malleja, joissa runsautta päälaella tai ohimoilla, liian lyhyttä, kulmikkaita ja terävälinjaisia sekä sileitä, taakse kammattuja kampauksia.

Silmälaseissa kehyksien olisi hyvä tuoda leveyttä poskipäihin, jolloin otsa näyttää kapeammalta. Alaosa voi olla hieman leveämpi kuin yläosa. Kehysten ei pitäisi mennä ohimojen yli. Sangat voi olla alempana, jolloin leuka näyttää leveämmältä. Suosi kevyitä kehyksiä, myös kehyksettömät sopii. Kokeile pilottimallisia. Kaarevat ja vaakalinjaiset. Vältä malleja, jotka korostavat otsan leveyttä kuten leveät, kulmikkaat, liikaa ylöspäin kaartuvat tai yläosassa yksityiskohtia olevia. Vältä myös voimakkaita värejä.

Koruissa parhaimpia malleja sellaiset, jotka tuovat leveyttä leuan alueelle eli korujen alaosa voi olla leveämpi kuin yläosa.  Korvakoruissa korun levein kohta pitäisi olla leuan alueella. Pisaran- sekä kaarevat pyramidin muotoiset korvakorut, suurehkot renkaat tai epäsymmetriset kiemuraiset sopii. earrings-684168_1280glass-665376_1280Vältä liian pitkiä- tai lyhyitä sekä alaspäin kapenevia malleja. Kaulakoruissa lyhkäisemmät mallit sopii paremmin, pitkät mallit pidentää ja kaventaa jo ennestään kapeaa leukaa. Epäsymmetriset, kiemuraiset pehmentää leuan aluetta. Kokeile useamman ketjun kaulakoruja, jotka eivät ole liian pitkiä eikä massiivisia. Korujen mallit kaarevia. Sido huivit pehmeästi laskeutuvasti, enemmän vaakatasoon. Liian kapealle eteen sidottu malli kaventaa leukaa.

Päänteissä  leveämmät, kaarevat pääntiet leventävät leukaa ja otsa näyttää kapeammalta.fashion-771560_1280 Neuleissa suurehko kaulus sopii kauniisti ( löysä savupiippukaulus ). Venepääntietyyppiset. Vältä kapeita, syvään uurretuja päänteitä, kuten v-pääntie. Kauluksissa kaarevat, pyöristetyt kulmat sopivat, toistavat kasvojen kaarevuutta. Eli herrainkauluksissa ja paitapuseroissa kaulusten kulmat pyöristetyt. Kokeile jakuissa peruspaitapuseron tyyppistä kaulusta. ( pyöristetyt kulmat ) Vältä huivikaulusta, toistaa liikaa kasvojen mallia eli alhaalta kapeampi kuin ylhäältä.

 

Kasvojen muoto, osa 3. Pitkät ja kapeat sekä timantti

Tällä kertaa pääsee kasvojenmuodoista käsittelyyn pitkät ja kapeat sekä vinoneliön muotoiset kasvot.

Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö. Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden käytössä myös vartalotyyppisi sekä mittasuhteesi.

PITKÄT KASVOT: Kaarevat. Pitkissä kasvoissa on enemmän pituutta kuin leveyttä. Pituutta on enemmän suhteessa kasvojen leveimpään kohtaan. Kasvot ovat kapeat ja otsan, poskipäiden ja leukalinjan leveys lähes sama. Usein pitkissä kasvoissa on pitkähkö leuka sekä pitkä nenä. Poskipäät voi olla hieman korkeammalla kuin otsa ja leukalinja.sexy-woman-408472_1280

Tavoite on lyhentää ja leventää kasvojen muotoa.

Hiusmalleissa suosi malleja, jotka tuo kasvoihin leveyttä ja katkaisevat kasvojen pituutta. Otsatukalla saat lyhennettyä kasvoja, voi olla tasainen tai rikottu. Myös sivujakaus lyhentää kasvoja, keskijakaus tuo pystysuoran linjan, joten kannattaa välttää. Hiustenpituuksissa malli joka päättyy leukalinjaan, katkaisee pituutta. Jos haluat käyttää pitkää kampausta, mallin pitäisi olla kerrostettu sivuilta, suunnilleen nenän korkeudelta. Lyhemmätkin mallit käy, vältä kuitenkin liian lyhyttä, joka korostaa kasvojen muotoa. Runsaammat mallit eli kerrostetut, tyvestä koholla olevat sekä laineet tuo leveyttä. Hiuksissa volyymiä enemmän sivuilla kuin päälaella.

