Tyylipersoona, osa 7. Citytyyli

Tyylipersoonista olen käsitellyt enemmän osa 1, josta voi käydä lukaisemassa enemmän.

Käytätkö paljon aikaa ulkoisen olemukseesi viimeistelyyn? Tyylipersoonasi voi olla citytyyli.

City tyylipersoonan vaatteet ja asusteet ovat laadukkaista materiaaleista valmistettuja, tyylikkäitä jopa ylellisiä. Kokonaisuus on tarkkaan harkittu.

Citytyyli seuraa mieluummin trendisuuntauksia, mutta ei yleensä sorru viimeisimpään pintamuotiin. Vaatekaappi on harkiten ja suunnitelmallisesti koottu, jolloin vaatekaapin vaatteet ja asusteet sopivat hyvin toisiinsa yhdistettäväksi.

Värimaailma on pääasiassa neutraali, samoin väriyhdistelmät. Asusteet piristävät asua. Kokonaisuus on yksinkertainen ja tyylikäs. Esimerkiksi laadukkaiden farkkujen seuraksi yhdistetty nahkatakki. Tämä tyylipersoona huomataankin nuorekkaan tyylikkäästä pukeutumisesta. girl-689170_1920Vaatekaapista löytyy hyvin istuvia jakkuja, paitapuseroita ym. farkkuihin yhdistettäväksi. Jakuissa voi olla tyylikkyyttä ja ylellisyyttä lisäämässä esim. kultaiset napit.

Toki vaatekaapista löytyy myös hyvin istuvia suoria housuja, sekä mekkoja ja hameita. Mekotkin ovat tyyliltään yksinkertaisia, mutta varsinkin juhlallisemmassa mekossa voi olla näyttäviä yksityiskohtia tuomassa juhlavuutta.

Asusteet ovat iso osa pukeutumista ja citytyyli satsaakin paljon esim. aurinkolaseihin, hattuihin, kenkiin, laukkuihin, vöihin ym.

Huiveissa esim. pashminat sopivat tyyliin, sekä tyylikkäät hatut. Korut ovat laadukkaita kuten klassisella tyylipersoonalla, mutta näyttävämpiä esim. kultaa, valkokultaa ja hopeaa, joissa voi olla näyttävyyttä lisäämässä timantti. Kellotkin ovat yleensä kauniita ja isohkoja.jewelry-390328_1920

Jos koet, että olet pukeutumisessa tyylin taituri päästä varpaisiin, tyylipersoonasi on citytyyli.

Tutustu Spartoon luksustuotteisiin Loistettuaan ensin kategorioissa kengät ja käsilaukut, Spartoo.fi-osoitteesta löytyy nyt myös osio nimeltä luksus. Tästä osiosta voit löytää joukon hienostuneita malleja muodin asiantuntijoilta.

 

Tyylipersoona, osa 6. Klassinen

Tyylipersoonista olen käsitellyt enemmän osa 1, josta voi käydä lukaisemassa enemmän.

Harkittu, ajaton ja tyylikäs kokonaisuus. Siinä tiivistettynä klassinen tyylipersoona.

Vaatekaapin vaatteet ja asusteet sopivat hyvin yhteen, saaden aikaan useita erilaisia asukokonaisuusvariaatioita, joten vaatekaappi on kokonaisuudessaan hyvin toimiva.

Klassinen harvoin seuraa viimeisimpiä muoti virtauksia tai kohahduttaa pukeutumisellaan, vaan pukeutuu melko muodollisesti, selkeästi ja kontrolloidusti.watch-698498_1920woman-1000538_1920

Tyyli on harkitun eleganssi ja vaatteet hyvin istuvia. Vaatteiden materiaalit ovat laadukkaita, mieluiten luonnonmateriaaleja. Vaatteiden väriyhdistelmät eivät ole voimakkaita vaan neutraaleja. Samoin kuvioinnit hillittyjä.

