Pukeutuminen alkaa alusvaatteista

 

Istuuko alusvaatteesi hyvin vai onko rinnat kasvaneet ulos kupeistaan?

Tässä postauksessa käsittelen alusvaatteita, koska hyvin moni nainen käyttää vääränkokoisia alusvaatteita.

Alusvaatteet ovat tarpeellinen ja tärkeä sijoitus, koska ne ovat pukeutumisen perusta. Ne vaikuttavat vaatteiden istuvuuteen sekä parantaa ryhtiä.

Alusvaatteita pitäisi olla eri asuille ja tilaisuuksiin. Huomioi siis alusvaatteita ostettaessa mihin tarkoitukseen tulee, oikea sävy sekä millaisen vaatteen kanssa pidettäväksi. Ihonsävy erottuu ja kuultaa vähiten päällivaatteiden läpi.wedding-dress-301817_1280woman-387546_1280

Rintaliivi mallejakin löytyy joka makuun ja tarkoitukseen: kaarituellisia ja kaarituettomia, syvään uurretuja, urheiluun, olkaimettomia sekä leveällä ja ohuella olkaimella ja malleja, joissa olkainten asentoa voi muunnella  asun mukaan, topattuja ja sileitä, jopa saumattomia.

Tässä muutamia esimerkkejä:

-T- paita: sileät kupit, usein kevyt toppaus, huomaamattomat vaatteiden alla.

-Täysikuppi: tukeva malli, erityisesti suurille rinnoille, rinnat pysyvät hyvin kupeissa. Sopii hyvin jo elastisuutta menettäneille rinnoille. Joissakin täysikupeissa myös malleja, jotka litistävät hieman rintoja.

– Puolikuppi: Sopii pienirintaisille, ei paras valinta arkikäyttöön.

– 3/4 : Kuppi peittää yli puolet rinnasta.

– Push- up:  Nostaa rintoja, lisäksi yleensä lisätäyte, joka tuo rintoja suurentavan vaikutelman. Lisätäyte voidaan useimmissa malleissa irrottaa. Toppaukset lingerie-99761_1280kohottavat sivusta päin, tuoden rintoja lähemmäs toisiaan. Parhaimmat pienemmille rinnoille. Suuret, pehmeät rinnat voivat nousta kupin reunan yli, joten ei paras valinta.

– Balconette: Olkaimet sivuilla ja yläreuna avonainen lähes vaakasuora, toppaukset tuo alhaalta päin kohottavaan vaikutelman, hyvät myös elastisuutta menettäneille rinnoille, sopii hyvin avonaisille päänteille. Sopii monen kokoisille rinnoille. Eivät purista rintoja lähemmäs toisiaan, kuten push- up liivit.

Rintojen koko muuttuu, muista päivittää välillä mittasi ( mitta: rintojen korkeimmalta kohden ja rintojen alta, siitä kohden, jossa rintaliivien alareunan kuuluu kulkea ). Älä tuijota pelkästään kokoa vaan tärkeintä, että liivit näyttää ja tuntuu hyvältä päälläsi. Muista myös rinnakkaiskoot jos sovittaessa et saa ” natsaamaan ” kuppikokoa ja ympärysmittaa.

Kaikista tärkeintä on, että rintaliivien ympärysmitta on oikea ja liivit istuu hyvin. Suurin osa liivien tuesta tulee juuri ympärysmitan istuvuudesta ( alle pitäisi mahtua kaksi sormea tai jos liivejä saat pyöritettyä helposti vartalon ympäri, ympärysmitta on liian suuri ). Osto hetkellä liivien tulisi olla tarpeeksi napakat kun ne ovat kiinni ensimmäisessä hakasessa. Käytössä ja pesussa liivit löystyy ja elastisuus vähenee, jolloin voi kiristää seuraaviin hakasiin. Sivukappaleiden pitäisi myös istua painamatta ja suoraan vartaloa vasten, ilman kupruilua.

Kuppien tulee asettua rintojen ympärille kiinteästi ja sileästi, rinnat eivät saa pursuta sivuilta eikä myöskään ylhäältä, jolloin tulee ns. tupla rinnat. Tupla rintoihin on syynä joko liian pieni kuppi koko tai malli on liian matala.  Jos kupeissa on ryppyä, kuppi koko on yleensä liian suuri.  Kuppien välissä on keskikappale, jonka täytyy olla kiinni vartalossa, jos se ei ole kiinni vartalossa liivit ovat kooltaan tai malliltaan väärät.