Vältä pitkiä, suoria malleja, otsatukkaa pois kasvoilta, keskijakausta sekä tiukkaa ja sileää kiinni olevia kampausta.

Silmälasi malleissakin kannattaa suosia malleja, jotka katkaisevat kasvojen pituutta sekä jos nenä on pitkä myös nenän pituutta. Vahvat, paksut sekä voimakkaamman väriset ovat hyvä valinta. Leveähkö, matala tai kaksinkertainen ”nenänsilta” katkaisee nenän pituutta. Sangoissa voi olla koristeellisuutta tai kontrasteja värejä, näillä saat leveyttä kasvoihin. Malliltaan leveämmät kuin kasvojen levein kohta. Kehykset voi olla hieman kulmikkaat, niillä saat pyöreyttä kasvoihin, myös pilottimalliset sopii .sunglasses-94813_1280 glasses-789836_1280 Vältä liian kapeita tai kehyksettömiä malleja, sekä malleja joissa on korkeutta enemmän kuin leveyttä. Huomioi myös ettei sangat lähde kehyksistä liian matalalta, tuovat painopistettä alaspäin ja pidentävät kasvoja.

Koruissa suosi lyhempiä malleja, joissa on leveyttä ja tarpeeksi kokoa. necklace-693079_1280Kaulakoruissa lyhyet mallit katkaisevat kasvojen pituutta.chain-590773_1280 Esim. lyhyet, suurehkot helmet sopivat hyvin sekä lyhyehköt statement tyyppiset kaulakorut tai korut yleensä, joissa on yksityiskohtia. Korvakoruissa esim. suurehkot, kaarevat napit hyvä valinta, kun niissä on leveyttä, muutkin mallit kuten renkaat, kiemuraiset ym. sopii, kunhan malli on sellainen että tuo korvien alueelle volyymia.

Vältä pitkiä, kapeana riippuvaa korumallia, pystysuorat linjat tuovat kaventavan ja pidentävän vaikutelman. Sama ohje pätee rintakoruihin, valitse leveämpiä malleja.

Huivit sidotaan pehmeästi kaulanjuureen tai enemmän vaakatasoisesti olkapäille kuin pystysuoraan kapeasti. Vältä liian pieniä ja kapeita huiveja.

Päänteissä parhaita mallit, jotka eivät ole syvään uurrettuja. Jos kaula ei ole lyhyt kilpikonnatyyppinen kaulus sopii, pyöreä pääntie sekä venepääntietyyppiset. Pääntiellä voi olla myös laskoksia tai muita yksityiskohtia. Vältä kuitenkin terävää v-tyyppistä pääntietä, korostaa leuan kapeutta. Kokeile paidoissa mallia, jossa rusetti solmitaan eteen pääntielle.

Kauluksissa leveämmät, kaarevat mallit parhaita, kuten shaali eli huivikaulus sekä herrainkaulus, jossa pyöristetyt kulmat. Lisäksi kimonotyyppinen kaulus sekä pystykaulus, kaarevat kulmat. Kokeile shaalikauluksissa mallia, jossa pieniä laskoksia, tuo pehmeyttä kasvojen alueelle. Jakunkaan pääntie edestä ei pitäisi jäädä liian syvään uurretuksi.

Vältä liian kapeita, pitkiä malleja kauluskäänteissä, toistaa kasvojen muotoa ja korostaa siten pituutta. Paitapuseroissa sopii pyöristetyt kulmat, pehmentää terävää leukaa.

VINONELIÖ ELI TIMANTTI: Kulmikkaat. Kasvojen levein kohta on poskipäissä, otsa ja leuka ovat suunnilleen yhtä leveät, mutta ovat siis kapeammalla kun poskipäät. Tämä on harvinaisempia kasvojen muotoja. Kasvot ovat muuten tasapainoiset, mutta poskipäät on leveämmät, siksi vinoneliöille käy useanlaiset asusteet ja pääntiet.woman-751235_1280

Tavoite on tuoda leveyttä otsan seudulle, pehmentää ja leventää leuanlinjaa, saaden kasvot näyttämään kapeammilta.