Jakkujen ja paitapuseroiden lisäksi perusvaatteisiin kuuluvat laadukkaat neuleet ja twinsetit.

Housuissakin klassiset mallit, samoin hameissa ja mekoissa, esim. kotelomekot, sekä muunnellut kotelomekot.

Asusteet ovat tyyliltään arvokkaita, kuten koruissa mm. helmet, kulta, hopea ja camee. Huivit neutraaleja, materiaaleiltaan laadukkaita kuten, silkki, kashmir ja villa.chain-590773_1280

Kengät, laukku ja vyö yleensä samaa sävymaailmaa.

Jos pukeutumisesi on tyylikäs ja tarkoin harkittu kokonaisuus päästä varpaisiin, tyylipersoonasi on klassinen.

Tyylipersoona, osa 5. Luova

Tyylipersoonista olen käsitellyt enemmän osa 1, josta voi käydä lukaisemassa enemmän.

Tällä kertaa tyylipersoonissa on kaikista persoonallisin pukeutuja, joka ei ole kaavoihin kangistunut, eikä seuraa muotia orjallisesti eli luova. Luova voi kerätä muodista kivoja inspiraatioita. Tämä tyylipersoona erottuu seinäpaperista.

Luova on taitava yhdistelemään eri mallisia- ja tyylisiä vaatekappaleita, kuoseja sekä asusteita. Kokonaisuus on yksilöllinen, upean kohahduttava ja persoonaa hyvin esille tuova.

Vaatekaapista löytyy vuosien mittaan kerättyjä ihania, erikoisia ja laadukkaita vaate- ja asustekappaleita sekä välissä voi olla uusia,  muodissa olevia vaatteita- tai asusteita. Näistä syntyy sykähdyttäviä kokonaisuuksia.jewelry-947886_1920

Vaatteissa voi olla erikoisia nappeja, rintakoruja sekä muita yksityiskohtia.  Vanhakin vaate muuttuu erilaiseksi pienellä ehostuksella.

Asusteet tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Vyöt, huivit, korut, hatut, kengät ym. jopa sukat voivat asuun nähden olla kovinkin erityyliset ja näyttäisivät ehkä muiden tyylipersoonien päällä erikoiselta, mutta luovalle tyylipersoonalle sopivat täydellisesti.shoes-671512_1920

Luova ei yleensä hanki vaatteita perus vaateliikkeistä vaan kirppiksiltä kierrellessä voi löytyä löytöjä, sekä myös pienemmistä putiikeista. Ja ainahan voi turvautua ompelijaankin.

Jos tykkäät pukeutua ” vähän” erikoisesti ja persoonallisesti, sekä erotuttua eduksesi, edellä mainitut asiat koskevat juuri sinua, luova tyylipersoona.

 

Tyylipersoona, osa 4. Romanttinen

 Tyylipersoonista olen käsitellyt enemmän osa 1, josta voi käydä lukaisemassa enemmän.

Tässä postauksessa tyylipersoonista vuorossa herttainen, sievästi ja kauniisti pukeutuva romanttinen.

Romanttinen rakastaa pukeutua kauniisiin vaatteisiin ja asusteisiin sekä suunnitella asukokonaisuuksia. Itsensä laittamiseen ja viimeisen silauksen luomiseen kuluu aikaa. Niissä tulee esille pehmeys, kaarevat muodot ja kuviot  sekä romanttiset ” lempeät ja hempeät” väriyhdistelmät. Kuoseissa kukkakuosit suosittuja. Romanttinen luo kuvan helposti lähestyttävästä persoonasta.vintage-635259_1280

Vaatteissa ja asusteissa on tärkeä sija kauniilla yksityiskohdilla, kuten aplikointeja, frilloja, rimpsuja, röyhelöitä, rusetteja, pitsiä, puhvihihat, huivit ym.

Materiaaleja ovat pehmeästi laskeutuvia jopa ylellisiä kuten silkkiä, pitsiä, sifonkia, cashmiria ja satiinia.