Kaarituellisten rintaliivien kaaritukien tulee istua kiinteästi vartaloon ja kaarituen istua rinnan ympärille, ettei paina rintoja eikä kainaloa. Ne eivät saa olla niin tiukat, että painavat ihoon, mutta jos ne ovat irti vartalosta varsinkin rintojen alta, liivit ovat väärän kokoiset.decollete-574354_1280

Rintojen korkeimman kohdan tulisi olla suunnilleen olkavarren puolivälissä.

Jos selkä on pullea tai ” löysyyttä” valitse liivit, joissa on ainakin kolme hakasta, liian kapea kiinnityskohta painuu ihoon sekä pursuilee ja se vaikuttaa vaatteiden istuvuuteen.

Olkaimien leveyteen vaikuttaa rintojen koko. Pienirintaisille käy ohuemmatkin olkaimet, mutta rintaville miellyttävämpiä käyttää ovat leveämmät sekä pehmeät olkaimet. Olkaimiin on saatavana myös silikoni pehmikkeitä, jotka pysyvät hyvin paikoillaan. Hyvin istuvat liivit istuvat napakasti eikä liivit saa olla kuitenkaan olkainten varassa.

Jos olkaimet valuvat, ympärysmitta voi olla liian suuri, jonka vuoksi liivit nousevat selästä ( liivien tulee pysyä vaakasuorassa ) ja olkaimet valuvat. Joissakin liiveissä olkaimet lähtevät kuppien sivuista, jolloin valuvat helposti, varsinkin jos olkapäät ovat kovin luisut.

Body tai muotoileva alusmekko on hyvä vaihtoehto esim. ohuen tai kapealinjaisen mekon alle, tasoittaa vartalon ” muhkuroita ” eikä rintaliivien ja alushousujen rajat näy.

Alushousut kannatta valita niin ettei ne erotu vaatteiden alta. Alushousut ovat liian napakat jos reunat erottuu selvään vaatteiden alta tai joustomateriaali painautu ihoon. Huomioi myös alushousujen korkeus, varsinkin jos olet vatsakas, vatsa nousee vyötärökaitaleen yli liian matalassa mallissa. Alushousuja saatavana myös hyvinkin huomaamattomia sileitä, ohuita ja saumattomia.romance-632735_1280

Alushousu malleissakin löytyy valinnanvaraa vartalonmallin ja tarpeen mukaan.

Tässä muutamia esimerkkejä:

– Hipsterit: Matalat, pakaran peittävät. Tämä malli on hyvin istuva, mutta ei paras malli vatsakkaalle.

– Maksi. Korkeavyötäröiset, matalalle jäävä jalantie. Muotoilevana ja korkeavyötäröisenä sopii hyvin vatsakkaalle sekä muutenkin muodokkaalle vartalolle, tukien myös lantiota. Sileät kankaat sopii ohuidenkin materiaalien alle.

– Stringit: Pienimmät alushousu mallit löytyy tästä kategoriasta, pakarat jää paljaaksi ja ohut nauha kulkee pakaroiden välistä. Stringit eivät ole paras valinta vartalolle, joissa pakaroissa selluliittia, varsinkaan ohuiden ja kepeiden kankaiden alle.woman-759688_1280

– Tai: Monikäyttöinen, koska vyötärönkorkeus on tarpeeksi korkea sekä malli peittää myös pakarat. Löytyy myös muotoilevia malleja, silottaa vatsaa, lantiota ja pakaroita. Sopii hyvin korkeampivyötäröisten vaatteiden pariksi ja tuo hyvän istuvuuden päällivaatteelle.

Bokserit: Pakarat peittävät, pienellä lahkeella. Sopii hyvin vartalolle, joilla selluliittia  pakaroiden tai reisien alueella. Vartalonmalli, jossa paksut reidet, reidet hankaa yleensä yhteen, tämä malli sopii hyvin, koska estää hankautumasta ( miellyttävä myös helteellä ).

Lahkeelliset: Usein näitä kuulee kutsuttavan ns. mummo alushousuiksi, koska varmaan moni on lapsena nähnyt mummon päällä kyseistä mallia ja ehkpä juuri perinteisenä ohuena, beigen värisenä tai vähän paksumpana vaaleansinisenä tai vaaleanpunaisena, joihin kuului myös aluspaita.trousers-362781_1280 Sopivat kuitenkin materiaalin valinnan mukaan käytettäväksi mm. ulkoiluun lämmittämään myös reisiä ( löytyy villasekoitteisena ), reitevälle estää reisiä hankautumasta yhteen ( miellyttävä myös helteellä ). Silottaa myös vartalon muhkoroita.

Muotoilevat: Yleensä korkeavyötäröiset, kiiltävästä, sileästä ja joustavasta kankaasta. Muotoilevat nimensä mukaisesti pakaroiden, lantion ja vartalon seutua. Sopivat hyvin vartalonmyötäistenkin sekä ohuiden vaatteiden alle.