Hiusmalleissa hyvä pituus leuan tasalla tai hieman leuan alle, pehmentää ja häivyttää terävää sekä kapeaa leukaa, mutta pidemmätkin mallit sopii, kun eivät ole ns. yhdenpituuden vaan mieluummin kerrostetut. Hiusten volyymia kannattaa tuoda juuri kapean leuan sekä ohimoiden alueelle. Latvojen taivuttaminen ulospäin, mutta myös sisäänpäin tuo muhkeutta latvoihin. Pehmeät malliset ja kiharat pehmentävät ja tuovat kaarevuutta kasvoille. Otsatukka voi olla vinoon kammattu, sivulle laskeutuva tai suorana kevyehkö, paksu otsatukka korostaa kapeaa ja pientä leukaa. Sivujakaus pehmentää kasvoja.

Vältä liian korkeita kampauksia, kulmikkaita leikkauksia, paksua ja raskasta otsatukkaa, leveyttä poskipäiden kohdalla, sileästi taaksepäin kammattua mallia tai tiukkaan kiinni sidottua kampausta.

Silmälaseissa kevyet ja kapeahkot kehykset, jotka ovat kasvojen leveintä kohtaa kapeammat, näin eivät korosta kasvojen leveintä kohtaa sekä sangat mielellään kehysten yläosassa. Malliltaan kaarevat, saa pehmennettyä kulmikkuutta. Hyvä malli kaarevissa, ylhäältä suorat ja alhaalta pyöreämmät. Kokeile myös kehyksettömiä malleja sekä kissansilmänmuotoisia. Vältä malleja, joissa on sangoissa koristeellisia yksityiskohtia, kasvoja leveämmät tai kulmikkuutta.

Koruissa sopii useammanlaiset, kunhan korut tuovat pehmeyttä tai kaarevuutta terävään ja kulmikkaaseen leukaan. Korvakoruissa suosi malleja, joissa on painopiste alhaalla ja roikkuvat sopii ellei kaulasi ole lyhyt.  Esim. kaarevat ylösalaisin käännetyn kolmion tai pisaran muotoiset.glass-665380_1280 Suurehkot renkaat sopii myös hyvin, pehmentävät leukaa. hello-kitty-668157_1280Jos haluat korostaa kauniita korkeita poskipäitä, voit valita silloin kulmikkaamman korun. Kaulakoruissa lyhkäisemmät kiemuraiset sopii hyvin. Kokeile myös useamman ketjun kaulakoruja, jotka eivät ole liian pitkiä. Sido huivit pehmeästi laskeutuvaksi eteen ( pidentää hieman kasvoja, joten kasvot näyttää sopusuhtaiselta ) tai hieman vaakatasoon ( pehmentää leuan seutua ), liian kapeasti eteen solmittu toistaa terävää leukaa.

Päänteissä kaarevammat mallit pehmentää. Venepääntie tyyppiset tuo hieman leveyttä leukaan. Hieman syvempään uurretulla pääntiellä saat kasvoihin pituutta, tasapainottaa korkeita poskipäitä. Kauluksissa pehmeämmät kauluskäänteet pehmentää kulmikkuutta, kuten herrainkauluksessa tai paitapuserossa pyöristetyt. Jos haluaa korostaa korkeita poskipäitä, silloin valitaan kulmikkaammat kauluskäänteet eli terävämmät kulmat kauluksiin. Vältä kapeita, syvään uurrettuja teräviä päänteitä, kuten v- pääntietä tai liian leveitä kauluskäänteitä, lyhentää kasvoja.

 

Kasvojen muoto, osa 2. Päärynä ja pyöreä.

 

Tällä kertaa käsittelen kasvojen muodoista päärynä ja pyöreä. Kasvojen muotoja olen käsitellyt tarkemmin ensimmäisessä osassa eli kasvojen muoto, osa 1, suorakulmio ja neliö.

Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden valinnassa myös vartalotyyppisi ja mittasuhteesi.

PÄÄRYNÄ: Malliltaan kaareva. Leukalinja ja posket ovat leveämmät kuin otsa. Leukalinja on kaareva. Otsa kapeahko.woman-65061_1280

Tavoite on kaventaa leveää ja kaarevaa leukalinjaa sekä tuoda tasapainoa kasvoille leventämällä otsaa.