Hameet ja mekot kuuluvat arkikäyttöönkin, joissa mm. liehukehelmoja, laskoksia, vekkejä ja pallohameita.

Asusteet ovat kaarevia ja niissä on naisellisen romanttinen vaikutelma. Koruissa paljon yksityiskohtia, myös kulta, hopea ja helmet. Irtokukka voi koristaa hiuksia, vaatteita tai laukkua.rose-572757_1920

Käsilaukut ovat koristeellisiä ja pehmeän mallisia, väreissäkin samaa ” lempeyttä” kuin vaatteissa . Samoin kengissä kauneus tärkeämpää kuin mukavuus ja korkoa olisi hyvä olla.

Alusvaatteissakaan ei tyyli petä eli  ne ovat usein yhteensopivia, pehmeän värisiä, joissa yksityiskohtia kuten pitsiä, rusetteja, satiininauhoja ym. ja materiaali mielellään ylellisen tuntuista. Urheilu alusvaatteisiin pätee sama toive.

Jos siis rakastat kaikkea kaunista, romanttista, kukkaista ja yksityiskohtia olet ihastuttavan romanttinen tyylipersoona.

 

Tyylipersoonat, osa 3. Dramaattinen

Tyylipersoonista olen käsitellyt enemmän osa 1, josta voi käydä lukaisemassa enemmän.

Tässä postauksessa tyylipersoonista on käsittelyssä näyttävä persoona, joka ei jää huomaamatta liihottaessa paikalle eli dramaattinen. Dramaattinen ei halua jäädä ” seinäruusuksi” vaan kohahduttaa mielellään vaate- ja asuste valinnoillaan.  Tällä tyylipersoonalla ei ole sitä pelkoa että olisi tilaisuuteen alipukeutunut, tyyliin kuuluu mieluummin olla ylipukeutunut. Kokonaiskuva on kuitenkin harkittu.

Hän innostuu usein myös muodista niin, että unohtaa, eikä pidä myöskään tärkeimpänä kriteerinä sitä sopiiko vaate vartalonmalliin ja mittasuhteisiin. Vaatekaapissa ei ole tiettyä tyyliä tai asukokonaisuuksia vaan kaapista löytyy paljon yksittäisiä näyttäviä vaatekappaleita. Vaatteissa ei ole tärkeintä myöskään kestävyys ja ajattomuus.model-965604_1920woman-695448_1920

Vaateväreissä värit ovat voimakkaita ja rohkeita, väriyhdistelmät kontrastisia ja yhden värin kokonaisuudet myös voimakkaita  esim. keltainen, punainen, musta. Vaatteissa on myös huomiota herättäviä mittasuhteita, joten kokonaisuus voi olla epäsymmetrinen, kulmikkaita linjoja, näyttäviä kuvioita ja yksityiskohtia.

Asusteissa on sama linja kuin vaatteissa eli ne ovat näyttäviä, isohkoja, joissa on usein kiinnostavia yksityiskohtia. Kengissäkin ulkonäkö voittaa mukavuuden ja hatuissakin lieri ja koristeet voi olla epäsymmetrisiä ja näyttäviä.shoe-590516_1280

Jos haluat siis tulla huomatuksi, kohahduttaa tyylilläsi ja tykkäät seurata myös viimeisimpiä trendejä olet tyylipersoonista näyttävä dramaattinen.

 

Tyylipersoonat, osa 2. Luonnollinen

Tyylipersoonista olen käsitellyt enemmän osa 1, josta voi käydä lukaisemassa enemmän.Luonnonkosmosmetiikkan verkkokauppa

Tässä tyylipersoonat postauksessa käsittelen luonnollisen, jolle tärkeintä pukeutumisissa on mukavuus, helppohoitoisuus ja käytännöllisyys. Materiaaleissa suosittuja luonnonmateriaalit mm. pellava, villa, puuvilla, hamppu, bambu ym.len-930790_1920

Luonnollinen tyylipersoona ei viihdy ” pyntättynä” vaan mieluummin huolettomassa tyylissä ja vaatteiden yhdisteleminen on rentoa, työ- ja juhlavaatteissakin mukavuus voittaa valinta kriteereissä.

Vaatteiden tyyli on rento ja yksinkertainen. Väreissä suosittuja pehmeät ja maanläheiset värit.walkers-907574_1920

Asusteita on minimaalisesti ja ne ovat rentoja ja luonnollisia, koruissakaan ei ole kimallusta ja säihkettä vaan esim. puukorut, huivit isoja huolettomasti kaulalle laitettu. Laukuissakin mukavuus tärkeintä esim. repputyyppisiä tai pitkähihnaisia olkalaukkuja. Kengät matalakorkoisia.

grass-932394_1920

Jos tunnistat itsessäsi persoonallisen ja huolettoman luonnon lapsen tyylipersoonasi on luonnollinen.

 

 

Tyylipersoonat, osa 1. Naisellinen

Tulevissa tyyli ja pukeutuminen postauksissa käydään läpi tyylipersoonia ja osa.1 on naisellinen.dress-864107_1280

Pukeutumisessa vartalon mallilla- ja mittasuhteilla sekä oikeilla väreillä on toki tärkeä asema, mutta yhtä tärkeää on tiedostaa oma tyylipersoona.

Kun tyylipersoona on selvillä, puvuston kokoaminen on helppoa, vaatteita on helppo yhdistellä tyylillisesti yhteen ja tunnet viihtyväsi vaatteissa missä tilanteessa vain.

Jos hankit vain vaatteita, jotka on muotia,  näyttävät ystäviesi yllä hyvältä tai ystäväsi käyttävät et tuo omaa yksilöllistä persoonasi esille ja et välttämättä koe kyseisissä vaatteissa oloasi hyväksi etkä itsevarmaksi.

Persoonallinen tyyli vaikuttaa myös ensivaikutelmaan ja siihen miten muut kokevat persoonasi.

Joskus tyylipersoonassa voi olla sekoitus myös kahtakin, mutta yleensä toinen tyyli on voimakkaampi, jossa kokee viihtyvän paremmin.

Naisellisen tyylipersoonan huomaa ja tunnistaa helposti kauniista ja pehmeälinjaisista vaatteista. Vaatteiden valinnassa on huomioitu vartalon parhaita puolia ja muotoja kauniisti korostavia malleja ja leikkauksia. Vaatteissa viehättäviä yksityiskohtia ( poimutuksia, laskoksia, kietaisumalleja ym. ). Kuviot ovat pehmeitä ja kaarevia. Materiaalit pehmeitä ja hyvin laskeutuvia, esim. silkki, sifonki, satiini, villa ja pitsi. Värit ja väriyhdistelmät pehmeitä, toisiinsa sointuvia, käyttää harvoin kontrastisia, dramaattisia väriyhdistelmiä.beautiful-woman-764078_1920

Asusteet ovat iso ja tärkeä osa pukeutumista, kuten suurehkot huivit pehmeästi sidottuna, hatut sekä korut ( esim. sievät, kaarevat kulta- ja hopeakorut, helmet, kivet ym. ). Siroja korkokenkiä ja kaarevia laukkuja. Asusteita löytyy yleensä joka lähtöön.

Alusvaatteissakin ulkonäkö ja materiaali tärkeää, pitsi somisteet plussaa, usein urheilullisissa alusvaatteissakin säilyy tyyli eli jokin sievä yksityiskohta löytyy.female-832266_1920

Hameet ja mekot kuuluu myös arkeen ei pelkästään juhliin.

Jos viihdyt edellä mainitussa tyylissä, tyylipersoonasi on viehättävä, naisellinen pukeutuja, joka ei jää huomaamatta.