Hiusmalleissa suosi malleja, jossa volyymia ohimoilla sekä ohimoiden yläpuolelle. Hiusmallin tulisi kaventua alaspäin. Kasvoille hapsutetuilla hiuksilla saa myös häivytettyä ohimoiden aluetta.  Kerrostettu polkka sopii, kun ei pääty leukalinja leveimpään kohtaan. Rikottu tai epäsymmetrinen otsatukka häivyttää kapeaa otsaa. Pidemmissä hiuksissa pehmeät kiharat, pitkät hiukset pidentää kasvoja ja tuo leukalinjaan kaventavan vaikutelman. Sivujakaus.

Vältä sileitä ja litteitä kampauksia, liian lyhyttä mallia tai pituutta, joka päättyy leukalinjaan.

Silmälaseissa suosi malleja, joissa on yksityiskohtia sekä väriä yläosassa, alaosassa kehys voi olla kapeampi tai kehystämätön. Kehysten yläreuna suunnilleen samalla leveydellä kuin leuan levein kohta , jolloin ovat leveämmät kuin ohimot. Kulmikkaasti ylöspäin kaartuvat ” kissamaiset” sunglasses-178153_1280kehykset tasapainottavat leveää leukalinjaa ja on siten sopivin malli. Jos haluat toistaa kasvojen kaarevuutta, valitse silloin hieman kaarevampi malli, esim. ylöspäin kaartuvissa ” kissamaisissa” malleissa.  Vältä liian kapeita tai alaspäin laskevia malleja.

Koruissa suosi kaarevia, pyöristettyjä muotoja, pituutta enemmän kuin leveyttä. Pidemmät kaulakorut. Korvakoruissa malleja, jotka ovat ylhäältä leveämpiä esim. ylösalaisin käännetty pisara, kapea kärki voi ylettyä leukalinjan leveimpään kohtaan. larimar-665377_1280 Rintakoruissa kapeampia, pystysuoria ja kaarevia malleja, kaventavat leukalinjaa.agate-665463_1280

Vältä liian tiukkoja kaulakoruja, kuten pantoja, nauhoja tai muuten lyhyitä. Sido huivitkin kapeampaan v- muotoon kaventamaan leukalinjaa. Solmi huivit pehmeästi, vältä liian kulmikkaita tai tiukkaan sidottuja solmuja.

Parhaimmat pääntiet ovat kapeahkoja, syvempään uurtettuja päänteitä, kuten syvä U-malli, joka toistaa kasvojen kaarevuutta. Päänteissä vältä malleja, joissa on enemmän leveyttä, umpinaisia, tiukasti kaulan ympärillä olevia tai kulmikkaita malleja.  Kauluksissa pystysuora, kapeahko v- muoto kaventaa leukalinjaa, kaulukset pehmeälinjaisia kuten shaalikaulus tai herrainkaulus, jossa pyöristetyt kulmat. Vältä leveitä kauluskäänteitä sekä terävät kulmat esim. herrainkauluksessa korostaa leukalinjan täyteläisyyttä.

PYÖREÄ: Malliltaan kaareva. Kasvojen piirre on pehmeä, jopa lapsenomainen.girl-552471_1280

Kasvojen pituus on sama suhteessa leveyteen. Otsa usein matala. Tavoite on pidentää ja kaventaa kasvojen muotoa.

Hiusmalleissa suosi kampauksia, joilla saat kasvoihin korkeutta ja korostavat päälakea. Pidemmät mallit, jotka päättyvät reilummin leukalinjan alapuolelle pidentävät kasvoja. Hieman sivulla oleva jakaus sekä epäsymmetrisyys häivyttää pyöreyttä, vältä kuitenkin voimakkaasti sivulla olevia jakauksia. Pitkissä hiuksissa sivuilta kevennetty ja rikottu malli  keventää kasvojen pyöreyttä. Pidemmät hiusmallit tuo yleensä kasvoja pidentävän vaikutelman. Lyhyet hiukset sopii myös hyvin, kunhan malli tuo pituutta kasvoille, ei ole kypärämäinen eikä säkkäräisen kihara.

Vältä malleja, jotka päättyvät pyöreän leukalinja alueelle, katkaisee kasvojen pituuden ja lyhentää kasvoja. Vältä myös paksua, tasaiseksi leikattua otsatukkaa, kevyempi, kasvoille pituutta antava otsatukka parempi. Pehmeämmät hiusmallit korostavat kasvojen kaarevuutta, kun taas graafisemmat leikkaukset tuovat kulmikkuutta kasvoille.

Silmälaseissa suosi suorempia, kasvoja kapeampia ja kulmikkaampia kehyksiä. Hieman ylöspäin nouseva linja tuo kohotusta kasvoille ja kasvot näyttävät kapeammilta. Hieman paksummat sangat sekä värikkäämmät kehykset tuo ryhtiä ja särmää.Vältä soikeita, kasvoja leveämpiä, suuria tai pyöreitä malleja.

Koruissa valitse pidempiä malleja. Liian lyhyet kaulakorut tuovat lisää pyöreyttä kasvoille, toistaen kasvojen muotoa. Korvakorut pitkähköjä ja roikkuvia. Rintakorutkin pitkähköjä malliltaan. Luo koruilla pystysuoria linjoja kasvojen lähelle. Kulmikkaammat, pidemmät mallit häivyttävät pyöreyttä ja pidentävät. calcite-665301_1280Kasvojen kaarevuutta voi taas korostaa pidemmillä, roikkuvilla soikion muotoisilla koruilla. mystic-topaz-665358_1280Vältä pyöreitä, renkaanmallisia koruja. Myös raskaat ja liian suuret sekä pienet napit korostavat kasvojen pyöreyttä. Sido huivit väljästi ja avonaisesti, etäämmälle kaulan juuresta. Vältä liian muhkeita huiveja.

Päänteissä parhaimpia kapeat, syvempään uurretut, hieman pyöristetyt pääntiet, pidentävät kasvoja. Vältä pieniä, pyöreitä tai umpinaisia ja korkeita päänteitä. Kauluksissa myös kapeahko pystysuora v- muoto kaventaa, valitse kaulukseksi esim. shaalikaulus, joka jatkuu tarpeeksi alas, eikä kaulus käänne ole leveä vaan mieluummin kapeampi.

 

Kasvojen muoto, osa 1. Suorakulmio ja neliö.

Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden valinnassa myös vartalotyyppisi ja mittasuhteesi.

Tulevissa tyyli ja pukeutuminen artikkeleissa käsittelen kasvojenmuotoja ja siihen miten ne vaikuttavat hiusmalleihin, päänteihin, silmälaseihin ja asusteisiin. Kasvojen muotoja on yhteensä kymmenen erilaista.

Huomioi kasvojenmuodon lisäksi päänteiden, kaulusten ja asusteiden valinnassa myös vartalotyyppisi ja mittasuhteesi.

Kasvot jaetaan kuten vartalotyypit kaareviin ja kulmikkaisiin.

Kun vartalotyypeissä puhutaan ihanteellisesta vartalosta, joka on tiimalasi, kasvoissa ihanteellinen kasvojenmalli on soikea.

Soikeat kasvot ovat mittasuhteiltaan tasapainoiset, levein kohta kasvoissa on poskipäillä ja kapenee kauniisti leukaa kohti. Poskipäät ovat myös hieman leveämmät kuin otsa. Kasvot ovat noin puolitoista kertaa pidemmät suhteessa kasvojen leveyteen.

Mittasuhteiltaan tasapainoiset kasvot voidaan jakaa osiin niin että otsasta nenänjuureen ja nenänjuuresta nenän alle sekä nenän alta leuan kärkeen on sama matka.

SUORAKULMIO: Malliltaan kulmikkaat. Kasvoilla on pituutta huomattavasti enemmän kuin leveyttä. Leuan, otsan ja poskipäiden leveys on lähes sama. Leukalinja on kulmikas.woman-603086_1280

Tavoite on lyhentää ja  leventää kasvojen pituutta sekä tuoda pehmeyttä leukalinjaan.

Vältä liian pitkiä hiusmalleja, tuovat kasvoihin pidentävän ja kaventavan vaikutelman, varsinkin malli, jossa jakaus keskellä. Otsatukalla saat katkaistua pituutta sekä lyhkäisellä hiusmallilla.  Kerrostettu leikkaus tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä kasvoihin. Jos pitkät hiukset, valitse malli  jossa korvien korkeudella runsaammin, kerrostettu, katkaisee pituutta. Tasamittainen latva korostaa leukalinja kulmikkuutta, rikottu latva pehmentää.

Valitse silmälaseiksi vahvempia ja voimakkaamman värisiä kehyksiä, jotka ovat hieman leveämmät kuin kasvojen levein kohta, näillä yksityiskohdilla saat katkaistua kasvojen pituutta. Valitse kaarevia muotoja kehyksissä. Vältä kulmikkaita, kasvoja kapeampia, ” hengettömiä” eli kepeitä, liian korkeita- tai kapeita malleja.

Koruissa suosi kaarevia ja lyhyempiä malleja. Kaulanjuuressa olevat korut sopii myös hyvin. Vältä pitkiä ja roikkuvia malleja. Sido myös huivit pehmeästi lähelle kaulaa ja kasvoja.

Päänteissä vältä syvään uurrettuja, neliömäisiä malleja tai liian leveää mallia, joka tuo leukalinjaa leventävän vaikutelman. Esim. lyhempi v- pääntie, joka ei ole syvään uurrettu sopii hyvin. Jakuissakin voi kokeilla umpinaisempia kaulusmalleja, joka tulee lähelle kaulanjuurta ja katkaisee myös kasvojen pituutta. Joissakin jakuissa on yhdistetty pystykaulus sekä kapeat kauluskäänteet, sopii hyvin, kun aluspaita ei ole syvään uurrettu. Leveät kauluskäänteet leventävät kasvoja, mutta eivät välttämättä ole paras valinta suorakulmiolle, koska leventää samalla myös kulmikasta ja leveää leukalinjaa.

NELIÖ: Malliltaan kulmikkaat. Lähes saman verran pituutta kuin leveyttä. Perusmalliltaan kasvot ovat lyhyet ja leveät. Leuan, otsan ja poskipäiden leveys on lähes sama. Leukalinja on kulmikas. Usein myös otsa matala.

Tavoite on pidentää ja kaventaa kasvoja sekä tuoda pehmeyttä leukalinjaan.

Hiusmalleissa vältä terävään leikattua graafista polkkatukkaa, varsinkin sellaista joka päättyy leukalinjaan, muutenkin tasainen otsatukka madaltaa kasvojen pituutta. Pidemmät, kerrostetut mallit sopii, samoin pehmeät, loivat kiharat. hair-490403_1280Epäsymmetriset mallit. Pitkät, suorat hiukset sopii myös, joissa hieman kerrostetut latvat leukalinjan alueelta alaspäin tuo keventävän vaikutelman, pitkä malli, jota ei ole kerrostettu ja kevennetty korostaa helposti leukalinja neliskulmaisuutta. Älä sido tiukasti pitkiä hiuksia kiinni taakse, jätä suortuvia pehmentämään kasvoja, muutenkin yksittäiset loivat kiharat pehmentävät leukalinjaa samoin sivujakaus, mutta keskijakauksella saa kavennettua leveää otsaa.

Silmälaseissa suosi kaarevia muotoja, kokeile myös pyöreähköjä malleja. Leveähköt kehykset sekä vahvempi yläosa vie huomion pois leukalinjasta. Vältä neliömäisiä, kulmikkaita tai alaosastaan suoria malleja sekä värin painottumista alaosaan.sunglasses-384567_1280

Korut malliltaan kaarevia. Pitkiä malliltaan, myös korvakorut pitkähköjä. Vältä nauha- tai panta tyyppisiä kaulakoruja, koska lyhentää kaulaa ja saa kasvotkin näyttämän leveämmiltä ja lyhemmiltä. Myös epäsymmetriset, koukeroiset sopii, tuo saman lailla keventävän vaikutelman kuin yksittäiset hiussuortuvat.jewelry-701949_1280 Sido myös huivit avarasti, ja pehmeästi etäämmälle kaulanympäriltä/ kaulanjuuresta. Asettele huivit pitkämalliseksi eteen enemmän kuin vaakatasoon hartioille.

Pääntiet syvempään uurrettuja. Esim.V- pääntie sopii, mutta kasvoja pehmentämään sopii lisäksi kaarevammat ja kapeat. Vältä lyhyitä, leveitä, umpinaisia tai neliömäisiä malleja, mutta myös liian syvään uurrettuja ja avonaisia. Kauluksissa ei liikaa leveyttä, kapeat kaulukset jakuissakin pukevimpia.fashion-771572_1280